Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | Patricia Rehe
Praat mee

Wat doe jij (stiekem)
als je partner van huis is?

Redactie VROUW

A

"Als ik eerlijk ben, kijk ik uit naar het moment waarop hij op vakantie gaat en ik het rijk voor mijzelf alleen heb." Dat vertelde een lezeres onlangs in in onze populaire rubriek Opgebiecht. Wat doe jij eigenlijk als je partner van huis is? Praat mee!

"Even zonder die zeurende mannenstem die zegt dat mijn schoenen niet naast de bank horen te staan en dat mijn sleutels - die op wonderbaarlijke wijze altijd kwijtraken - niet aan 'het daarvoor bedoelde haakje' hangen."

Rustgevend

Een week of twee zonder haar man vindt ze erg rustgevend. Ze mist hem best, maar nodigt dan lekker vriendinnen uit om een avondje bij te kletsen met een glas wijn. De eerste avond brengt ze door op de bank met een kop thee en een groot stuk chocola. Ze kijkt een vrouwenfilm en gaat daarna lekker lang onder de warme douche staan.

Kortom; ze neemt het er lekker van als haar man weg is. En stiekem herkennen we dit allemaal misschien wel. Natuurlijk mis je hem (of haar) als je liefje een paar dagen of een weekje weg is, maar even het huis voor jezelf is zo gek nog niet.

De boodschappen die je haalt, verdwijnen niet zonder dat je het merkt in een andere mond behalve de jouwe. Je kunt eindelijk datgene koken wat je partner niet lekker vindt, maar waar jij van smult. Je kunt je favoriete muziek even lekker keihard afspelen zonder afkeurende blikken. Heerlijk! Of toch niet?

Praat mee

Gaat jouw partner weleens een paar dagen zonder jou weg? Vind je dat vreselijk, of juist wel even fijn? En wat doe je dan anders dan wanneer hij/zij wel thuis zou zijn? Praat mee!

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!