Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte / Sabine Joosten
The Polyamorie Files

The Polyamorie Files 55: 'Wist jij dat Jackie
nog zo’n sterke kinderwens heeft?'

E

Ella (41) en Jeff (41) hebben twee kinderen en zijn ruim 14 jaar gelukkig getrouwd. Jeff, Ella, Jackie en de kinderen gaan met elkaar naar het strand. Daar vertelt Jackie iets waar Ella van schrikt.

De rest van de middag is het eigenlijk best gezellig op het strand. Jeff is vooral druk aan het voetballen met Max en Fleur houdt zich bezig met Isa. Met Jackie heb ik een terras uitgezocht waar we de kinderen in de gaten kunnen houden en ondertussen een wijntje kunnen drinken. “Wat zijn ze lekker bezig, hé?” vraagt Jackie, terwijl ze naar onze dochters kijkt. “Heb jij eigenlijk nog een kinderwens?”

Derde kind

Opeens staan al mijn zintuigen op scherp. “Een derde kind? Mijn hemel nee, moet er niet aan denken. Ik ben blij dat we nu net uit de luiers zijn en dat Isa straks naar school gaat. Stel je voor dat ik weer met zo’n baby in de weer moet. Nee hoor, voor ons is het goed zo.”

“Ja, voor Jeff ook?” Vanachter mijn zonnebril kijk ik haar met grote ogen aan. “Ja, voor Jeff zeker ook, die heeft niks met baby’s en ons gezin is compleet.”

Schattig

Een tijdje zeggen we niks en kijken we over het strand en naar de zee. “Heb jij nog een kinderwens dan? Zou je nog een baby willen?” Jackie knikt. “Ja, ik heb wel heel sterk het gevoel dat ik nog wel een kleintje ga krijgen, ik wil dat ook heel graag. Het lijkt me ook zo leuk voor Fleur, een broertje of een zusje. Kijk nou hoe leuk Fleur en Isa spelen samen!”

Ik kijk naar Fleur en Isa die elkaars handen vasthouden bij de zee. “Ja dat ziet er allemaal heel schattig uit, maar Max en Isa slaan elkaar thuis regelmatig de hersens in, hoor.”

Dagdromen

“Toch lijkt het me heerlijk, nog een kleintje erbij. Ik weet alleen nog niet hoe ik het ga doen.” Nu ben ik erg op mijn hoede. “Hoe bedoel je dat? Hoe je wat gaat doen?” Nonchalant haalt ze haar schouders op. “Nou gewoon, nog een keertje zwanger worden. Ik heb helemaal geen concrete plannen hoor, maar een baby, ja... Ik vind het heerlijk om daar over te dagdromen.”

Inmiddels staan Jeff en Max bij ons tafeltje. “Waar ben je over aan het dagdromen?” vraagt Jeff nieuwsgierig. “Oh niks joh, dat vertel ik je later nog wel een keer!” Jackie lacht breeduit en geeft mij een knipoog. Ik word er een beetje misselijk van. De rest van de avond verloopt gelukkig soepel. Max is pontificaal tussen Jackie en Jeff gaan zitten, als of hij zelf een schild wil zijn tussen die twee.

Bijzonder stil

Na het eten valt Isa bijna bij mij op schoot in slaap. Op de parkeerplaats geeft Jackie me een knuffel. “Ik vond het erg gezellig, fijn dat we nog even gekletst hebben samen!” Ik stamel iets terug en ga snel in de auto zitten. Naast de auto nemen Jackie en Jeff innig afscheid, in de auto probeer ik Max en Isa af te leiden, zodat ze niet hoeven te zien hoe hun vader Jackie kust.

Max lijkt niet niet erg onder de indruk van mijn poging en kijkt door het raam. Ik heb geen idee wat hij wat hij ziet, maar hij zegt er niets over. De hele autorit naar huis blijft het bijzonder stil op de achterbank. Als de kinderen op bed liggen, zit Jeff alweer met zijn telefoon op de bank. “Jackie appt net, dat ze het zo gezellig vond. En dat ze zo blij is dat Fleur het zo goed met Isa kan vinden.”

Voordat Jeff verder kan gaan, onderbreek ik hem. “Wist jij dat Jackie nog zo’n sterke kinderwens heeft? Dat ze dolgraag een broertje of zusje voor Fleur wil?”