Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | Caiaimage
Tussen de lakens

Frederique (44) heeft amper seks met haar man:
Ik bevredig mezelf wél elke dag

journaliste

Hester Zitvast

I

In de rubriek 'Tussen de lakens' vertellen vrouwen over hun seksleven. Dit verhaal komt van Frederique (44) die hooguit eens per maand seks heeft met haar man. "Ik doe heel veel aan zelfbevrediging, maar ik vind het echt een opgave om met Roland naar bed te gaan. Als ik in bed lig, wil ik vooral slapen."

"Als Roland zou weten hoe vaak ik het met mezelf doe, zou hij daar wel zijn vraagtekens bij zetten, gok ik. Soms doe ik het een periode iedere dag; dat steekt heel magertjes af bij de weinige keren dat wij het doen. Ik moet me ertoe zetten, ik vind seks gewoon teveel gedoe. Dat is in het begin van onze relatie wel anders geweest.

Libido

Als die eerste verliefdheid er nog is, dan kun je het ieder moment van de dag wel doen. Het maakte me niet uit hoeveel werk ik nog had liggen, wat de plannen die dag waren of hoe moe ik was; ik had altijd wel zin. Maar toen maakte die heftige verliefdheid plaats voor het gezapige 'houden van' en daarmee klapte mijn libido als een pudding in elkaar.

We kregen al vrij snel in onze relatie kinderen, iets waar het tussen de lakens over het algemeen ook niet heel veel spannender op wordt. Onze zoons zijn allebei slechte slapers, we hebben vooral die eerste jaren geen nacht geslapen zonder dat er een kind tussen ons in lag te snurken.

Erotische party

Roland vond dat verschrikkelijk en deed regelmatig een poging om mij overdag over te halen voor een vluggertje. Maar ik vond dat alleen maar rommelig en onhandig. Ik heb hem wat keren beloofd dat het er die avond écht van zou komen.

Een paar jaar geleden heb ik op een erotische party, een soort Tupperware-party met seksspeeltjes, een waanzinnige vibrator gekocht, die heel fraai is vormgegeven. Het lijkt in niets op een penis en je komt er geweldig door klaar. Succes gegarandeerd, zeg maar. 

Hij draait overuren

Roland reageerde enthousiast op mijn aankoop, die dacht natuurlijk aan wat we er samen mee konden doen. Maar we hebben 'm samen amper gebruikt. Toch moet ik het ding regelmatig aan de oplader leggen omdat 'ie overuren draait…

Ik vind het heerlijk ontspannend om mezelf even in een onbewaakt ogenblik te bevredigen. Dan kan ik er weer tegenaan, het is in een paar minuten gebeurd. Maar ik heb ook het idee dat deze vibrator wel het laatste beetje zin in Roland heeft weggenomen. 

Exploderen van lust

Vroeger kon ik na een paar dagen geen seks echt exploderen van lust. Dat gevoel neem ik nu zelf weg. Althans, met een beetje hulp van mijn elektrische hulpmiddel. Roland vindt het moeilijk, dat we het zo weinig doen. Hij klaagt er met regelmaat over en we hebben er ook echt wel flinke ruzies over gehad.

Hij heeft mij al een paar keer in een boze bui voor de voeten geworpen dat ik niet vreemd moet opkijken als hij zijn heil bij een ander gaat zoeken. Dat liep natuurlijk uit op een gigantische scene en hij bedoelt dat ook niet zo. Maar moet ik dan zin máken, als ik het niet heb? Misschien wel. Het lukt mij die ene keer per maand toch ook... Waarom niet eens in de week?

Niet sexy

Ik vraag me wel eens af of ik nog wel genoeg van Roland houd, maar dan kom ik iedere keer weer tot de conclusie dat dit zeker het geval is. Ik ben hartstikke gek op hem en zou hem voor geen goud kwijt willen. Alleen de behoefte aan seks met hem is verdwenen.

De gemiddelden die je hoort, kloppen als je het mij vraagt van geen kanten. Iedereen kletst maar wat, volgens mij zijn er veel meer vrouwen zoals ik die vooral willen slapen als ze naar bed gaan. Maar ja, dat toegeven is natuurlijk niet heel sexy…"

Jij op vrouw

Wil jij jouw 'Tussen de lakens-verhaal' met ons delen?

Stuur een berichtje