Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

EyeEm Mobile GmbH
The Polyamorie Files

The Polyamorie Files deel 42: Ella ontvangt
een spannend berichtje van Marvin

E

Ella (40) en Jeff (41) hebben twee kinderen en zijn ruim 14 jaar gelukkig getrouwd. Ella en Jeff zijn op het feestje van Jackie waar Ella opeens een berichtje ontvangt van Marvin.   

“Ik ga even een sigaretje roken,” zeg ik terwijl ik langs Jeff wil lopen. “Maar je rookt niet,” antwoordt hij terug, “heb je sigaretten bij je dan?” Ik schud mijn hoofd. “Nee, maar een van de andere gasten vast wel. Ik zie je zo!”

Ik duw mezelf door de mensen naar buiten en ben blij als ik de deur opendoe en de koele lucht op mijn gezicht voel. De stagemeisjes zitten er nog steeds. “Mag ik een sigaretje van een van jullie?”

Die andere vrouw

Het meisje dat eerder om Jeffs nek vloog, staat op en geeft me een sigaret. Als ze me de aansteker geeft, kijkt ze me lang aan. “Jij bent toch de andere vrouw van Jeff?” Ik haal diep adem en begin te hoesten.

“Ik ben zijn enige vrouw. We zijn veertien jaar getrouwd.” Het meisje lacht. “Ja oké, maar hij is ook met Jackie...” Ze kijkt me weer lang aan. “Ja oké, en dus?” Haar vriendinnen zijn gestopt met praten en kijken ons aan.

“Ik bedoel gewoon dat het een soort van bijzondere situatie is. Dat Jeff twee vrouwen heeft.” Ze kijkt me afwachtend aan. “Ja prima toch? Het is 2019, dit soort dingen moet toch kunnen tegenwoordig?”

Een van de andere meisjes komt erbij staan. “Nou ik zou het niet kunnen hoor, mijn vent delen met een ander. Moet er niet aan denken!” Ik haal mijn schouders op. “Prima, dat moet je ook helemaal zelf weten, net als dat ik zelf moet weten dat ik dat met mijn vent wél doe.”

Circusact

“Wat doe je met jouw vent?” ik draai me om en zie dat Jackie in haar wolk van tule bij ons is komen staan. “Jeff delen, met jou. Deze meiden vinden het maar bijzonder en zouden het niet kunnen.”

Jackie lacht en slaat een arm om me heen. “Deze meiden zijn nog jong, die vinden het überhaupt moeilijk om iets te delen. En verder kan ik alleen maar bevestigen dat jij inderdaad bijzonder bent.”

De meisjes blijven afwachtend naar Jackie en mij kijken alsof we een circusact zijn en we straks vuur gaan spugen. “Gaan jij en Fleur morgenmiddag mee naar de dierentuin?” flap ik er daardoor, geheel tegen mijn eigen verwachting in, uit.

Drie paar ogen kijken van mij naar Jackie. “Euh, leuk, ja! Niet te vroeg dan hè? Ik weet niet hoe laat het wordt vannacht.” En terwijl Jackie en ik afspreken hoe laat we haar en Fleur morgen ophalen, kijk ik naar het huis aan de andere kant van de straat.

Hij komt niet

De stagiairs zijn hun interesse in Jackie en mij verloren nu we het uitgebreid hebben over de dierentuin en wie wat meeneemt morgen. “Hij komt niet hoor,” zegt Jackie opeens. “Wat bedoel je? Wie bedoel je?”

“Kom op Ella, je staart alleen maar naar het huis van Marvin. Ik heb hem niet uitgenodigd, Jeff wilde het niet.” Ik haal mijn schouders op. “Volgens mij heeft hij ook een nieuwe vriendin, ik heb nu een paar keer een blonde vrouw naar binnen zien gaan. Spreek je hem nog weleens?”

Ik voel een steekje in mijn buik en schud mijn hoofd. “Nee, Jeff wil dat niet en het was ook allemaal wel een beetje vaag gelopen.” Jackie knikt en knijpt in mijn arm. “Ik ga weer naar binnen, loop je mee?” “Ik kom er zo aan.”

Berichtje van Marvin

Ik check mijn telefoon en zie drie ongelezen berichten, twee van mijn zus en eentje van Marvin. Mijn handen beginnen te trillen als ik het berichtje lees. ‛Gezellig feestje aan de overkant en wat zie jij er goed uit. Bij je volgende sigaretje loop je naar de hoek van de straat.

Ik lees het bericht wel tien keer opnieuw en kan een glimlach niet onderdrukken. Als ik weer naar binnen loop, kijk ik op mijn horloge. Over een uurtje kan ik wel weer een sigaretje gaan roken...