Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

PA Photos Ltd
The Polyamorie Files

The Polyamorie Files deel 23: Loog Jackie
over die wilde avond?

E

Ella (40) en Jeff (41) hebben twee kinderen en zijn ruim 14 jaar gelukkig getrouwd. Jackie vertelt Ella dat ze hebben gezoend, maar Ella gelooft het niet.

“Ik geloof er níks van”, zeg ik tegen niemand in het bijzonder als ik ophang. Het zal best dat ik te veel heb gedronken en een paar hijsjes van een joint heb genomen. Maar pilletjes slikken en zoenen met Jackie? Ik kan me gewoon niet voorstellen dat ik dat ooit zou doen.

Voicemail

Ondertussen is het bijna twaalf uur en is Jeff nog steeds niet thuis. Ik probeer hem nog een keer te bellen, maar word meteen doorverbonden naar zijn voicemail. Ik ben te moe om te bedenken waar hij zou kunnen zijn en niet veel later val ik in een droomloze, diepe slaap.

De volgende ochtend word ik wakker van Max, die in het grote bed kruipt. Ik voel zijn warme lijfje tegen me aan en snuffel aan zijn haren. Door mijn wimpers heen zie ik dat Jeff op zijn vertrouwde plek ligt, aan zijn ademhaling hoor ik dat hij nog in diepe slaap is.

Heel even heb ik zin om alles te vergeten, om weer terug te gaan naar een paar weken geleden, toen alles nog normaal was, toen we nog een gewoon gezin waren met zijn vieren.

Verhaal halen

“Waar was je nou gisteravond?” vraag ik als ik eindelijk Jeff even voor mezelf heb. We lopen op het strand en Max en Isa zijn naar het water gerend. “Ik ging naar Marvin, dat zei ik toch?” “Ik heb Marvin gesproken, hij was naar het theater. Waar was je?”

Jeff zucht en staart voor zich uit. “Oké, ik wilde naar hem toe gaan om verhaal te halen, ik wilde gewoon weten wat er die nacht is gebeurd. Met jou, met Jackie, met hem. Het voelt allemaal nogal vreemd, vind je niet?”                                                    

We gaan zitten aan de waterkant en kijken naar onze spelende kinderen. Max houdt Isa’s hand vast en samen gaan ze tot hun knieën het water in. “Vertrouw je Jackie, is ze echt eerlijk en zo?” Jeff kijkt me verbaasd aan. “Hoezo? Wat heeft ze gedaan? Heeft ze iets over me gezegd?”

Ik wacht lang met mijn antwoord en voordat ik het doorheb, flap ik het eruit. “Ze beweert dat we een pilletje hebben geslikt en dat ik met haar heb gezoend. Maar Jeff, ik geloof het gewoon niet, het slaat nergens op. Ik doe dat soort dingen niet.”

Losbol

Jeff blijft naar het water staren en zegt heel lang niets. “Jeff?” Niets. “Jeff, waarom zeg je niks?” Hij staat op. “Wat wil je dat ik zeg, El? Dat je dat soort dingen niet doet? Je hield ook niet van motoren of mannen in leren jassen en laatst opeens wel.

Dus hoe weet ik wat de waarheid is? Hoe weet ik dat jij dat soort dingen niet doet? Ik weet in ieder geval dat die Marvin van je een behoorlijke losbol is. Dus dat van die drugs verbaast me niks. Jullie moeten gewoon uit zijn buurt blijven.”

Tranen

Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen, wat ik moet denken. “Dus nu is het Marvins schuld? Is het niet in je op gekomen dat Jackie misschien wel degene is die iedereen tegen elkaar opzet? Die de waarheid verdraait, omdat dat haar wel goed uitkomt?”

Jeff zet een stap dichterbij en kijkt me woedend aan. “Dat zou ze nooit doen! Ze houdt van mij, ik hou van haar en dat weet ze. Dus waag het niet om haar ooit nog zo te beledigen!” Ik schrik en mijn maag draait om. Als Jeff boos wegloopt, kan ik de tranen niet meer tegenhouden.