Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | EyeEm Mobile GmbH
The Polyamorie Files

The Polyamorie Files deel 44:
De zoon van Jeff en Ella is in shock

E

Ella (40) en Jeff (41) hebben twee kinderen en zijn ruim 14 jaar gelukkig getrouwd. In de dierentuin schrikt de zoon van Jeff en Ella als hij zijn vader met Jackie samen ziet.

“Ik vind die Marvin toch zo’n lul he...” Ik kijk Jeff schuin aan terwijl we naar huis fietsen. “Dat weet ik.” “Ik heb eigenlijk nooit begrepen wat je in hem zag. Hij is echt niet te vertrouwen, hoor. Een enorme player.” Ik trap rustig door terwijl ik niet probeer te luisteren naar wat Jeff zegt. 

Niet boos

“Wist je dat die kerel echt altijd meerdere vriendinnen heeft?” Ik kijk Jeff weer aan. “Hoor je nou wat je zelf zeg? Ben je wel helemaal lekker? Wie is hier nu degene met meerdere vriendinnen? Kijk naar jezelf man!” Ik trap net zo hard tot ik de bocht om ben en Jeff niet meer zie.

Als ik thuis mijn fiets in de schuur zet, komt Jeff ook aan fietsen. “Waarom doe je nou zo boos? Ik bedoel er verder niks mee, hoor. Ik dacht dat je al over die Marvin heen was.” Ik gooi mijn fiets in de schuur en pak die van Jeff aan. “Ik ben niet boos, ik heb gewoon helemaal geen zin om met jou over hem te praten. Het is wel duidelijk wat je van hem vindt.”

Suikerspin

Voordat Jeff iets terug kan zeggen, zwaait mijn zus de voordeur open. “Hé, hoe was het feestje? Jackie lekker verwend?” vraagt ze met een overdreven knipoog. “Jackie zag eruit als een suikerspin en dronk smerige cocktails, volgens mij had ze het wel naar haar zin”, antwoord ik mat. “En verder?” vraagt mijn zus nieuwsgierig.

“Verder niks, ik ben moe, ik wil slapen.” Jeff komt naast me staan en slaat zijn arm om me heen. “Ja, ik ook.” Saar trekt haar wenkbrauwen op en loopt naar de gang. “Okeeeee, het is wel duidelijk, ik hoor het morgen wel als jullie uitgeslapen zijn. Hoe laat gaan jullie weg? En halen jullie mij op?”

Big happy family

Ik kijk mijn zus niet begrijpend aan. “Ja Max vroeg of ik morgen mee ga naar de dierentuin en dat lijkt me wel gezellig.” Ik schud mijn hoofd. “Dat gaat niet, je kunt niet mee morgen.” Nu kijkt Saar mij vragend aan. “Jackie en Fleur gaan ook al mee en ik denk niet dat het handig is als jij er dan ook bij bent.”

Ik zie dat Sara even na moet denken. “Jullie gaan als one big happy family? Wat vinden de kinderen daarvan? Wat ga je hen vertellen? Ik weet niet of je dit wel moet doen hoor...” Ik zucht en schuif zachtjes de deur dicht. “Slaap lekker Saar, we hebben het er nog wel over. Thanks voor het oppassen.”

Naar de dierentuin

De volgende dag rijden we pas rond één uur de straat uit. Jeff had wat opstartproblemen en Jackie was zo brak, dat ze tot twaalf uur onbereikbaar was. De hele ochtend ben ik bezig geweest de kinderen te entertainen en ze rustig te houden tot vertrek. Nu in de auto voel ik pas hoe moe ik eigenlijk ben.

“Waarom gaan Jackie en dat meisje mee dan?” vraagt Max van de achterbank. “Omdat dat gezellig is en Jackie was jarig”, antwoordt Jeff vrolijk. Max knikt. “Oké, maar gaan we wel eerst naar de leeuwen?” “Tuurlijk jongen!” antwoordt Jeff vrolijk.

Even plassen

Eenmaal in de dierentuin zijn de kinderen niet te houden. Isa springt op en neer en vraagt waar de apen zijn, Fleur blijft maar herhalen dat ze straks naar de olifanten wil en Max staat op één been omdat hij moet plassen. Ik voel hoofdpijn opkomen en zet snel mijn zonnebril op mijn neus.

Jackie gaapt en kijkt me hulpeloos aan. “Ik ben zo moe, ik lag echt pas om zes uur in bed of zo”, vertrouwt ze me toe. Ik glimlach en pak de hand van Max. “Kom, we gaan plassen.” Jackie duwt haar dochter mijn kant op. “Ga jij maar even met Ella en Max mee plassen, anders moet je straks ook weer.” Met een beetje tegenzin geeft Fleur me een hand en loopt braaf mee naar de toiletten.

Max is in shock

Als we teruglopen naar Jeff, Jackie en Isa, blijft Max opeens staan terwijl hij aan mijn hand trekt. Ik kijk naar hem en zie dat zijn lip begint te trillen. “Mama kijk...” Max wijst naar Jeff en Jackie die elkaar innig omhelzen. Jeff heeft zijn handen op de billen van Jackie en zoent haar op haar mond.

“Mama...?” piept Max weer naast me. Ik voel woede opborrelen en laat snel de handen van Fleur en Max los terwijl ik naar Jackie en Jeff loop. Ik trek aan Jeffs schouder en hij kijkt geschrokken om. “Waar zijn jullie mee bezig?!”