Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Caiamage | Tom Merton
The Polyamorie Files

The Polyamorie Files 52: ‛De kus van de barman
beleef ik steeds opnieuw’

E

Ella (41) en Jeff (41) hebben twee kinderen en zijn ruim 14 jaar gelukkig getrouwd. Ella verlaat dronken het café op haar verjaardag en wordt opgevangen door de barman.

“Of je nu een 22-jarige barman kust of een 41-jarige accountant!” Ik kijk Jeff uitdagend aan terwijl ik het zeg en tot mijn grote verbazing, schiet hij in de lach. “Heb je even ouderwets staan tongen vannacht? Met de barman van 22?”

Hij buldert het uit. “Haha mooi! Wat een goede verjaardag, met een kater als cadeau.” Hij trekt me tegen zich aan en Saar haalt haar schouders op. “Ik snap echt helemaal niks van jullie, maar prima.” Terwijl ze wegloopt, zoent Jeff me in mijn nek.

Schoonheid

Als alle visite naar huis is en de kinderen op bed liggen, plof ik eindelijk met een wijntje op de bank. De eerste van vandaag, tot een paar minuten geleden dacht ik nog dat ik nooit meer zou drinken. Ik ben ontzettend verwend en bekijk de cadeaus die ik heb gekregen.

Ondertussen is Jeff nog druk bezig met opruimen. Toen ik hem wilde helpen, stuurde hij me naar de bank. “Het is jouw verjaardag schoonheid.” 

“Ik heb nog een cadeautje voor je.” Ik kijk Jeff verbaasd aan. “Nog eentje? Maar ik ben al zo verwend, ik heb al genoeg gekregen!” Hij overhandigt me een klein pakketje met een kaartje. “Het is niet van mij.” Nieuwsgierig open ik de kaart en zie ik een sierlijk handschrift.

Het kaartje is van Jackie. Ze feliciteert me en schrijft dat ze hoopt dat we binnenkort samen op mijn verjaardag kunnen proosten. 

Zilveren oorbelletjes

In het pakje zit een paar zilveren oorbelletjes, precies het soort dat ik altijd draag. Ik denk aan het laatste gesprek dat ik had met Jackie en hoe kortaf ik tegen haar was. “Wat aardig van haar, dat had ik niet verwacht. Heb jij haar geholpen met uitzoeken?”

Jeff schudt zijn hoofd. “Nee, ze kwam hier zelf mee. Ik wilde het je nu pas geven, ik moest erbij zeggen dat ze hoopt dat we snel weer met z’n allen kunnen afspreken. 

Als ik niet veel later in bed lig, check ik alle felicitaties op mijn telefoon. Net als ik mijn telefoon wil wegleggen, komt er nog een appje binnen. ‛Heb je een leuke verjaardag gehad of heeft je kater alles verpest?’ vraagt een onbekend nummer. ‛Wie is dit?’ stuur ik terug.

Niet veel later ontvang ik een knipogende smiley en nog een appje. ‛Ben je me alweer vergeten? Ik jou en onze kus van vannacht zeker niet. Slaap lekker. XX’ Dat moet de barman zijn, ik voel hoe mijn wangen gloeien. 

Afspreken

“Wat zit jij nou stom naar je telefoon te lachen?” Jeff kruipt naast me in bed. “Dat is die barman van vannacht, hij appt me of ik een leuke dag heb gehad.” “Die van 22? Ga je hem nog een keer zien?” Ik kijk Jeff verbaasd aan. “Nee, natuurlijk niet, die jongen is zowat 20 jaar jonger dan ik, die zit misschien nog op school! Ik ga écht niet met hem afspreken!”

Jeff draait zich om en knipt het licht uit. “Nou, kan toch, je ziet er zelf nog hartstikke goed uit, dus wat kan jou die leeftijd schelen?” 

Open-minded

In het donker blijf ik naar het plafond staren. Hoe kan het dat Jeff opeens zo open-minded is? Ik dacht echt dat hij boos zou worden toen ik hem vertelde dat ik gekust had, maar hij vond het alleen maar heel grappig. Hoe kan het dat hij opeens zo van gedachten is veranderd? Ondertussen beleef ik de kus van de barman opnieuw en opnieuw.

Ik vraag me af wat er gebeurt als ik hem nog een keer zie, maar het is onzin, het kan écht niet.