Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Jongen meisje
Foto: Hollandse Hoogte
Pubergeheim

Fenna (19) heeft al
30 bedpartners gehad

Kiki van der Meijden

I

In de nieuwe rubriek Pubergeheim onthullen jongeren hun geheim en geven ze ouders advies. Fenna (19)* heeft al met 30 jongens seks gehad. "Ik schaam me niet."

"Ik schaam me niet over het aantal bedpartners, maar ik vind het wel privé. Eigenlijk weten alleen mijn beste vriendinnen het. Als ik dit op mijn opleiding zou vertellen weet ik zeker dat ze zouden zeggen: 'Bah wat een slet'. Best hypocriet want als een van mijn mannelijke vrienden het zou zeggen, vindt iedereen het cool."

Seksscène

"Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in seks. Ik zal nooit vergeten dat ik in groep 8 de film Volle Maan zag, waarin een expliciete seksscène zit. Die film heb ik in mijn eentje stiekem nog vaak bekeken, omdat ik het zo interessant vond. Toch had ik met mijn eerste vriendje, ik was toen 15, geen seks. Ik was er nog niet aan toe."

"Mijn eerste keer seks was een onenightstand. Toen ik 16 was ging ik voor het eerst op vakantie met vriendinnen naar Renesse. Ik weet nog goed dat ik het vies vond tegenvallen. Het was pijnlijk en totaal niet zoals ik had gedacht. Gelukkig kreeg ik kort daarna een vriendje waarmee het wel heel fijn was."

Opstapeling

"Dat ik nu dit aantal bedpartners heb, komt eigenlijk omdat ik snel met iemand naar bed ga. Als ik een jongen ontmoet met uitgaan of via Tinder, wacht ik eigenlijk nooit. Ik denk soms als een man. Ik leef maar een keer, dus waarom wachten? Ik geniet er zelf ook van!"

"Als ik op vakantie ga heb ik vaker seks. Iedereen is voor mijn gevoel gewoon op zoek naar lol maken samen, en dus ook seks. Dan neem ik het er ook gewoon van. Ik denk niet dat ik op de middelbare school bekend stond als een slet."

Achter een schuurtje

"Er was alleen wel een keer een vervelend incident toen ik in 4 havo zat. Ik was op een feestje waar veel mensen van school waren en raakte daar aan de praat met een leuke jongen."

"Samen met hem ging ik naar buiten en hebben we achter een schuurtje in de bosjes elkaar bevredigd. Opeens dook er iemand op met een zaklamp. We zijn toen snel maar weer naar binnen gegaan."

Herpes

"Toen ik die maandag weer op school kwam, keek iedereen naar mij. Ik wist niet wat er aan de hand was, tot een van de populaire meisjes vroeg: ‘Wat hoor ik nou? Heb je herpes?’."

"Alleen maar omdat die jongen een wondje boven zijn lip had. Ik heb gezegd dat we alleen maar hadden gezoend (wat niet waar was). Ik voelde me toen wel heel erg naar, maar hij was wel de knapste jongen van de school. Als ze zouden geloven dat ik alleen met hem gezoend had, vond ik het niet zo erg."

Graag een vriendje

"Op dit moment probeer ik seks toch een beetje uit te stellen. Ik wil eigenlijk heel graag een vriendje, net als mijn vriendinnen. Ik besef nu dat het niet helpt om snel met iemand naar bed te gaan. Vaak wordt het toch niets met die jongens en dat vind ik echt jammer."

"Als het erop aankomt merk ik toch dat ik het heel erg moeilijk vind om 'Nee' te zeggen. Ik heb net iemand ontmoet op Tinder die ik heel erg leuk vind en twee keer heb gezien."

Na een feestje

"Hij heeft me uitgenodigd om te blijven slapen na een feestje, maar dan vind ik het toch wel heel erg lastig om 'Nee' te zeggen. Ik zou eigenlijk wel met hem naar bed willen."

"Ik woon nog thuis en mijn ouders weten vrij weinig over mijn seksleven. Ik heb maar twee keer een vriendje gehad, dus ze weten denk ik wel dat ik daar seks mee heb gehad. Van de rest weten ze niets af. Als ik bij een jongen ga slapen zeg ik altijd dat ik bij een vriendin ga logeren."

Vragenvuur

"Ik heb weleens geprobeerd te vertellen dat ik een jongen leuk vond en naar hem toe ging. Ik word dan meteen onderworpen aan een vragenvuur: 'Hoe ken je hem?', 'Hoe oud is hij?', 'Waar woont hij?', 'Wat doen z’n ouders?'."

"Als ik dan na twee maanden weer over een andere jongen begin, snappen ze er niks van. 'Wat is er dan met die andere jongen gebeurd?' Dat is denk ik de generatiekloof."

Seks is de basis

"Mijn ouders denken wel dat ze alles van mij weten en dat ze altijd weten waar ik ben. Ik zou ze echt niet willen vertellen dat het niet klopt. Ik weet zeker dat ze dan denken: 'Waar is het fout gegaan in onze opvoeding?'."

"Als ik later kinderen krijg zou ik veel opener zijn over seks. Mijn moeder zei laatst opeens: 'Seks is de basis van een goede relatie'. Ik dacht: 'Huh?!'. Ze zegt nooit wat over seks!"

Condooms

"Ondanks dat ik zelf geen spijt heb van mijn 'seks-CV', zou ik mijn kind wel willen leren dat je alleen met een speciaal iemand seks moet hebben. Ik hoop dan ook dat mijn kind een vriendje krijgt en daar de seks langzaam mee ontdekt."

"Ik zou ook tegen mijn kinderen zeggen rond hun 16de: 'In dit kastjes liggen condooms en die mag je altijd pakken'. Mijn ouders hebben dat niet gedaan."

Chlamydia

"Ik heb het weleens onveilig gedaan omdat ik geen condoom had en ook een keer chlamydia gehad. Gelukkig kwam ik daar makkelijk vanaf met een pillenkuurtje. Het zou wel helpen als mensen daar met hun kind over praten."

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd, maar bekend bij de redactie

En, wat vind jij? Laat je horen!