Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Cultura Images RF
The Polyamorie Files

The Polyamorie Files deel 46:
Jeff heeft een verrassing voor Ella

E

Ella (40) en Jeff (41) hebben twee kinderen en zijn ruim 14 jaar gelukkig getrouwd. Ella is nog steeds kwaad op Jeff en vindt dat hij aan hun huwelijk moet werken.

Het is al na negenen als de kinderen eindelijk slapen. Ik heb Max meerdere keren op het hart moeten drukken dat Jeff en ik echt niet gaan scheiden, maar na de kus van zijn vader met Jackie vanmiddag in de dierentuin, is Max daar nog niet zo zeker van. “Ze slapen, eindelijk,” zucht ik als ik beneden kom, “Max was behoorlijk geschrokken van die kus van jullie vanmiddag.” Jeff kijkt me verbaasd aan, “oh tegen mij deed hij alsof het prima is allemaal.”

Niet scheiden

Ik zucht weer en doe mijn best om niet boos te worden. “Dat is wat jij ziet en hoort Jeff, maar Max is echt enorm geschrokken. Er gaat veel meer in zijn hoofd om nu. Hij is ontzettend bang dat we gaan scheiden, hij snapt er helemaal niks meer van.”
Jeff loopt naar me toe en trekt me tegen zich aan. “Nou, dan laten we hem toch zien dat het niet zo is. Wij gaan niet scheiden, hij hoeft nergens bang voor te zijn.” Ik wurm me los uit de omhelzing.

“Oh nee? Ik weet het niet hoor, het gaat voor geen meter zo. Ik ben zo moe van alles, het lijkt alsof we maar blijven ronddraaien rond hetzelfde punt en we komen geen stap vooruit. En elke keer als ik denk dat we de goede kant op gaan, gebeurt er weer iets waar ik ontzettend kwaad om word. Ik ben er ondertussen wel een beetje klaar mee.”
De hele avond praten Jeff en ik over de kansen die ik hem en Jackie heb gegeven, de domme dingen die hij heeft gedaan en hoe ik verlang naar rust in mijn hoofd.

We kunnen niet terug

“Dus eigenlijk zeg je dat je wil dat ik kap met Jackie? Dat we teruggaan naar hoe het was?” Ik kijk Jeff lang aan. “Ik denk dat we niet terug kunnen naar hoe het was, er is te veel gebeurd de afgelopen tijd. Maar als we nog iets van dit huwelijk willen maken, moeten we nu ingrijpen. En eerlijk gezegd heb ik niet de indruk dat Jackie ervoor zal zorgen dat wij ons huwelijk weer op de rit krijgen.”
Jeff staat op. “Misschien heb je gelijk, ik moet dit allemaal even laten bezinken.”

De volgende dag ben ik verbaasd als Jeff extra vroeg uit zijn werk thuiskomt. “Ik heb een idee,” roept hij als hij binnenloopt, “kun jij volgende week vrij krijgen?” Ik kijk hem vragend aan.
“Waarom? Dat weet ik niet, ik heb al een paar dagen vrij vanwege de schoolvakantie, ik moet het even bij Lize checken. De hele week?”
Jeff knikt. “Ja, de hele week. Ik heb een geweldige aanbieding gezien, we gaan volgende week met z’n viertjes een paar dagen op wintersport. Kinderen op les en wij lekker samen de pistes af!”

Een verrassing

Mijn hart maakt een sprongetje bij het woord ‘wintersport’. “Alleen wij viertjes? Geen Jackie die toevallig van dezelfde piste komt sjezen?”
Ik probeer mijn vraag zo luchtig mogelijk te stellen. “Nee, geen Jackie,” zegt Jeff kortaf, “ik doe dit voor ons, voor onze kinderen, voor ons huwelijk.”
Het liefst wil ik Jeff om zijn nek vliegen, maar ergens ben ik ook weer bang dat deze impulsieve actie van hem helemaal verkeerd gaat aflopen.

“Jeetje alweer een verrassing... En kan Isa dan al op les..?” mompel ik daarom. “Ben je niet blij, vind je het niet leuk? Je houdt toch zo van wintersport? En je vindt toch dat we aan ons huwelijk moeten werken?
Is dit ook weer niet goed?”
Ik schrik een beetje van de dwingende toon waarop Jeff de vragen op me afvuurt. “Ik had dit gewoon niet verwacht. Het lijkt me heel leuk om met ons gezin te gaan skiën. Ik moet zo Isa ophalen en zal meteen even langs de salon fietsen om te vragen of ik vrij kan krijgen.” Jeff knikt. “Oke, doe dat, ik ga nog even wat werken.”

Spijt

Niet veel later stap ik op de fiets richting de salon als mijn telefoon gaat. Jackie. Koeltjes neem ik de telefoon op. “Ik heb een beetje haast, wat is er?” “We moeten het nog even hebben over gisteren. Het spijt me nog steeds heel erg.” Ik zucht. “Ik heb hier nu geen zin in en geen tijd voor, ik moet nog van alles regelen.”
Even blijft het stil. “Oh, waarvoor dan?” “Voor de vakantie. Jeff neemt ons mee op een verrassingsreisje.” Weer blijft het even stil. “Een vakantie? Daar heeft hij niks over gezegd! Volgende week al? Waarheen dan?”
“Hee, ik ga ophangen, ik moet nu echt gaan. Jeff praat je vast nog wel bij. Bye!”