Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Wie is jouw zorgVROUW?
Foto: VROUW Magazine
Shop & Acties

Wie is jouw zorgVROUW?
Stem nu op de 10 genomineerden!

Redactie VROUW

M

Mensen die in de zorg werken, krijgen veel te weinig waardering. Hoog tijd dus om hen in het zonnetje te zetten! Jullie mochten jullie favoriete zorgVROUW opgeven en op de tien genomineerden kan iedereen nu stemmen. De winnares krijgt een achtdaagse all inclusive vakantie voor twee personen naar Sicilië met Corendon, de negen andere toppers winnen entreekaarten voor wellnessresort Thermen Bussloo. Wie van deze tien kanjers gun jij een fijne vakantie? Stem kan onderaan deze pagina!

1. Monique Ton (40)

Ingezonden door Christa de Lange: “Monique is een kraamverzorgster in hart en nieren. Ze doet het al twintig jaar en verzorgt niet alleen baby’s, maar ook papa’s, mama’s, broertjes en zusjes op een geweldige manier. Daarnaast werkt ze op de kraamafdeling in het VU. Alle gezinnen zijn gek op Monique, haar verzorging, haar lekkere hapjes en haar lach. Daarnaast begeleidt ze kraamverzorgsters in spe en zet zij zich op haar vrije dag in voor de wensambulance. Ze is een collega maar heeft ook bij twee van mijn zoontjes gekraamd. Ik ben trots op deze zorgtopper!”

Monique Ton

2. Tineke Meilof (33)

Ingezonden door moeder Jantina Snippe: “Mijn dochter Tineke is verzorgende IG en neemt vakantiedagen op om twee keer en soms zelfs drie keer per jaar als vrijwilliger mee te gaan met De Zonnebloem. Ze krijgt vaak reviews van mensen en toen ik die een keer las, kreeg ik tranen in mijn ogen. Een jongen in rolstoel met wie ze was gaan stappen omdat hij de jongste was aan boord, zei later dat hij de mooiste vakantie had gehad die hij zich kon wensen. ‘Mam, daar doe ik het voor,’ zei ze toen. Het is zulk dankbaar werk wat ze doet. En ze doet het met heel veel liefde. Daar ben ik als moeder erg trots op!” 

Tineke Meilhof

3 Diewertje Linders (29)

Ingezonden door Helly Linders: “Diewertje werkt met dementerende ouderen in een kleinschalige woongroep. Ze maakt de mensen wakker, verzorgt het ontbijt en doet huishoudelijke taken. Ze betrekt ze overal bij om ze het gevoel te geven dat ze nuttig en belangrijk zijn. Als er tijd is lakt ze de nagels van de dames en worden de heren geschoren. Diewertje vindt het leuk om te koken voor de groep. De geur van lekker eten stimuleert de bewoners om te eten. Voor Diewertje bestaat er geen ander beroep dan werken in de zorg, vooral met dementerenden. En ik als ouder ben onnoemelijk trots op haar!”

Diewertje Linders

4 Daniëlle van Caspel (43)

Ingezonden door schoonzus Ilona: “Daniëlle is verpleegkundige op de oncologie-afdeling in het HMC Antoniushove. Ik vind haar een topvrouw, omdat ze ondanks de werkdruk altijd ruimte maakt voor de mens achter de patiënt. Om meer aandacht te vragen voor dat menselijke aspect in de zorg is ze gaan bloggen. Daarnaast merkte ze dat kinderen van wie een familielid met kanker te maken krijgt, het in het ziekenhuis soms eng vinden of het niet snappen. Ze schreef het kinderboek Ik ben Jack om deze kinderen in zo’n proces te helpen. Dit boek is net gelanceerd in het MCH Antoniushove. Het enthousiasme en de liefde waarmee ze dit doet, naast het draaiend houden van haar gezin met twee tienerdochters, vind ik mega-inspirerend. Daarom verdient zij wat mij betreft die titel!”

Daniëlle van Caspel

5 Michelle van Klaveren (21)

Ingezonden door Miranda Gruiters: “Michelle verdient deze prijs, omdat ze mensen die al jaren in het zorgvak zitten, wakker schudt met haar kritische noot en denkwijze. Ze heeft het hart op de goede plaats en handelt vanuit haar visie: ga met mensen om zoals je wilt dat er met jou wordt omgegaan. Ze werkt met verstandelijk gehandicapte ouderen, allemaal dementerend. Daarnaast is ze vrijwilliger in haar vorige woongroep met ouderen. Ook zo typerend; ze geeft echt om die mensen. En dan past ze ook nog op mijn KNGF-hond. Ze doet alles met liefde en oog voor kwaliteit en voor de ander!”

