Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | Photo Alto Michel Bussy
Tussen de lakens

Linda (29) heeft een relatie met Tom (60):
Het gaat prima in bed

journaliste

Hester Zitvast

I

In de rubriek ‘Tussen de lakens’ vertellen vrouwen over hun seksleven. De vriend van Linda (29) is net 60 geworden en daar krijgt ze nogal eens vragen over. ‟Mensen willen, heel brutaal, weten of ons seksleven goed is. Nou, daar kan ik helder over zijn: wij hebben het in bed prima voor elkaar.”

Schrikken

“Tom is dan wel 60, maar dat zou je hem echt niet geven. Hij staat volop in het leven, runt een succesvolle zaak, sport veel en draagt sneakers en leuke kleding in z’n vrije tijd. Je ziet absoluut dat hij een stuk ouder is dan ik ben, maar 60? Nee, zo oud schat niemand hem.

Het was wel even schrikken toen ik hoorde dat hij 31 jaar ouder is. Ik val op rijpere mannen, maar Tom had bijna mijn opa kunnen zijn. Toch liet ik me er niet door weerhouden en we hebben nu twee jaar een relatie. Met Tom heb ik gesprekken die ik met een man van mijn eigen leeftijd nooit zal hebben.”

Golddigger

“Ik heb alle vooroordelen al voorbij horen komen. Hij zou mij alleen maar gebruiken voor de seks, en om zelf jong te blijven. En ik ben natuurlijk een golddigger. Inderdaad: Tom heeft het goed gedaan in zijn leven. Hij woont in een prachtig huis en rijdt in een dikke auto.

We waren nog geen maand bij elkaar of we vlogen al samen voor een midweek naar Dubai. En voor mijn verjaardag kreeg ik een nieuwe auto van hem. Maar daar is het mij allemaal niet om te doen. Ik weet dat dit ongeloofwaardig overkomt, maar ook als Tom geen cent te makken had, was ik verliefd op hem geworden.”

Charmeur

“Tom is een mannetje, een charmeur. Hij houdt de deur voor me open en schuift mijn stoel aan als we uit eten zijn. Hij zorgt voor me en ik hou daarvan. Door Tom ben ik vorig jaar begonnen met een nieuwe studie. ‘Ik wil dat je je kansen pakt,’ zegt hij. Dat vind ik zo lief. Hij denkt met mij mee en stimuleert mij in alles.

Mijn ouders zien vooral hun kleinkinderwens aan diggelen vallen. Ik maak me daar niet druk over. Als onze relatie goed blijft gaan – en ik zie niet in waarom niet – beginnen we daar volgend jaar misschien wel aan. Mannen hebben die tijdsdruk niet zo en ik ben ‘pas’ 29. Tom heeft met zijn vorige vrouw nooit kinderen gekregen en staat er zeker voor open.”

Omhoog

“Mijn vrienden zijn er inmiddels wel aan gewend en ze mogen Tom ontzettend graag. Maar in het begin kreeg ik regelmatig gekscherend de vraag of Tom ’m nog wel ‘omhoog’ kon krijgen.

We hebben een geweldig seksleven. Bij Tom functioneert alles nog prima en met zijn libido is niets mis. We kunnen niet van elkaar afblijven. Natuurlijk zie ik dat zijn lijf niet meer zo is als dat van een man van 25. Toch is hij door het sporten nog wel slank en gespierd.”

Prachtig

“Tom draagt mij op handen. Bij hem voel ik me nooit onzeker. Als ik ’s morgens naakt uit bed stap, weet ik dat hij mij nakijkt en dan voel ik me prachtig. Hij zegt het ook talloze keren per dag; dat hij zo geniet van mijn lichaam.

Ook op geestelijk niveau liggen we helemaal op één lijn. Ik wil gesprekken met diepgang. Dat oppervlakkige geklets in een kroeg heb ik nou wel gehad.”

Alleen

“Ik weet dat ik, als ik 60 ben, Tom waarschijnlijk niet meer in mijn leven heb. Maar zover wil ik helemaal niet denken. Ook als je allebei jong bent, kan het leven je een gemene streek leveren.

Een vriendin van mij heeft onlangs haar vriend verloren bij een auto-ongeluk. Hij was net 35. Tom en ik leven in het hier en nu. We plukken de dag, om er maar eens een cliché in te gooien.”

Geen vluggertjes

“We hebben zeker drie, vier keer seks in de week en nemen daar uitgebreid de tijd voor. Aan vluggertjes doen we niet. Met Tom voelt alles zoveel meer volwassen. Zelfs de seks die we hebben, lijkt meer diepgang te hebben.

Het is niet seks om de seks, maar het draait om verbinden, lijkt wel. Ach, misschien word ik nu te zweverig en moeten we het er gewoon op houden dat ik absoluut niets te klagen heb. Een oudere man past gewoon bij mij.”

Dit interview verscheen eerder al op VROUW.nl. Omdat het zo goed werd gelezen, plaatsen we het hierbij opnieuw. 

Jij op vrouw

Wil jij ook jouw ‘Tussen de lakens-verhaal’ vertellen?

Dat kan hier