Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vrouw op bed
Foto: Rutger van der Bent
The Polyamorie Files

Ella's echtgenoot Jeff
heeft een date met zijn collega

E

Ella (40) en Jeff (41) hebben twee kinderen en zijn ruim veertien jaar gelukkig getrouwd. Jeff mag met zijn collega op date, maar Ella wil haar wel eerst ontmoeten.

De afgelopen twee dagen heb ik continu een knoop in mijn maag, ik kan amper iets eten en kan weinig hebben van de kinderen. Vanavond komt Jeffs collega Jackie langs. Jackie, van wie hij zo onder de indruk is en met wie hij zo’n enorme klik heeft. En daarna gaan ze samen ergens wat drinken omdat ik gezegd heb dat ik dat goed vind.

Gewoontjes

Maar nu de avond nadert, vraag ik me steeds meer af of ik het wel een goed idee vind. Wat nou als het geen bevlieging is en ze echt zo’n goede klik hebben? Wat betekent dat dan voor ons huwelijk? Ik stel me voor dat de avond vast een teleurstelling gaat zijn voor Jeff. Dat de spanning eraf zal zijn voor hem en Jackie en dat ze eigenlijk niet meer zijn dan gewoon collega’s.

De bel gaat als ik voor de spiegel mijn outfit bekijk. Ik zie er maar gewoontjes uit in mijn spijkerbroek en onder mijn shirt zie ik mijn buikje dat niet meer weg is gegaan na twee kinderen. Ik voel me onzeker, Jackie is vast beeldschoon. Jeff is nog bezig in de badkamer om zich klaar te maken voor zijn date. "Mamaaaaa er is een mevrouw voor je!", hoor ik mijn dochter roepen vanuit de gang.

Bril

Met trillende benen loop ik de trap af terwijl ik luchtig probeer te glimlachen. In de gang staat een blonde vrouw, veel kleiner dan ik me had voorgesteld. Ze is ook iets ronder dan dat ik verwacht had en ze draagt een bril. In mijn hoofd was Jackie een supermodel met benen tot haar oksels, maar in het echt ziet ze er eigenlijk maar gewoontjes uit. Ik voel me een beetje misselijk.

We geven elkaar een hand en ik begin meteen druk te praten. "Jij moet Jackie zijn, leuk je te ontmoeten! Jeff is nog even bezig boven, maar hij is zo klaar en dan kunnen jullie gaan hoor." Jackie lacht een brede lach, "we hoeven niet meteen weg hoor, we kunnen ook hier nog wat drinken?" Dat lijkt mij geen goed idee' ik wil Jackie en Jeff zo snel mogelijk hier weg hebben.

Zus

"Nee joh, gaan jullie lekker!" hoor ik mezelf veel te enthousiast zeggen als Jeff naar beneden komt. Die ziet er direct opgelucht uit en pakt zijn jas. "Nou, dan gaan we maar! Dag lieverd, we maken het niet te laat hoor. Ik houd van je!" 

Als hij mijn wang kust ruik ik sterke aftershave, ik word er nog misselijker van. Terwijl ik lafjes zwaai en de deur dichtduw, zie ik dat hij al een arm om Jackie heeft geslagen. Als ik naar boven ren, struikel ik over mijn voeten.

Ik pak mijn telefoon en bel huilend mijn zus op: "Sara, ik ben zo beroerd, kun je even langskomen? Jeff is op date met een collega..." Ik hoor mijn zus schrikken. "Ik kom er meteen aan, is hij helemaal gek geworden?" Nog voordat ik kan antwoorden heeft ze al opgehangen en ren ik naar de wc.