Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

EyeEm Mobile GmbH
The Polyamorie Files

'Jackie hier?
Maar het was toch óns weekend!'

E

Ella (40) en Jeff (41) hebben twee kinderen en zijn ruim 14 jaar gelukkig getrouwd. Jeff verrast Ella met een weekendje weg, maar dat is niet de enige verrassing die hij heeft.

Jeff had alles tot in de puntjes voorbereid. Hij droeg het jasje waarin ik hem zo aantrekkelijk vind, hij had het perfecte tafeltje bij het raam geregeld en een fles van mijn favoriete wijn besteld.

Hij vertelde hoe mooi ik eruitzag, bleef maar zeggen hoeveel hij van me houdt en raakte niet uitgepraat over de kinderen. En ondanks dat de wijn me een beetje afleidt, ben ik niet vergeten wat ik heb gehoord.

Jackie is er ook

“Was jij net in de kamer naast onze hotelkamer?” Jeff stopt met eten en kijkt me verschrikt aan, terwijl ik wacht op zijn antwoord, eet ik zo rustig mogelijk verder. Een zucht. “Ja, maar het zou een verrassing moeten blijven.”

Ik zeg niks en voel hoe mijn hartslag omhoog gaat. “Niet boos worden, maar Jackie zit in de kamer naast ons.” Ik merk tot mijn verbazing dat ik niet eens boos word. “Waarom Jeff?”

En terwijl we nog een fles wijn bestellen, vertelt Jeff voor het eerst sinds tijden hoe hij zich voelt. Dat hij het moeilijk vindt om alles op een rijtje te krijgen. De verliefdheid voor Jackie, de liefde voor zijn gezin, hij kan en wil maar geen keuze maken zegt hij.

Hij vertelt hoe vrolijk hij wordt van Jackie en hoeveel energie zij hem geeft. En hij vertelt ook hoe blij hij is met ons gezin, wat voor geweldige moeder en partner ik ben. “Weet je El, ik heb al zoveel lijstjes gemaakt in mijn hoofd, alle voors en tegens opgeschreven, maar onderaan de streep kom ik altijd tot dezelfde conclusie: ik kan niet zonder jou, ik kan niet zonder haar.”

Delen

Tijdens zijn hele monoloog houdt Jeff mijn hand vast. Ik onderbreek hem geen moment en luister woord voor woord. Ik zie hoe lastig hij het heeft, maar vraag me ook af hoe we nu verder moeten. Want hoe lastig ik het ook vind, ik wil niet zonder Jeff.

“Ik weet niet of ik je kan delen, dat vraag je toch eigenlijk?” “Ik zou een manier willen vinden waarop wij met elkaar verder kunnen, maar ik ook verder kan met Jackie. Ik voel voor jullie allebei net zoveel liefde en ik wil dat niet langer verbergen.”

Terwijl onze tafel wordt afgeruimd, probeer ik me er een voorstelling van te maken. Jeff, Jackie, ik, alle kinderen. “Maar hoe zie je dat voor je dan? En wat vindt Jackie er eigenlijk van, wil zij jou wel delen?”

Jeff schuift zijn stoel dichterbij en slaat een arm om me heen. “Hoe we het gaan doen, moeten we met elkaar bespreken, maar dat kan alleen als we alle drie vooruit willen. Daarom is Jackie ook hier, zodat we met elkaar kunnen bekijken wat de mogelijkheden zijn.”

Een minuscuul jurkje

“Mijn hoofd duizelt een beetje Jeff, ik dacht dat deze verrassing voor mij was, dat we samen iets zouden doen wat ons huwelijk een boost kan geven. Ik moet echt even schakelen hoor.”

Jeff trekt me dichter tegen hem aan. “Dat is deze verrassing nog steeds, want ik wil dat dit ons een stap verder brengt in onze relatie. Ik weet dat je Jackie graag mag, zij jou ook. Laten we gewoon eens met elkaar praten. Zal ik vragen of ze hierheen wil komen?”

Overrompeld door zijn laatste vraag, knik ik en Jeff direct staat op. “Ik ga haar even halen, bestel jij nog wat te drinken?” Ik kijk mijn man na en vraag me af hoe ik in deze situatie ben beland. Ik lees wat appjes van mijn zus en bekijk de foto’s van Max en Isa die ze heeft gestuurd.

Als ik opkijk zie ik een stralende Jackie het restaurant in lopen, ze heeft haar haren los en draagt een minuscuul rood jurkje. Jeff heeft haar hand vast en straalt van oor tot oor. “Dames, laten we proosten op deze fantastische avond!”