Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© 123rf.
Foto: © 123rf.
Sportdeskundige Marije de Vries

Sportdeskundige Marije de Vries
Hoe kom ik de kerst door?

Redactie VROUW

H

Heerlijk, de feestdagen! Maar erg vervelend als je op 1 januari merkt dat je broeken te strak geworden zijn.

Daarom geeft onze sportdeskundige Marije de Vries je de volgende tips:

  • Eet niet de hele dag door
  • Overvol aan tafel zitten is ook niet fijn. Geniet, maar stop op tijd
  • Cliché maar waar, eet rustig
  • Kies hartig boven zoet. Suiker maakt sneller dik dan vet. Het smaakt naar meer en het maakt je moe waardoor je meer wilt gaan eten

Beweging & de feestdagen

Volgens De Vries worden veel mensen tijdens Kerst ziek of krijgen ze last van pijntjes.  "Ze hollen om het werk af te krijgen en kerstinkopen te doen, aan de kersttafel komen ze tot rust. Hollen of stilstaan is voor de geest, soms, lekker, ons lichaam denkt daar anders over en komt in protest. Het verstoort ons leefritme en klachten die we in tijden van stress onderdrukken, openbaren zich."

De beste tip: ga wandelend de feestdagen in!

Wandelen is de ideale training om je lichaam geleidelijk tot rust te laten komen, zegt Marije. "Het werkt stressverlagend en brengt je hartslag en stresshormoon weer in balans. Zo voorkom je klachten , zoals een verlaagde weerstand, vermoeidheid en nervositeit, als je tot rust komt."

 

---

Wil je het nieuwe jaar goed beginnen?

Geef je dan op voor de VROUW Valt-af-challenge, vanaf 2 januari, ontvang elke week de Valt-af-nieuwsbrief en maak kans op prachtige prijzen

---

Ontspanning & de feestdagen

Vraag jezelf ook af of je gelukkig bent. "Ben je gelukkig? Wat kan beter of zou je willen veranderen? Het jaareinde is het ideale moment om nieuwe plannen te maken. De volgende opdracht helpt. Maak een lijstje. Aan de ene kant zet je WILLEN aan de andere kant MOETEN. Analyseer je leven. Wat moet je van jezelf en wat zou je graag willen? Zet het onder elkaar." 

Kritisch kijken helpt volgens Marije. "Kan het lijstje moeten korter? En kan wat onder willen staat, werkelijkheid worden? Maak plannen en ga ervoor. Waarom zou je wachten? Volg je hart."
 

Op de site van Marije www.Fitnessbijbel.com vind je nog meer tips, heerlijke recepten en kun je het boek bestellen. Fitnessbijbel is het ideale kerstcadeau om te krijgen en te geven. Het zesweken programma is perfect om direct na de feestdagen mee te starten.

Tenslotte wenst Marije je een hele fijne feestdagen en supergezond en fit 2015!

---

Gezond de feestdagen door

---

Gerelateerde onderwerpen