Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Cultura Images RF
The Polyamorie Files

The Polyamorie Files deel 36:
Heeft Jackie in míjn bed geslapen?

E

Ella (40) en Jeff (41) hebben twee kinderen en zijn ruim 14 jaar getrouwd. Ella ontdekt dat Jackie in haar bed heeft geslapen.

De eerste dag in het huisje doe ik helemaal niks. Zelfs mijn telefoon laat ik liggen, hij staat alleen aan voor noodgevallen, maar verder check ik geen social media of appjes. Ik doe alleen wat yogaoefeningen en lees tijdschriften in bad.

Het regent de hele dag en ik vind het wel prima, nu hoef ik tenminste ook niet naar buiten. Om zes uur bestel ik een pizza en om halftien duik ik alweer het heerlijke bed in, ik slaap twaalf uur achter elkaar.

‘Wanneer kom je terug?’

De volgende ochtend schrik ik wakker van mijn eigen beltoon. “Jeff ik sliep nog, wat is er?” “Hey El, ik heb je met rust gelaten. Hoe is het met je? Wanneer kom je terug?” Ik wrijf in mijn ogen en doe het licht aan.

“Ja wel goed, hoe is het met de kinderen?” “Goed, Max is naar school en Isa bij mijn moeder. Wanneer kom je nou terug? Het is vrijdag.” Ik zucht en zeg niks. “Kijk, ik zou vanavond natuurlijk naar Jackie gaan, maar als je er niet bent, dan kan dat niet en zo. Dus wat is je plan?”

Date-night 

Ondanks dat ik Max en Isa mis, heb ik helemaal geen zin om naar huis te gaan. “Breng ze maar hierheen vanavond,” zeg ik door de telefoon. “Naar jou? Oké, dus je komt niet terug? Maar wanneer dan wel? Je kunt toch niet voor altijd op vakantie gaan?”

Ik zucht weer. “Ik ben niet op vakantie. Ik wil gewoon even tijd voor mezelf. Maar breng ze maar hierheen, dan kun jij naar je date-night met Jackie. Maar ik breng ze wel zaterdagochtend terug, dus zorg dat je thuis bent, ik moet om tien uur werken.”

Zonder tegen te stribbelen of lastige vragen, belooft Jeff er morgenochtend te zijn voor de kinderen. “Dan breng ik ze eind van de dag rond vijf uur bij jou. Stuur je nog even je locatie?”

Als ik heb opgehangen, kom ik langzaam uit bed. Terwijl ik koffie maak, vraag ik me af wat ik met deze vrije dag ga doen. Niet veel later stap ik in de auto richting de sauna. Laat ik deze dag maar nuttig besteden met massages en bubbelbaden.

Door het dolle

De kinderen zijn door het dolle heen als ze het huisje zien. Max is blij dat hij boven in het stapelbed mag slapen en Isa is onder de indruk van het grote bad. Jeff blijft in de gang staan. “Wil je nog binnenkomen?” Hij schudt zijn hoofd. “Nee, ik moet gaan. Ik mis je El, kom je wel snel weer terug?”

Ik haal mijn schouders op. “Ik denk het wel, ik moest gewoon even weg, ik ben die ruzies tussen ons zo zat.” “Ik ook El, ik ook. Ik mis je, we moeten gewoon bij elkaar zijn.” Hij pakt me stevig vast en kust me op mijn haren.

Was Jackie hier?

Na het eten ga ik met Max en Isa in bad en daarna kijken we met zijn drietjes op de grote bank een van de oude Disney-dvd’s die hier in het huisje liggen. Isa valt tijdens de film in slaap en Max zegt na het einde van de film dat hij toch liever bij mij in bed slaapt, dan boven in het stapelbed. Rond tien uur val ik tegen zijn warme lijfje in een diepe slaap.

Als we die ochtend onze straat in rijden, zie ik Jackie fietsen. Ik toeter en ze zwaait afwezig, terwijl ze snel verder fietst. “Was Jackie hier?” vraag ik zodra we binnen zijn aan Jeff. “Waarom denk je dat? Ik ga op vrijdag toch altijd naar haar toe?”

“Dat dacht ik ook, maar was ze hier Jeff?” Hij kijkt me niet begrijpend aan en zegt niks. “Was ze hier Jeff? Heeft ze hier geslapen in óns bed?” sis ik, zodat de kinderen ons niet kunnen horen. “Nee joh,” mompelt hij terug.

Niet de afspraak

Terwijl ik de trap op vlieg, komt Jeff achter me aan. Hij grijpt me bij mijn arm en ik kijk hem vragend aan. “Oké, oké ze was hier wel, sorry.” Ik voel hoe ik begin te trillen. “Dit was niet de afspraak, ik wil niet dat ze in mijn bed slaapt!” Ik moet mijn best doen om niet tegen hem te schreeuwen. “Ik weet het, maar het kwam zo uit en...”

Nog voordat hij zijn zin af kan maken, duw ik hem opzij en ren ik de trap af. “Zoek het ook maar uit, ik ga werken!” Als ik de deur achter me dichtgooi, bijt ik weer op mijn lip, terwijl ik tegelijkertijd handkusjes probeer te blazen naar Max en Isa die bij het raam staan te kijken.