Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Caiaimage
The Polyamorie Files

The Polyamorie Files deel 41:
Ella en Jeff gaan naar Jackies feest...

E

Ella (40) en Jeff (41) hebben twee kinderen en zijn ruim 14 jaar gelukkig getrouwd. Ze gaan samen naar de verjaardag van Jackie, die drukker blijkt dan verwacht.   

Ik bekijk mijn outfit in de spiegel, ik heb lang getwijfeld tussen een zwarte skinny jeans met wit bloesje en het rode jurkje dat Jeff zo mooi vindt staan. Uiteindelijk kies ik de skinny en trek ik hoge pumps aan.

Tevreden staar ik naar mezelf in de spiegel. “Je haar is mooi mama, je bent een prinses.” Isa aait over mijn been en ik geef haar een kus op haar hoofd. Vanmiddag na sluitingstijd heeft Lize mijn haren geföhnd en ik moet zeggen dat het er inderdaad fantastisch uitziet.

Fluiten

“Ben je bijna klaar?” Jeff staat beneden aan de trap te praten met mijn zus die komt oppassen. Als ik de trap afloop, begint Saar te fluiten. “Goede schoenen zus! Heb je die nieuw?” Ik schud van nee en loop door naar de keuken, Saar komt achter me aan en sist in mijn oor: “Ga je nou echt naar die verjaardag van Jackie?”

Ik zucht en draai me om. “Ja. En ik weet dat jij het er niet mee eens bent, maar ik ga echt. Ik heb er ook wel zin in.” Voordat Sara nog iets kan zeggen, draai ik me weer om. “En nee, ik hoef niet te horen wat je ervan vindt, ik weet het al. Fijn dat je kunt oppassen trouwens, in de koelkast staat een fles wijn koud.”   

Kus

“Je ziet er goed uit El,” zegt Jeff als we naar buiten lopen. Voordat ik op mijn fiets stap, geeft hij me een kus op mijn mond. “Ik ben zo blij dat je meegaat, we gaan er een gezellige avond van maken.”

Ik knik en kijk hem niet aan. “En echt El, als jij naar huis wil, dan gaan we.” “Oké, en blijf je wel bij me in de buurt? Ik heb geen zin om daar als een of andere suffe muts een muurbloempje te zijn.” Jeff lacht. “Ik wijk geen moment van je zijde, dat beloof ik!”

Jonge meiden

Als we de straat van Jackie in rijden, zie ik de glanzende motor van Marvin voor zijn deur staan. Ongewild maakt mijn hart een sprongetje. De lichten in zijn huis zijn uit, zo te zien is er niemand thuis.

Ik vraag me af of hij ook op Jackies feestje zal zijn, maar ik acht de kans vrij klein, aangezien Jeff niet wil dat we nog met hem omgaan. Voor Jackies huis staat een vuurkorf en zitten drie jonge meiden op een bankje te roken.

Een van hen staat direct op als ze ons ziet en vliegt Jeff om de nek. “Zooooo leuk dat je er beeeeent Jeeeeffff!” Ze heeft duidelijk al wat gedronken en ik probeer niet met mijn ogen te rollen.

Jeff glimlacht wat ongemakkelijk en maakt zich los uit haar omhelzing. Snel loopt hij door naar binnen en ik loop achter hem aan. De drie meiden beginnen direct met elkaar te smoezen en ik geloof dat een van de drie zelfs mijn naam noemt.

Wolk van tule

“Wie was dat?”, vraag ik als we naar binnen lopen. “O, die meiden doen hun stage bij ons, al een paar maanden, ze zijn bijna klaar.” Ik trek mijn wenkbrauwen op. “Enthousiaste stagiaires. Is het normaal dat die je zo dronken om de nek vliegen?”

Jeff zucht en kijkt me aan. “Ze zijn gewoon wat enthousiast, ik geloof niet dat ze dronken zijn hoor. Het stelt niks voor, zo zijn die meiden van nu gewoon. Het is allemaal zo anders dan twintig jaar geleden toen ik stage liep.”

Ik wil nog een venijnige opmerking maken over stagiaires en kantooretiquette, maar ik slik mijn woorden in als Jackie aan komt lopen in een wolk van roze tule. Ze lijkt wel een cupcake en ik schiet direct in de lach.

“Wát heb jij nou aan?” roep ik direct. Jackie slaat haar handen voor haar mond. “Ja, is een stomme traditie die ik heb met vriendinnen van vroeger. Als een van ons een feestje geeft, mogen de anderen haar outfit bepalen. Dus vandaag ben ik een roze prinsesje, of hoe je het ook wil noemen.”

Is Marvin thuis?

Ik kijk naar Jeff en zie hoe hij even moet slikken, hij houdt hier totaal niet van. “Bijzondere outfit Jack,” weet hij nog net uit te brengen en hij geeft haar een kus op haar mond.

“Wat willen jullie drinken? Er is champagne, ik heb cocktails, biertjes, wijn, van alles! Het meeste staat in de keuken en als je iets niet kunt vinden, geef je maar een gil.” Jackie loopt alweer verder naar de volgende gasten die binnenkomen.

Jeff pakt mijn hand en loopt naar de keuken. “Ken jij al deze mensen?” vraag ik hem. Hij schudt zijn hoofd. “Ik dacht dat het een klein feestje zou zijn, maar ik zie zo al iets van vijftig mensen. “Ik weet het ook niet El, het is inderdaad wat drukker dan ik dacht.”

Als Jeff in de keuken een gin-tonic voor me maakt, tuur ik door het raam naar de overkant. Opeens springt er licht aan in het huis van Marvin.