Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Durf jij nog zonder textiel in de sauna?
Foto: Folio Images|HH
Praat mee

Durf jij nog helemaal bloot
in de sauna?

journaliste

Daphne van Rossum

D

De 'badkledingdagen' worden steeds populairder in sauna. Wat denk jij dat de reden tot verschuiving is en ga jij liever mét of zonder bikini/badpak de sauna in? Praat mee!

Zelf draag ik liever een badpak. Ik vind het omhoogklimmen uit een tobbe - beseffende dat er in mijn kruis kan worden gegluurd - niet het meest relaxte onderdeel van een saunadagje. Toch kan ik me niet herinneren dat ik er vroeger ook zo over dacht. Bloot leek toen meer gangbaar.

Gefilmd

Zo waren er toen geen badkledingdagen en als je naar de sauna ging was dat gewoon naakt. Punt. Maar de tijden zijn veranderd. En of dat nu ligt aan alle perfecte 'Insta-lijven' of dat je je er meer bewust van bent dat een foto (een klik verwijderd van internet) van jouw blote borsten zo gemaakt is met een telefoon... En dan was daar nog dat schandaal dat er was gefilmd in de omkleedruimte van een sauna… Ik weet het niet.

Editie NL sprak Sandra Schrijver van De Zwaluwhoeve. Tien jaar geleden begon De Zwaluwhoeve  in het Gelderse Hierden met één badkledingdag per maand. Dat aantal is inmiddels uitgebreid naar vier dagen per week (!).

"We merkten dat deze dagen steeds populairder werden", aldus Schrijver. "Het kan zijn dat bezoekers zich comfortabeler voelen met badkleding aan maar het kan natuurlijk ook dat zij anderen niet naakt willen zien."

Praat mee

Ook elders in Nederland is een dagje wellness steeds vaker met badkleding aan. Hoe denk jij dat dit komt? En ga jij liever met of zonder badkleding de sauna in? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!