Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte
The Polyamorie Files

The Polyamorie Files deel 43:
‛Get a room!’ schreeuwt Jackie

E

Ella (40) en Jeff (41) hebben twee kinderen en zijn ruim 14 jaar gelukkig getrouwd. Ella wil met Marvin afspreken terwijl ze op Jackies feestje is, maar ze wordt opgehouden.   

“Ga je naar huis?” Ik schrik op als ik opeens de stem van Jackie achter me hoor terwijl ik haar voortuintje uitloop. “Eh, nee ik ga even een ommetje maken, ik had het zo warm gekregen binnen...” stamel ik terug.

“Een ommetje? Kom, ik pak nog wat te drinken voor je, laten we samen even wat drinken buiten, ik heb het ook bloedheet.” Voordat ik iets terug kan zeggen, is Jackie alweer naar binnen gelopen om wat te drinken te halen. Ik twijfel of ik alsnog moet weglopen, of dat ik op het bankje moet gaan zitten.

Waar wacht je op?

Aan de overkant zijn bijna alle lichten uit in Marvins huis, ik heb geen idee of hij naar me staat te kijken. In mijn zak trilt mijn telefoon, een bericht van hem. ‛Waar wacht je nog op?’ Snel typ ik een bericht terug. ‛Ik wil wel, maar ik kom hier gewoon niet weg, Jackie is wat te drinken voor me aan het halen.’

Snel stop ik mijn telefoon weer in mijn zak als Jackie weer voor me staat in haar tulen creatie. Ze duwt een roze drankje in mijn handen. “Hier drink op, een of andere cocktail die mijn broer gebrouwen heeft!”

In mijn zak voel ik mijn telefoon nog een paar keer trillen, terwijl ik me probeer te concentreren op de verhalen van Jackie. “Ik ben zo blij dat je er bent! Fijn dat dit kan zo.” Ik knik afwezig en staar nog steeds naar het huis aan de overkant.

“Misschien moeten we een keer met z’n allen op mini-vakantie gaan, als een grote happy family!” Bijna verslik ik me in mijn cocktail, opeens heb ik alle aandacht voor Jackie. “Op vakantie? Hoeveel van die cocktails heb jij al op vanavond? Laten we eerst maar even kijken hoe het morgen gaat.”

Geduld raakt op

“Ik moet weer naar binnen om sociaal te doen, ben je inmiddels weer op temperatuur?” Jackie staat op. “Bijna! Loop maar vast naar binnen hoor, ik blijf hier nog heel even zitten, ik kom zo.”

Zodra Jackie naar binnenloopt, check ik mijn telefoon. Drie berichten, van Marvin. ‛Zeg gewoon dat je weg moet gaan.’ ‛Komt er nog wat van schoonheid?’ ‛Mijn geduld raakt een beetje op...’

Na het lezen van het derde bericht sta ik zonder te denken op en loop snel Jackies tuin uit, naar de hoek van de straat. Inmiddels heb ik het toch wel behoorlijk koud gekregen. In het donker zoek ik naar het bekende silhouet van Marvin, maar ik kan hem nergens ontdekken.

‛Ik ben er!’ app ik hem. Ruim vijf minuten blijf ik op de hoek staan met mijn telefoon in mijn hand, maar ik krijg geen reactie meer van Marvin.

Boos

Boos en teleurgesteld loop ik terug naar het feestje. Net als ik de tuin in wil lopen, komt Jeff naar buiten. “Ah daar ben je! Zullen we zo gaan? Ik heb het wel gezien hier en heb zin om naar huis te gaan.”

Hij trekt me tegen zich aan en ik schrik van zijn tong in mijn mond opeens. Met zijn handen duwt hij mijn billen tegen zich aan. “Ik heb zin in je,” fluistert hij in mijn oor. Over zijn schouder zie ik Jackie in de deuropening staan, ze lacht.

Get a room!” schreeuwt ze vanuit de deuropening en ik duw Jeff ongemakkelijk wat naar achteren. Hij draait zich om. “Wij gaan! Het was gezellig Jack.” Jackie krijgt een snelle kus van hem op haar mond.

“Tot morgen lieverds!” roept ze met haar stralende lach. “Ik hoop dat ik niet te brak ben om naar de apen te kijken.” Nog voordat ik wat terug kan zeggen, is ze alweer naar binnen verdwenen.

Deur dicht

Net als ik op mijn fiets wil stappen, gaat aan de overkant de voordeur open en hoor ik een bekende stem. “Ella.” Hij zegt alleen mijn naam en ik voel mijn wangen rood worden in het donker. Jeff hoort het ook en kijkt naar de de overkant.

“Hey Marvin!” roept hij en hij steekt zijn hand op. “Wij gaan net weg!” Jeff stapt op zijn fiets en ik probeer naar Marvin te gebaren dat ik er niks aan kan doen. Met een klap gooit hij zijn voordeur weer dicht en fiets ik snel achter Jeff aan.