Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | Cultura Images
Praat mee

Is trouwen
nog wel van deze tijd?

Redactie VROUW

S

Steeds minder Nederlanders vinden het noodzakelijk om te trouwen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. Is trouwen nog wel van deze tijd? Praat mee!

Uit recent onderzoek is gebleken dat een ruime meerderheid er weinig tot geen moeite mee heeft dat het huwelijk niet meer dezelfde centrale plaats inneemt bij de vorming van relaties en gezinnen als vroeger. Met andere woorden: het aandeel dat het huwelijk een verouderd instituut vindt, is in de loop van enkele decennia gegroeid. Een kleine 15 procent zou nog wel liever zien dat stellen trouwen en dat er pas daarna aan kinderen wordt begonnen.

Ongehuwd samenwonen

Ongehuwd samenwonen is volgens het onderzoek steeds gangbaarder geworden en ook geregistreerd partnerschap wordt populairder. Hoewel de meeste Nederlanders het niet noodzakelijk vinden dat stellen trouwen, vinden zij dat wel onwenselijk is als het betekent dat meer huwelijken in een echtscheiding eindigen. 

Eerder dit jaar kwam al in het nieuws dat dertigers steeds later aan huisje-boompje-beestje beginnen. Ze kopen op latere leeftijd een huis, zijn langer single en blijven langer thuiswonen. Ook het huwelijksbootje lijkt dus later of helemaal niet ingestapt te worden.

Praat mee

Ben jij wel getrouwd en hecht je aan het huwelijk of juist helemaal niet? Vind je trouwen nog van deze tijd of is het een achterhaald instituut? En hoe sta je tegenover het stichten van een gezin zonder getrouwd te zijn? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!