Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Stef Nagel
Reportages

Debby: ‘Er staat ook veel bagger
op mijn huid’

Journalist

Lizette van Loenen

H

Haar lichaam is allesbehalve saai. Bloemen, tribals, dieren, Disneyfiguren: geen arm of been is onversierd gebleven. Maar waarom gebruikt ze haar lichaam als canvas en welk verhaal schuilt er achter die tatoeages?

Debby Vissers (41) heeft een tattooshop in Breda, twee kinderen (22 en 12) en is getrouwd.

Mini

“Geen van mijn tatoeages heeft een speciale betekenis. Je hoort vaak dat mensen er een moeilijke periode mee afsluiten, maar daar ben ik niet van. Ik ben heel erg nuchter.

Er staat ook veel bagger op mijn huid, hoor. Ik heb veel in tattooshops gewerkt en daar is het volkomen normaal dat je op elkaar oefent. Maar de laatste jaren heb ik alleen nog maar tatoeages laten zetten die ik zelf mooi vind.

De totale kosten? Ver in de duizenden euro’s. Ik weet bijna zeker dat ik er allang een Mini van had kunnen kopen. 

Draakje

Mijn eerste tatoeage was een draakje. Die liet ik op mijn onderrug zetten toen ik 21 was. Superstoer vond ik dat destijds. Ik weet nog goed dat mijn nichtje meeging toen ik hem liet zetten. Het was een impulsieve actie. Nog steeds zit er niet veel tijd tussen het bedenken van een nieuwe tatoeage en het laten zetten ervan. 

Het trotst ben ik op de tatoeages op mijn benen: een Balinese prinses, een panter en een Bengaalse kat. En de bloem op mijn bil. Ze zijn allemaal gezet door dezelfde artiest – iemand bij wie ik ook in de shop werk. In totaal hebben tien mensen aan mijn tatoeages gewerkt. Ik ken ze allemaal, dat vind ik belangrijk. 

Opvallend

Negatieve reacties krijg ik bijna nooit. Als ik bijvoorbeeld in bikini op het strand loop, ben ik een opvallend figuur, daar ben ik me van bewust. Toch vergeet ik vaak dat ik zoveel zichtbare tatoeages heb.

Als er iemand net iets te lang naar me kijkt, vraag ik me eerder af of er iets op mijn lip zit, of dat mijn kleding soms verkeerd zit. De reacties van anderen vind ik ook niet belangrijk, ik heb mijn tatoeages niet genomen om ermee te koop te lopen.”

Lees de verhalen van andere vrouwen met tatoeages dit weekend in VROUW Magazine (elke zaterdag bij De Telegraaf)