Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: EyeEm Mobile GmbH
The Polyamorie Files

The Polyamorie Files 57: 'Ga jij in het zwembad
gezinnetje spelen met Jackie en Fleur?'

E

Ella (41) en Jeff (41) hebben twee kinderen en zijn ruim 14 jaar gelukkig getrouwd. Ella moet een paar dagen weg voor werk en Jeff gaat op pad met Jackie en de kinderen.

“Heb jij Jackie nog gesproken?” vraag ik Jeff terwijl ik mijn koffertje aan het inpakken ben. Ik ga met Lize drie dagen naar Antwerpen voor een workshop over de nieuwste techniek op het gebied van haarkleuring. “Ja, natuurlijk, ik spreek haar iedere dag.” Ik zucht en kijk hem aan. “Over Fleur, over wat ze tegen Max heeft gezegd?” “Oh ja dat”, zegt hij luchtig, “volgens Jackie heeft Fleur dat niet gezegd, dus het zal wel een misverstand zijn.”

Koffertje

“Ik wil het hier nog wel een keer over hebben met Jackie, als ik terug ben uit Antwerpen.” Jeff draagt mijn koffertje naar beneden en zegt dat het goed is, dat hij ervoor zal zorgen dat we het met zijn drieën nog eens goed zullen bespreken. “Ga je nu weg, mama?” Max kijkt me bezorgd aan. “Ja, ik ga zo weg, met Lize. We gingen werken in België, weet je nog?”

Hij kijkt ernstig en knikt. Niet veel later zwaaien Jeff, Max en Isa me uitbundig uit als ik bij Lize de auto instap. Aan de overkant zie ik hoe de buurvrouw nieuwsgierig de lamellen opzij heeft geschoven om te zien wat er zich buiten afspeelt.

Feestjes

“Heb je er zin in?” vraagt Lize als we de straat uitrijden. “Ja hoor, zeker. Ik ben erg benieuwd naar de merken en technieken.” Ze schiet in de lach en slaat met haar handen op het stuur. “Jij bent ook zo’n brave troela hè? Natuurlijk gaan we voor de workshops, maar er is ook een bar en er zijn feestjes!” Ik kijk haar niet begrijpend aan.

“Feestjes? Met wie dan? Kappers en kapsters...?” “Ja! En niet alleen kappers, ook leveranciers en accountmanagers en zo, het is ieder jaar echt weer fantastisch.” Ze knipoogt naar me en ik vraag me af wat me nu weer te wachten staat.

Hotel

Als we die avond aan de bar van het hotel staan, vraagt Lize weer hoe het nu zit met de barman van laatst. “Die spreek ik niet meer, joh! Hij heeft het een paar keer geprobeerd, maar ik ga echt niet met een jongen van 22 afspreken.” “Oké”, knikt ze met haar hoofd richting de andere kant van de bar. “En die kerels daar dan? Zijn die wel oud genoeg voor je? Ze kijken al de hele tijd onze kant op.” Ik rol met mijn ogen. “Het is echt niet zo dat ik overal waar ik kom mannen wil versieren, hoor.”

Felix

Het is tegen twaalf uur als ik de bar verlaat. Lize is inmiddels in een diepgaand gesprek beland met een van de mannen die aan de bar hangen. Zelf heb ik even genoeg gehoord en vooral behoefte aan slaap. “Waar ga jij heen?” Een hand op mijn schouder en als ik me omdraai, kijk ik in de diepbruine ogen van een van de mannen die net nog aan de bar zat. “Ik ga naar bed, welterusten.”

“Nu al? Het wordt net gezellig, we willen zo nog gaan dansen. Of zal ik je even naar je kamer brengen?” Ik zucht diep. “Dat is niet nodig, ik weet de weg. Veel plezier nog.” Hij houdt nog even mijn arm vast. “Mocht je je bedenken, mijn naam is Felix en mijn kamernummer is 204.” Ik knik en loop naar de lift, zonder verder nog iets te zeggen.

Zwemmen

Op mijn kamer check ik mijn telefoon die aan de oplader lag. Jeff heeft me vier keer gebeld. Als ik hem teugbel, neemt hij slaperig op. “Hee, ik had je gebeld, maar je nam niet op.” Ik leg uit dat mijn telefoon helemaal leeg was en dat ik na het eten gelijk met Lize naar de hotelbar ben gegaan. “Is het gezellig? Wanneer beginnen je lessen? Hoe is je kamer?”

“Ja, het is gezellig, Lize hangt nog aan de bar met een paar kerels, maar ik heb daar geen zin in. Ik wil morgen een beetje fris zijn, dan beginnen ook de eerste workshops. De hotelkamer is zo’n lelijke saaie kamer, precies wat ik haat. Waarom had je me vier keer gebeld eigenlijk? Is er iets met de kinderen?”

“Nee niks hoor, ik wilde even met je overleggen. Jackie had voorgesteld om morgen met de kinderen te gaan zwemmen.” 

Wakker

Meteen flitst er een beeld van Jeff, Jackie en de kinderen door mijn hoofd. “En je nam niet op, maar ik had het eigenlijk al min of meer beloofd aan Max en Isa, dus ik hoop dat je het goed vindt?” “Of ik het goed vind dat jij gezinnetje gaat spelen in het zwembad met Jackie en Fleur? Wat denk je zelf?” Het blijft lang stil aan de andere kant.

“Sorry”, hoor ik mezelf zeggen, “ik ben gewoon erg moe en kan blijkbaar niet zoveel hebben. Wil je eerst even goed met Max praten voordat jullie met z'n allen gaan zwemmen?” 

Jeff belooft me dat hij met Max zal praten en dat hij en Jackie afstand houden. Als we ophangen, heb ik knallende hoofdpijn. Opeens gaat de telefoon in de kamer, geschrokken neem ik op.

“Met Felix, Lize vertelde me je kamernummer, dus ik dacht: ik bel je even. Ben je nog wakker?”