Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Moet dat kunnen, een wijntje in de speelhal
Foto: Foto: Hollandse Hoogte
Praat mee

Alcohol in een indoor speelhal,
is dat een goed idee?

Lisa Vermeij

H

Het is de perfecte plek voor een kinderfeestje: een indoor speelhal. Terwijl de kids klimmen, klauteren en van de glijbaan sjezen, is het voor ouders een stukje minder plezierig. Want het is er toch altijd wel warm, druk en vooral lawaaierig. Het zou zomaar kunnen dat je wel een wijntje kan gebruiken. Maar alcohol in een indoor speelhal, is dat wel een goed idee? Praat mee.

 

Voor de kids is het geweldig: ze kunnen salto’s maken op trampolines, verstoppen in de ballenbak en de ene na de andere glijbaan uitproberen. Voor ouders is zo’n speelhal doorgaans toch een minder groot feest. Natuurlijk moet je een oogje in het zeil houden, maar over het algemeen is het vooral wachten met een magazine in je hand of bijkletsen met andere ouders. 

Een wijntje erbij kan dan best lekker smaken. Vooral als je gezellig met je vriendin zit te beppen. In Nederland schenken ze bij veel indoor speelhallen alcohol, signaleerde de Club van Ontaarde Moeders. Zo staat er in Monkey Town Uithoorn wijn op de kaart, maar mag je het niet opdrinken in de speelhal. Het alcoholische drankje moet je ergens anders nuttigen. 

Alcohol schenken

Maar is alcohol schenken in een indoor speeltuin nou eigenlijk wel zo’n goed idee? En is het verantwoordelijk om wijn te gaan zitten drinken terwijl jouw kinderen (en andermans kinderen) aan het klauteren zijn? Doet Monkey Town er goed aan dat het drankje buiten genuttigd moet worden? Moeten er regels zijn verbonden aan het maximum aantal alcoholische drankjes dat ouders mogen bestellen in een speelhal? Of vind jij dat een wijntje geen kwaad kan in een dergelijke omgeving? Praat mee! 

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!