Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Jennifer de Jong
Shop & Acties

Win bioscoopkaartjes voor
De Familie Slim

Sam ten Hove

J

Jennifer de Jong (41) is te zien als actrice in de nieuwe film De Familie Slim, maar runt daarnaast ook haar lunchroom Sugarless in Amsterdam, waar ze producten serveert die geen geraffineerde suikers, E-nummers, conserveringsmiddelen en dergelijke bevatten. 

Hoe ontstond het idee voor Sugarless?

“Vanwege een gistinfectie mocht ik acht jaar geleden zelf geen geraffineerde suikers meer eten. Destijds was het lastig om nog ergens te kunnen eten. Ik ging overal heen met mijn eigen bakje eten, niet altijd leuk. Toen dacht ik: ik ga zelf iets beginnen.”

Je was je tijd dus ver vooruit!

“Absoluut. Ik werd toen weleens uitgelachen door mensen die dachten dat mijn zaak niets zou worden; wie wil er nou geen suiker? ‘Nou,’ zei ik dan, ‘mensen willen zóet, maar dat kan ook zonder suiker’.”

 

Eet jij zelf echt nooit suiker?

“Inmiddels kan ik het af met de 80/20 regel: voor 80% eet ik gezond, daarbuiten mag ik zondigen. Maar ik reageer nog steeds niet goed op suiker, word er soms heel moe van.”

 

Is dit geen moeilijke tijd om suikervrij te leven, met alle Sint-snoepgoed?

“Ik kan heerlijke marsepein maken van honing, dus dat hoef ik niet te missen! Pepernoten uit de winkels zijn aan mij niet besteed, want ik verdraag geen gluten. Gelukkig ben ik niet zo’n snoeperd. Ik hou van zoet, chocolade is mijn guilty pleasure, maar ik weet me gelukkig in te houden.”

 

In De Familie Slim (vanaf 6 december in de bios) speelt Jennifer een mysterieuze zakenvrouw. We geven 5x2 kaartjes weg voor de film! Vul vóór 9 december onderstaand formulier in om mee te doen.

 

 

 

Gerelateerde onderwerpen