Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Koningin Máxima
Foto: Hollandse Hoogte
Royaal gekleed

Koningin Máxima is allesbehalve
een grijze muis

Redactie VROUW

K

Koningin Máxima opende de tentoonstelling ‘Verboden Porselein - Exclusief voor de Keizer - in Museum Prinsenhof Delft. En natuurlijk stalen niet alleen de aardwerken potjes de show, maar ook de grijze outfit van de Argentijnse schone.

Naast de Chinese meisjes in kleurrijke kostuums, zou je denken dat Máxima’s muisgrijze jurk weg zou vallen. Maar niets is minder waar.

Maxima straalt | Hollandse Hoogte

Tinten grijs

De outfit is een mooi voorbeeld van hoe je een outfit kunt dragen in een kleur, zonder dat het compleet doodslaat. Dit doe je door verschillende tinten bij elkaar te dragen en hier en daar nog een vleugje van een andere kleur toe te voegen.

Ze schittert in een aangesloten matgrijze, kanten jurk van het modehuis Natan, van 2250 euro. Onder het doorschijnende bloemenkant draagt ze een donkergrijs onderjurkje. Dit zorgt voor een leuk contrast met de verder vrij lichte tinten grijs.

Flaphoed

Haar hakken van het merk Gianvito Rossi hebben een donkerdere kleur grijs. De grote flaphoed van Fabienne Delvigne is de kers op de taart van haar outfit. Deze hoed is stuk meer trendy dan we gewend zijn van het koningshuis.

De koningin is helemaal in de grijsstemming, dus. Maar wat staat het prachtig bij een huid met gele ondertoon, zoals Maxima heeft.

Mix

Daarnaast konden sieraden natuurlijk niet ontbreken. Máxima draagt twee gouden armbanden en een horloge met gouden details. Daarbij draagt ze een zilveren armband en oorbellen die zilver ogen. Volgens sommigen is dit ‘not done’, maar eigenlijk is alles tegenwoordig mogelijk. Goud, zilver en roségoud zijn prima met elkaar te combineren.

Kleuraccenten heeft Máxima’s op haar bordeauxrode nagels en haar roze lippen.

Net als Maxima... | Hollandse Hoogte

Door: redacteuren Indra Jager en Kiki van der Meijden