Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | Cultura Images RF
Tussen de lakens

‘We hebben al vier jaar een relatie
maar echte seks kunnen we niet hebben’

journaliste

Hester Zitvast

I

In de rubriek ‘Tussen de lakens’ vertellen vrouwen over hun seksleven. Inge (29) heeft last van vaginisme en daardoor op een heel andere manier seks met haar vriend Michel.

Hardhandig

“Seks is voor mij altijd moeilijk geweest. Mijn eerste vriendje was nogal dominant en hardhandig en hij heeft er voor gezorgd dat ik aan mijn ontmaagding geen prettige herinnering heb.

Het deed pijn en ik heb er op geen enkele manier van genoten. Ook de keren daarna vond ik het niet fijn om seks met hem te hebben. Onze relatie strandde doordat ik niet meer met hem naar bed wilde.

Ik heb hem geprobeerd duidelijk te maken dat het ook anders kon, maar dit was gewoon zijn stijl. Na een half jaar gingen we uit elkaar, ik was toen negentien.”

Droomman

“Ik denk dat er door die eerste ervaring iets mis is gegaan bij mij. Ik ben na die jongen nog een paar jaar single geweest en als ik een keer een leuke flirt had, haakte ik af als hij met mij naar bed wilde. Een beetje zoenen en frummelen, prima. Maar het echte werk wilde ik niet.

Totdat ik Michel tegenkwam, nu vier jaar geleden. Michel is in ieder opzicht mijn droomman. Ik weet zeker dat ik oud met hem wil worden. Toch zijn we in die vier jaar nog geen één keer op een normale manier met elkaar naar bed geweest.”

Vaginisme

“Penetratie lukt niet, ik heb last van vaginisme. We hebben het in het begin wel geprobeerd, maar het lijkt wel alsof mijn lijf het niet toelaat. Dat is heel frustrerend, zowel voor mij als voor Michel.

In het begin voelde ik me heel schuldig dat ik hem geen goede seks kon geven, ondanks dat Michel altijd heeft ingezien dat ik het ook liever anders zou zien. Hij is zo lief en begripvol. Maar natuurlijk wil hij óók gewoon echte seks, daar zal hij niet over liegen.”

Orale seks

“We praten er veel over met elkaar, we zijn daar gelukkig naar elkaar toe heel open in. We hebben een geheel eigen manier van vrijen ontwikkeld, die ook zeker bevredigend is.

We doen veel aan orale seks, dat vind ik wel prettig. En ik trek Michel af om hem te laten klaarkomen. Zo hebben we de eerste jaren van onze relatie doorstaan, maar ik heb nu voor mezelf besloten dat het tijd is om er iets aan te gaan doen. Daarom heb ik hulp ingeschakeld.”

Fijne klik

“Ik ben net begonnen met een behandeling bij een therapeut, wat ik doodeng vind. Het is niet niks om hierover met een onbekende te praten, zelfs mijn vriendinnen en ouders weten niet dat dit speelt.

Gelukkig heb ik een fijne klik met de vrouw bij wie ik onder behandeling ben en voel ik me erg bij haar op mijn gemak. Ze neemt er alle tijd voor en heeft me al laten weten dat het wel maanden kan duren voordat we resultaat bereiken. Dat maakt me niet uit, áls we maar resultaat bereiken.”

Lot uit de loterij

“Michel en ik willen heel graag kinderen. Dat speelt ook zeker mee in mijn drive om mijn probleem nu aan te pakken. Maar het lijkt me ook echt heel fijn om all the way met hem de liefde te bedrijven. Ik denk dat menig man allang was weggerend of was vreemdgegaan. Michel niet.

Wat dat betreft is hij echt een lot uit de loterij. Ik heb heel goede hoop dat deze behandeling aanslaat. Onderzoek heeft uitgesloten dat er een lichamelijk probleem aan mijn vaginisme ten grondslag ligt, het lijkt erop dat ik onwillekeurig mijn spieren aanspan. Dat moeten we nu doorbreken.”

Geluksgevoel

“Veel vrouwen lopen met dit probleem rond, maar je spreekt er zelden iemand over. Dit hang je niet aan de grote klok. Ik weet van tv ook dat er vrouwen zijn die er een heel leven last van houden. Dat lijkt me afschuwelijk.

Als ik er aan denk dat Michel mij over een tijdje probleemloos kan penetreren, krijg ik daar een geluksgevoel van. Ik denk dat ik me vanaf dat moment pas écht weer helemaal vrouw voel.”

Jij op vrouw

Wil jij ook jouw ‘Tussen de Lakens-verhaal’ vertellen?

Dat kan hier.