Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vrouwen denkt na op bed
Foto: Hollandse Hoogte | B. Boissonnet
Tussen de lakens

‘Ik heb er al over nagedacht
om een gigolo in te huren’

journaliste

Hester Zitvast

V

VROUW is onlangs gestart met de nieuwe rubriek ‘Tussen de lakens’. Hierin vertellen vrouwen over hun seksleven. Dit keer vertelt Eefke (34) haar verhaal. Bij haar gebeurt er niet zoveel tussen de lakens. Zij is nog maagd en dat begint haar inmiddels aardig op te breken.

Principekwestie

“Het begon als een principekwestie, althans, zo bracht ik het naar buiten. Mijn vriendinnen doken in mijn studietijd met iedereen het bed in en ik moest daar niet aan denken. Ik ben vrij preuts. Zo ben ik opgevoed en ik voel me al heel snel ongemakkelijk als het over seks gaat, dat zit in mij.

Zo makkelijk als zij ermee omgingen, dat wilde ik niet. Ik vond het goedkoop en ordinair. ‘Ik wacht tot de ware’, zei ik, met een onmiskenbare toon van afkeer in mijn stem.”

Frigide

“Dat ik wilde wachten, bereikte ook de jongens met wie ik omging. Zij noemden mij frigide. Ik werd er alleen maar opstandiger van. Hoezo krijg je een stempel opgedrukt als je je lijf niet aan een willekeurige vent wilt geven, puur voor de seks?

Dit was toch mijn keuze? Ik ging ook steeds sterker in mijn eigen principes geloven. Seks met iemand anders dan de ware liefde was not done.”

Spijt

“Inmiddels heb ik spijt van die recalcitrante en principiële houding. Van een keertje seks met een man bij wie je niet de rest van je leven blijft, ga je echt niet dood. Je doet er ervaring door op, je leert wat je wel en niet lekker vindt en je haalt de spanning van ‘die eerste keer’ af.

Dat heb ik dus nu, 34 jaar oud, nog steeds niet gedaan. En die spanning wordt met de dag erger. Zoals sommige mensen angst hebben om in een vliegtuig te stappen, heb ik angst voor mijn eerste keer.”

Gelogen

“Tegen mijn vriendinnen heb ik gezegd dat ik het allang heb gedaan. Ik had geen zin meer om er telkens weer over te discussiëren met ze. Dat ik enorm tegen mijn eerste keer opzie, kan ik dus ook met niemand delen, want niemand weet van mijn ‘probleem’.

De ware kom ik maar niet tegen. Mijn biologische klok begint te tikken, ik wil heel graag kinderen, maar ik wil nu ook wel eens weten hoe het is om seks met iemand te hebben. Als ik er iets te lang over nadenk, word ik bijna misselijk van de zenuwen.”

Tinder

“Sinds kort zit ik op Tinder. Dat was een enorme stap voor mij, want ik ben niet echt iemand die makkelijk contact legt. Ik heb met een paar jongens gechat en het gesprek komt dan al heel snel op seks, waardoor ik toch weer dichtsla.

Ik kan wel flirten, maar een beetje spannende teksten tikken, vind ik doodeng. Ik wil absoluut niet zeggen dat ik nog maagd ben. Daar haken mannen óf door af óf ze vinden het juist superspannend. Het lijkt me allebei niks.”

Gigolo

“Ik weet van een vriend dat hij naar een prostitué is gegaan, omdat zijn ontmaagding te lang op zich liet wachten. Hij was toen net 20 volgens mij.

Daar heb ik ook al over nagedacht, om een gigolo in te huren. Maar dat druist zo in tegen alles waar ik altijd voor stond: van wachten op de ware naar betalen voor de seks. Dat klopt toch niet?”

Deadline

“Ik heb mezelf een deadline gegeven. Over tien maanden word ik 35 en dan moet het gebeurd zijn. Desnoods betaal ik ervoor. Was ik er destijds maar niet zo spastisch over geweest, dan had ik nu niet zo’n enorm issue in mijn leven gehad.”

Jij op vrouw

Wil jij ook jouw ‘tussen de lakens-verhaal’ vertellen?

Dat kan hier.

Gerelateerde onderwerpen