Michelle van Klaveren

6 Jeannette Michels (63)

Ingezonden door haar man Peter: “Mijn vrouw is verpleegkundige op een somatische afdeling ouderenzorg. Ze doet dit al 17 jaar. Maar ze is vooral mijn zorgvrouw omdat ze mijn leven heeft gered! Ik had drie jaar geleden griepklachten, koorts en pijn in mijn benen. Ik lag op de bank en ineens was ik niet meer aanspreekbaar, ik ademde niet meer. Jeannette heeft acuut actie ondernomen en is gaan reanimeren. In het ziekenhuis bleek het om een gesprongen aneurysma te gaan, dus ik bloedde bijna dood. Doordat zij mijn bloeddruk op peil hield en mond op mondbeademing toepaste, heb ik het overleefd. Let wel: de overlevingskans is bijna nihil. Ik heb geen hersenbeschadiging en functioneer alsof er niets is gebeurd. Naast haar zware baan is ze dus ook mijn reddende engel!”

Jeannette Michels

7 Carla de Vos (40)

Ingezonden door schoonmoeder Els Noeken: “Carla werkt al 20 jaar in de zorg met zoveel liefde, ik heb daar enorme bewondering voor. Ik heb haar 24 december aan het werk gezien in een huis met zwaar dementerende mensen. Mij werd gevraagd om stoofperen te maken voor het kerstdiner. Dit om de geur en de smaak van vroeger terug te halen. De liefde en het eindeloze geduld, het nog even extra zorgen terwijl je eigenlijk al lang naar huis had kunnen gaan... Je laat mensen niet in de ellende liggen, is het motto van Carla. Te weinig handen aan de bedden, te weinig zorg door bezuinigingen, maken dit soort werk extra zwaar. Dat maakt haar inzet anders, groter dan ik ooit heb gezien. Ik ben héél erg trots op mijn lieve schoondochter. Mocht ik ook zo ziek worden, dan hoop ik dat ik ook zo’n lieve verpleegkundige aan mijn bed krijg!”

Carla de Vos

8 Marry de Wit (58)

Ingezonden door Evelien Worst: “Mijn schoonmoeder is een vrouw met een gouden randje. Toen haar drie kinderen jong waren, werkte ze als verpleegkundige op de kinderafdeling. Daarna heeft ze jaren op de interne oncologie gewerkt. Ze was mantelzorger van haar vader. Ze was ook nog kraamverzorger bij familie en vrienden, en bij mij. Zo bijzonder dat ze bij de geboorte van mijn twee kinderen is geweest. Toen ze bij oncologie niet meer voldoende tijd kon nemen voor patiënten, heeft ze iets anders gezocht. Nu gaat ze als moderne verpleegkundige van de buurtzorg op de fiets en met de auto bij patiënten langs. Ze geeft mensen het gevoel dat ze ertoe doen, een erg mooie gave. Voor ons staat zíj op 1!”

Marry de Wit

9 Corina van Deenen (53)

Ingezonden door Henriëtte van de Berg: “Dankzij Corina, onze kraamverzorgster, hadden wij een super kraamweek. Ze was een fantastische steun voor ons gezin; de kinderen waren dol op haar. Aan een half woord had ze genoeg, ze deed precies wat nodig was. We hebben ontzettend gelachen, maar ook mooie gesprekken gehad. Zo hoorden we dat haar man in het jaar ervoor een harttransplantatie had gehad, wat natuurlijk een enorme impact heeft op haar leven. Maar ondanks deze omstandigheden toch zo met passie en humor je werk doen, daar hebben wij heel veel bewondering voor. Daarom verdient Corina het wat ons betreft om in het zonnetje gezet te worden!”  

Corina van Deenen

10 Adriaantje Schipper (50)

Ingezonden door haar man Paul: “Adriaantje is VIG-ger (Verzorgende Individuele Gezondheidszorg, red.) in het St. Jozef verzorginghuis voor ouderen en doet dat al vanaf haar 18e. Ze probeert altijd tijd te maken voor een goed gesprek, draait vaak extra diensten en komt altijd te laat thuis omdat er nog iets afgemaakt of geregeld moet worden. Eenmaal thuis zorgt ze voor haar gezin met drie kinderen. Ook bezoekt ze haar 92-jarige moeder twee keer per week in de verpleeghuis en doet ze al haar wasgoed. Ze staat altijd voor anderen klaar, is een voorbeeld voor velen en verdient het om eens zelf in de belangstelling te staan.” 

Adriaantje Schipper

 

Stem vóór 23 maart 2019 op uw favoriet. De winnares krijgt een achtdaagse all inclusive vakantie voor twee personen naar Sicilië met Corendon. De rest wint entree kaarten voor wellnessresort Thermen Bussloo. Wie van deze tien kanjers gunt u een fijne vakantie? Stem hieronder!

  

Zorgvrouw 2019

 
 

Wie is jouw favoriete zorgvrouw?

1. Wie is jouw favoriete zorgvrouw?