Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Shop & Acties

Winactie: 10 keer het boek
Carry on heb lief

Redactie VROUW

D

De Amerikaanse Glennon Doyle Melton brak door als schrijfster met Carry on en leef, over haar heftige verleden met drugs, eetproblemen en opnames in een psychiatrisch ziekenhuis. Haar eerlijkheid sloeg aan, haar boek werd een enorme bestseller. Nu is er het (door Oprah’s Book Club omarmde) vervolg: Carry on heb lief.

Je tweede boek gaat over je vreemdgaande man en het omvallen van je huwelijk. Twijfelde je nooit om zoveel bloot te geven? 

“Ja, natuurlijk. Maar dan vroeg ik mezelf af: waarom vind ik dit eng? Het enige mogelijke antwoord daarop was: omdat ik me schaam voor wat me is gebeurd. Maar dat doe ik niet, het overkwam me. Daarnaast merkte ik dat mijn verhaal schrijven me heelde en dat gunde ik anderen ook.” 

Wat vindt je ex van je openheid? 

“Voordat ik het boek schreef, heb ik alles uitvoerig met hem besproken. Sommige dingen besloten we voor onszelf en onze kinderen te houden, maar tegelijk dachten we: dit verhaal is voor de wereld, zodat anderen er iets aan hebben.”

Heb je nooit gedacht: had ik dat maar niet opgeschreven? 

“De avond voordat mijn boek uitkwam in de VS, las ik een hoofdstuk. Ik barstte in huilen uit en riep hardop: ‘Wie laat me dit nu publiceren?!’ Maar nee, ik heb geen spijt. Ik hoop dat ik eraan heb kunnen bijdragen dat we niet meer zo perfect hoeven te zijn naar de buitenwereld. In dat geval: graag gedaan.”

We mogen 10 exemplaren weggeven. Vul hieronder het formulier in en maak kans.

Door het formulier in te vullen, ga je akkoord met de algemene voorwaarden

 

Gerelateerde onderwerpen