Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte / EyeEm Mobile GmbH
The Polyamorie Files

The Polyamorie Files deel 49:
Jeffs telefoon brandt in Ella’s hand

E

Ella (40) en Jeff (41) hebben twee kinderen en zijn ruim 14 jaar gelukkig getrouwd. Op de terugweg van wintersport begrijpt Ella opeens waarom ze zo vroeg weg moesten.

De laatste dagen van de vakantie doe ik mijn best om niet de hele tijd te denken aan wat Jeff heeft gezegd. Dat hij bij ons wil zijn, maar ook bij Jackie. Dat is natuurlijk niks nieuws, maar ik wilde haar aanwezigheid op geen enkele manier ervaren deze vakantie.

En ondanks dat ze er niet is, voel ik haar aanwezigheid nu wel. Aan de andere kant lijkt ze verder weg dan ooit als ik op onze laatste dag zoenend met Jeff in de skilift naar boven zit en naast ons de kinderen hoor schreeuwen dat we dat niet mogen doen.

Vertrek

“Moeten we morgen echt weer naar huis?” vraagt Isa als we die avond voor het laatst uit eten zijn. “Ja, morgenochtend heel vroeg gaan we weer rijden en naar huis, dan is het voorbij schat.”

Beteuterd kijkt ze mij en Jeff aan. “Maar het is hier zo leuk, zullen we hier wonen?” Jeff en ik schieten in de lach. “Nee, dat kan niet, Max moet maandag weer naar school en jij bent bijna vier en dan moet je ook naar de grote school, weet je nog?” Isa denkt even na en knikt instemmend. “Oké.”

‛Ik voel me zo relaxed’

De volgende ochtend vertrekken we heel vroeg uit de bergen, zodat we hopelijk voor de spits weer in Nederland zijn. Isa en Max leggen we half slapend op de achterbank. “Dankjewel voor deze heerlijke dagen, ik was hier echt aan toe.”

Ik leg mijn hand op Jeffs been en kus hem op zijn wang. “Ja, het was fantastisch, ik ben helemaal bijgekomen ook, ik voel me zo relaxed!” Jeff klinkt erg enthousiast en ik moet mijn lach onderdrukken. “Hou dat vast,” zeg ik met een knipoog.

Telefoon checken

Aan het begin van de middag rijden we Nederland in en begint Jeffs telefoon meteen weer te piepen en trillen. Als hij tijdens het rijden op zijn scherm probeert te kijken, pak ik zijn telefoon af.

“Ben je niet goed of zo? Wij rijden met 130 kilometer per uur over de snelweg, je hebt je hele gezin bij je! Als je dood wil, ga je maar appen achter het stuur als wij er niet bij zijn.” Jeff kijkt me geschrokken aan. “Oké, oké, ik wilde alleen maar even kijken...”

Berichtjes van Jackie

Jeffs telefoon brandt in mijn hand en ik kan het niet laten om op het scherm te kijken. Drie whatsapp-berichten van Jackie. “Ga je nu mijn telefoon checken?” Ik leg de telefoon op het dashboard voor me. “Nee, dat wil ik helemaal niet. Maar de berichtjes zijn van Jackie trouwens.”

Jeff knikt. “Dat dacht ik al, ze wil graag weten waar we zijn en hoe laat ik vanavond bij haar ben.” Een klein steekje in mijn maag. “Vanavond?” “Ja, het is toch vrijdag, dan ga ik toch altijd naar haar toe? En vorige week ging het ook al niet door, dus vanavond wil ik haar wel zien.”

Opeens begrijp ik waarom we vanmorgen zo vroeg weggingen en waarom Jeff zo’n vaart maakte op de Duitse snelwegen.

Alleen op de bank

Ik voel me ontzettend leeg als ik die avond alleen op de bank plof. De kinderen liggen eindelijk in bed en de tweede vakantiewas staat aan. Als mijn zus belt, probeer ik enthousiast te vertellen over de vakantie, maar ik merk dat ik er moeite mee heb.

“Wat is er El?” vraagt Sara opeens midden in mijn zin. “Niks, hoezo?” Ze is even stil. “Liep Jeff weer de klootzak uit te hangen? Wat heeft hij nu weer gedaan?” Ik moet een beetje lachen.

“Hij was fantastisch, echt waar! Had alles top geregeld, was lief, aanwezig, we hebben geen ruzie gehad. Echt, er is niks, ik heb nu alleen zo’n dipje, nu ik weer alleen op de bank zit.”

Sara ontploft bijna aan de andere kant van de lijn als ze hoort dat ik alleen ben en Jeff naar Jackie is. “Zie je wel! Wat een hork is het toch. Meteen na de vakantie met zijn gezin vlucht hij weer naar zijn vriendin!” Ik zucht – “Hier heb ik geen zin in Saar” – en hang op.