Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Strandwandeling
Foto: hollandse Hoogte
The Polyamorie Files

The Polyamorie Files 54: Op het strand
begint Jackie over de kus

E

Ella (41) en Jeff (41) hebben twee kinderen en zijn ruim 14 jaar gelukkig getrouwd. Jeff wil graag weer eens wat doen met Jackie, Ella en de kinderen. Ella weet het nog niet.

“Ga je nog wat leuks doen de rest van het weekend?” vraagt Lize als we na een lange dag eindelijk de deur van de salon sluiten. “Vanavond niks, morgen gaan we naar het strand en pannenkoeken eten met Jackie en haar dochter.”

Speciale vriendin

Lize kijkt me lang aan. “Jackie? Dat is toch de vriendin van je man?” Ik knik en veeg de haren bij elkaar. “Waarom doe je dat? Heb je daar zin in dan? Doen jullie dan alsof jullie een grote familie zijn? Wat vinden je kinderen ervan?” 

“Wow Lize, wat een vragen, rustig. We hebben het er nog niet echt over gehad met de kinderen. We hebben wel gezegd dat Jackie een speciale vriendin van papa is en dat ze elkaar erg lief vinden en zo. Maar verder moeten we het zelf nog een soort van uitvogelen, voordat we er een naam aan willen geven, snap je dat?”

Ik merk dat ik een beetje geïrriteerd raak door alle vragen die ze stelt. “En weet je? Het zou veel fijner zijn als ik gesteund zou worden door mijn vriendinnen, dan dat ik me continu moet verantwoorden!” 

Middelvinger

Op weg naar huis fiets ik boos door rood en word bijna geschept door een auto. Kwaad steek ik mijn middelvinger op en rij snel door. Als ik hijgend de straat in fiets, staat de overbuurvrouw voor het raam. Als ze zwaait, kijkt ik boos terug en bedwing ik mezelf om niet weer een middelvinger op te steken. “Wat is er met jou aan de hand?” vraagt Jeff als ik rood en briesend binnenkom.

“Iedereen stelt de hele tijd van die rotvragen over ons. Over jou, over mij, over Jackie. Alsof we iets heel ergs aan het doen zijn met elkaar. En ik weet het allemaal niet meer.” Ik barst in tranen uit en Jeff trekt me tegen zich aan. “Hé rustig aan, ze bedoelen het vast goed. Het is voor anderen een moeilijke situatie. Het is voor ons soms al lastig, dus anderen vinden het waarschijnlijk nog moeilijker te begrijpen.”

Klootzak

Ik knik en veeg mijn tranen weg. “Ik vind het gewoon niet leuk dat ze steeds zo hysterisch doen en jou afschilderen als een klootzak.” Jeff grinnikt. “Ach, dat ben ik soms toch ook, laat ze maar, als wij maar weten hoe het zit.” 

“En als je morgen niet met Jackie en Fleur naar het strand wil, dan gaan we niet, oké?” Weer vraag ik me af waarom Jeff de laatste tijd toch steeds weer zo rustig is en veel minder snel kwaad wordt. “Nee het is al goed, we gaan gewoon, we hebben het de kinderen toch ook al gezegd. Het gaat alweer, soms word ik gewoon gek van al die vragen.” 

Strand

De volgende dag is de perfecte dag om naar het strand te gaan, de zon schijnt en het lijkt de eerste lentedag van het jaar te worden. Als de kinderen het strand zien, zijn ze niet meer te houden.

Max schopt een bal naar Jeff en Fleur en Isa rennen richting de zee met een emmertje om schelpen te zoeken. Jackie en ik lopen langzaam over het strand. Sinds het incident in de dierentuin een paar weken geleden, hebben we elkaar eigenlijk niet echt meer gesproken. 

Avontuurtje

“Nogmaals bedankt voor het cadeautje voor mijn verjaardag, ik vind de oorbellen erg mooi.” Jackie lacht en pakt mijn arm. “Geen dank, je was jarig en verdiende wel iets moois, zeker na die ondoordachte kus die ik Jeff gaf in de dierentuin.”

Opgelucht kijk ik haar aan. “Hé en vertel nu eens hoe het gaat, ik hoorde van Jeff een mooi verhaal van je verjaardagsfeestje in de kroeg, heb je nou staan tongen met een student?” Ik schiet hard in de lach en voel hoe mijn wangen weer rood worden als ik terugdenk aan de 22-jarige barman. In geuren en kleuren vertel ik Jackie van het veel te korte avontuurtje.