Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Man begluurt meisje in campingdouche
Foto: Ltd RF | HH
Praat mee

Voor eigen rechter spelen als je dochter wordt begluurd...
Mag dat?

Marijke Lemmers

H

Het zal je maar gebeuren: je 17-jarige dochter staat te douchen op de camping, terwijl er stiekem een vent van middelbare leeftijd over de rand van het douchehokje staat te gluren. Wat doe je dan? Praat mee!

Als je dochter begint te gillen en zich overstuur meldt, slaat menig ouder op tilt. Natuurlijk, want kom niet aan onze kinderen! En ook alleen naar ze kijken, helemaal als dat onder een douche is, is ver over de grens van het toelaatbare. 

Ambulance

Zelf zou ik ook van verontwaardiging uit elkaar barsten en op hoge poten naar de campingbeheerder gaan om dit te rapporteren en te eisen dat deze viezerik met onmiddellijke ingang van de camping wordt verwijderd.

Maar dat tweede is niet wat er op de camping aan het Gardameer gebeurde. De familie van het Nederlandse meisje ging verhaal halen bij de gluurder en liet, volgens een ooggetuige, weinig van de man heel. Er ontstonden opstootjes en naast de beveiliging moest ook de politie eraan te pas komen. Uiteindelijk werd de man zwaargewond met een ambulance afgevoerd…

Trauma

Sommigen zullen in het kamp van de 'verdiende loon' zitten, ik denk alleen maar: 'Wat een afschuwelijke wildwest-toestand. Vooral voor al die kinderen die daar gezellig aan het vakantievieren zijn en getuige waren van deze matpartij. Om nog maar te zwijgen van het gezin van de glurende man. Die gaat met een trauma en een loodzware rugzak weer naar huis, misschien wel voorlopig zonder papa.

Het gegluur van de man valt natuurlijk niet goed te praten. Maar zo’n publiekelijke (bijna) lynchpartij voor de ogen van kleine kinderen vind ik vele malen erger. Ooit hebben we met z’n allen een rechtssysteem afgesproken waaraan we ons zouden houden. Beschaving heet zoiets.

Praat mee

En hoe hoog de emoties soms ook kunnen oplopen, en hoe begrijpelijk dat vaak ook is, voor eigen rechter spelen vind ik ontoelaatbaar. Vind jij dat je zo mag reageren of moeten we het aan de politie overlaten? Heb jij weleens zoiets meegemaakt en hoe reageerde je toen? Praat mee!