Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Image Source/Dirk Lindner
The Polyamorie Files

The Polyamorie Files deel 6:
Is Jeff verliefd op zijn collega?

E

Ella (40) en Jeff (41) hebben twee kinderen en zijn ruim 14 jaar gelukkig getrouwd. Na een avondje stappen met haar zus komt Ella thuis en ziet ze twee lege wijnglazen op tafel. Jackie is langs geweest bij Ella's man.

 

“Waarom word je nou zo boos?”, vraagt Jeff en hij trekt me terug op de bank. Ik vertel hem dat ik dacht dat zijn date met Jackie geen succes was, omdat hij al om elf uur thuis was én omdat hij het sindsdien niet meer over haar gehad heeft. “Ik dacht echt dat alles was afgekoeld, dat de spanning eraf was of zo...”, hoor ik mezelf teleurgesteld zeggen.

Date was fantastisch

“Ik wist gewoon niet zo goed waar ik moest beginnen El”, zegt hij en vervolgens ratelt hij aan een stuk door. Dat ze om elf uur al thuis waren, was omdat de oppas van Jackie de volgende dag een belangrijk examen had. En dat hij nog niet over hun date was begonnen, was omdat hij het gevoel had dat ik er liever niets van wilde weten. Maar eigenlijk wilde hij alles meteen al vertellen, omdat het zo fantastisch was.

“Fantastisch?”, herhaal ik en ik kijk hem vragend aan. “Ja, het was te gek!” Hij begint weer enthousiast te praten. “De klik die Jackie en ik op kantoor hebben, hebben we ook daarbuiten. Alles ging zo gemakkelijk en vanzelf. We hebben heel veel kunnen praten, de tijd vloog echt voorbij. Ze is zo’n mooi mens, zo oprecht en geïnteresseerd, ook in jou, ze vond je bijzonder zei ze.”

Liefdevolle vrouw

Ik heb het gevoel dat ik mijn wenkbrauwen niet verder kan optrekken en zonder dat ik iets zeg, ratelt hij verder: “En je bent ook bijzonder, El. Het is toch ontzettend mooi en lief en ruimdenkend dat je ons dit gunt? Dat je openstaat voor het onbekende? Dat je ons niet afwijst, maar dat je ruimte biedt voor dingen die je misschien niet kent. Jackie liet me dat nog eens goed inzien en dat heeft ervoor gezorgd dat ik alleen nog maar meer van je ben gaan houden. Mijn mooie, liefdevolle vrouw.”

Jeff probeert me naar zich toe te trekken. “Dat zal allemaal wel Jeff, maar als ik zo mooi en liefdevol ben en je zoveel van mij houdt, waarom was Jackie hier dan weer vanavond?” Terwijl ik het zeg, krimp ik ineen in de bank, want ik ben bang voor zijn antwoord.

“Dat ik van jou hou, betekent niet dat niet ook gevoelens heb voor haar. En dat ik gevoelens heb voor haar, betekent niet dat ik opeens minder van jou ben gaan houden. Integendeel, ik heb ontdekt dat er genoeg liefde is voor iedereen!”

Andere vrouw

Genoeg liefde voor iedereen. De woorden blijven hangen in mijn hoofd. Ben ik echt zo ruimdenkend? Misschien wel. Liefdevol, open en bijzonder. Het zijn mooie woorden, mooie eigenschappen, maar is dat echt wie ik ben?

Ik laat Jeff mijn haren strelen en doe heel even mijn ogen dicht. Als we zo blijven zitten, is het net alsof er niets aan de hand is. Alsof die twee lege wijnglazen niet op tafel staan, maar ze staan er wel. Er was vanavond een andere vrouw in mijn huis, op mijn bank, met mijn man.

Ze komt eten

“En nu dan?”, vraag ik mijn man. “Ben je verliefd op haar, is zij verliefd op jou, willen jullie een relatie? Hoe werkt dit?” Jeff lacht een beetje en haalt zijn schouders op. “Ik weet het ook niet. Het enige dat ik zeker weet, is dat ik gelukkig ben met jou en nog gelukkiger nu jij je zo openstelt. Je bent zo’n geweldig mens, dat blijft Jackie ook steeds maar benadrukken. Ze wil je dolgraag beter leren kennen.”

Ik voel me gevleid en merk dat ik alle woorden en emoties lastig kan verwerken. Voordat ik het goed en wel doorheb, knik ik instemmend op een vraag van Jeff. Volgens mij heb ik zojuist bevestigd dat het me leuk lijkt om Jackie beter te leren kennen. “Fantastisch El, dan nodig ik haar uit voor het eten”, hoor ik hem nog net zeggen voordat ik in slaap val op de bank.