Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Eugenio Marongiu
The Polyamorie Files

The Polyamorie Files deel 10: ‘Ik wil niets liever
dan ingaan op de avances van Marvin’

E

Ella (40) en Jeff (41) hebben twee kinderen en zijn ruim 14 jaar gelukkig getrouwd. Op de verjaardag van Jackies dochter ontmoet Ella een bijzondere man.

Het is inmiddels vier dagen sinds de verjaardag van Fleur. Marvin en ik hebben elkaar elke dag tientallen berichtjes gestuurd. Voor het eerst sinds vijftien jaar voel ik weer eens echt iets kriebelen in mijn buik. Elke keer als ik een berichtje hoor binnenkomen, stijgt het bloed naar mijn hoofd.

Flirten met een ander

Jeff is er na de verjaardag niet echt meer over begonnen, maar volgens mij weet hij dondersgoed met wie ik zoveel aan het appen ben. Hij heeft alleen gezegd dat hij het “lastig” vindt om mij te zien flirten, maar dat hij het ook niet kan tegenhouden, aangezien hij zichzelf ondertussen in een relatie met Jackie stort.

Zelf weet ik even niet wat ik met de hele situatie aan moet en hoe ik me tegenover iedereen moet gedragen.

Aan de ene kant wil ik niets liever dan ingaan op de avances van Marvin, om me te storten in zijn sterke armen. Aan de andere kant moet ik er niet aan denken om tegen een ander lichaam aan te liggen dan dat van Jeff.

Ik weet niet hoe dat is, ik heb bijna twintig jaar lang alleen maar oog gehad voor hem. En nog steeds. Jeff noem ik altijd de liefde van mijn leven en ik kan me een leven zonder zijn liefde niet voorstellen.

Laat jezelf eens gaan

Als ik mijn gedachten bespreek met mijn zus, wil ze vooral foto’s zien van Marvin en fantaseert ze hardop over zijn grote handen. “Hou op Saar,” zeg ik lachend terwijl ik haar een stomp geef. “Ik vraag je hier serieus om advies, niet om te fantaseren over de man die ik heb ontmoet! Wat moet ik nou doen?”

Sara blijft maar door de foto’s van Marvin scrollen op mijn telefoon. “Jij moet eens wat meer aan jezelf denken en wat minder aan wat anderen vinden. Laat jezelf eens wat meer gaan. Jeff doet dat toch ook?”

Een grote bos rozen

Die avond heeft Jeff de barbecue aangestoken. Max helpt hem met de salade en Isa dekt de tafel. Als ik ze alle drie zo bezig zie, ontploft mijn hart. Wat ben ik toch gek op dit stel. Waar zijn Jeff en ik mee bezig? Dit moet toch genoeg zijn zo?

Waarom blijft Marvin dan toch zo in mijn hoofd zitten? Waarom is Jeff zo onder de indruk van Jackie? Moe van alle vragen in mijn hoofd loop ik naar Jeff toe en sla mijn armen om hem heen. Hij kust me op mijn mond en Max begint te gillen. “Gadverdamme papa, niet doen!”

Max wordt uit zijn lijden verlost als de deurbel gaat. Voor de deur staat een bezorger met de grootste bos rozen die ik ooit heb gezien. Op het kaartje staat één regeltje tekst: ‘Vanavond om negen uur haal ik je op. Als je echt niet kunt, laat het dan even weten. XM’

Mijn hart begint te bonzen en ik voel weer de kriebels in mijn buik. Ik heb niet door dat Jeff achter me is komen staan en over mijn rug mee heeft gelezen. “Ga maar schat, kijk maar hoe het is...”