Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | Monarchy Press Europe
Reportages

Deze 4 vrouwen zijn Máxima lookalikes
Zie jij de verschillen?

journaliste

Hanna Gillissen

E

Een beetje op Máxima lijken, dat willen we allemaal wel. Deze vrouwen worden zelfs regelmatig met haar vergeleken. Nu nog dezelfde ‘kledingkast’ en make-up – en je hebt vier koninginnen!  

‛Ik voel me met haar verbonden’

De van oorsprong Engelse Paola Poiesz-Tolley (46) is kapster en heeft samen met haar man drie zoons (11, 9 en 6). 

“Máxima en ik hebben dezelfde gezichtsvorm en, volgens anderen, dezelfde lachrimpels. We worden allebei in mei 47. Zij heeft drie meisjes, ik drie jongens. En we dragen ons haar en make-up hetzelfde. Niet eens expres, het is gewoon zoals ik het doe.”

Paola is net als Máxima voor de liefde naar Nederland gekomen. “Ook daarin voel ik me met haar verbonden. Soms hoor ik dat zelfs ons accent op elkaar lijkt.”

Feriet Tunc

‛Ik ben niet van de zware make-up’

Ook Joyce van Schie (38) wordt vaak vergeleken met Máxima. Ze werkt parttime bij een bank, is getrouwd en moeder van een zoon (14) en dochter (11). 

“Ik vind Máxima een leuke verschijning. Echt een vrouw met uitstraling en een mooie, klassieke stijl. Zelf ben ik niet van de rode lippenstift en zware make-up. Mijn stijl is niet met die van Máxima te vergelijken.

Mijn dochter lijkt niet op een van de prinsessen. Die hebben vooral veel weg van hun vader, vind ik. En mijn man lijkt in niets op Willem-Alexander.”

Feriet Tunc

‘Hij dacht dat ik Máxima was’

Sandra Kardogan (47) werkt op de fax-afdeling van een internationaal concern, is getrouwd en moeder van een zoon (17) en dochter (14).

“Mijn dochter zei vroeger tegen mij: ‘Máxima is veel knapper en draagt veel leukere kleren.’ Maar een tijdje geleden liep ik met haar de trein in en toen sloeg een jongen verbaasd zijn hand voor z’n mond en zei: ‘Ik dacht echt even dat Máxima eraan kwam.’ Daar had mijn dochter natuurlijk niet van terug.”

Feriet Tunc

‘Hoop dat ik er later net zo goed uitzie’

Kirsten Schokker (34) wordt vaak vergeleken met Máxima. Ze is accountmanager, getrouwd en moeder van twee dochters (5 en 3). 

“Mijn man lijkt totaal niet op de koning. We hebben een mok met Willem en Máxima erop, en mijn dochter maakt soms grapjes dat wij dat zijn. Ik ben natuurlijk een stuk jonger dan zij en kan alleen maar hopen dat ik er ook nog zo goed uitzie over twaalf jaar.”

Feriet Tunc