Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | Rutger van der Bent
Tussen de lakens

Leontine’s man gaat vreemd:
Hem bevredigen... ik walg ervan

journaliste

Hester Zitvast

I

In de rubriek ‛Tussen de lakens’ vertellen vrouwen over hun seksleven. Jason (44), de man van Leontine (39) bedriegt haar en zij weet dat. Toch verlaat ze hem niet. “Bij Jason weggaan, zou inhouden dat ik mijn hele leventje zoals ik dat nu heb kwijtraak. Die gedachte kan ik niet verdragen. Maar ik vind het wel steeds moeilijker worden om seks met hem te hebben.”

Mooie man

“Jason is een mooie man. Maar echt een heel mooie man en ook nog eens succesvol. Hij heeft zolang ik hem ken de vrouwen voor het uitkiezen. Dat hij voor mij koos, voelde als een lot uit de loterij. Ik was zo verschrikkelijk verliefd op hem, dat ik mijn onderbuikgevoel negeerde.

Dat Jason een enorme flirt was, bijvoorbeeld. Dat je zo’n man nooit voor jezelf hebt. Dat hij met mij ging, terwijl hij nog een vriendin had... Ik deed alsof dat allemaal niets betekende. Ik wílde vooral dat het niets betekende.”
 

 

Aanzoek

“Toen zijn ex ontdekte dat hij met mij aan het rommelen was, verbrak ze de relatie. Jason deed overkomen alsof dat maar goed was ook. Niet veel later vroeg hij mij, in een gekke bui, ten huwelijk. Het was een impulsieve actie, een ring had hij niet eens bij zich. Die mocht ik een dag later uitzoeken.

Jason heeft een heel goede baan, hij strooit met geld. Ik was zo trots als een aap op mijn aanstaande en toonde aan iedereen die het maar wilde zien mijn ring met enorme diamant.”

Alleen een flirt

“Maar Jason bleef met andere vrouwen flirten, ook waar ik bij was. En vrouwen bleven voor hem in katzwijm vallen, gewoon waar ik naast stond. Dat leverde in het begin wel eens discussies op. Maar als je dezelfde discussie voor de honderdste keer voert, ben je er wel klaar mee.

Ik moest écht geloven dat het alleen een onschuldige flirt was. Hij hield van mij en van niemand anders. Dat – en een berg aan complimenten – was dan weer voldoende om me milder gestemd te krijgen.”

Alles kwijt

“We trouwden en de dag was als een sprookje. En toen ik een maand later zwanger bleek, was mijn geluk helemaal compleet. Maar nu, tien jaar en drie kinderen verder, weet ik dat ik de verkeerde man aan de haak heb geslagen.

Jason verlaten kan ik niet. Ik zou mijn hele leven, zoals ik dat nu heb, kwijtraken. Dus doe ik net alsof ik niet van zijn vreemdgaan af weet. Het breekt me steeds meer op.”

Vertrekken

“Onze middelste was twee jaar en ik was zwanger van de derde toen ik voor het eerst ontdekte dat Jason mij echt bedroog. Ik las een appje op zijn telefoon van een andere vrouw; het was meteen duidelijk dat zij het bed met elkaar hadden gedeeld.

Ik werd gek toen ik het las en heb Jason ermee geconfronteerd. Hij werd op zijn beurt weer gek. Ik haalde me volgens hem van alles in mijn hoofd, ik moest geen onjuiste conclusies trekken. En als ik twijfelde aan zijn liefde voor mij, moest ik maar vertrekken.”

In paniek

“Ik weet nog dat ik me toen pas realiseerde wat ik dan allemaal kwijt zou raken. Jason en ik wonen in het huis dat hij heeft gekocht, midden in Amsterdam. Ik werk twee dagen per week en zou met geen mogelijkheid hier iets kunnen huren, laat staan kopen.

Een breuk met Jason zou mijn vertrek uit Amsterdam betekenen en daarmee ook een einde aan mijn leuke sociale leven. Alles wat ik heb, is hier! Mijn kinderen zouden van school moeten of ik zou ze doordeweeks niet meer zien, omdat we te ver uit elkaar wonen. Alleen bij dat idee al, raak ik in paniek.”

Steeds moeilijker

“Jason is slordig, hij laat regelmatig steken vallen. Als hij zegt dat hij op de zaak is, weet ik dat hij liegt, omdat ik een bon tegenkom van een diner-voor-twee. Ik ruik zo nu en dan parfum van een andere vrouw op zijn huid. En ik voel inmiddels ook intuïtief of hij liegt.

Maar naast zijn bedrog blijft hij een geweldige man voor mij. Hij is een goede vader, complimenteus naar mij, hij verwent me met mooie cadeaus en hij kan me in bed nog echt veroveren. Ik vind dat laatste echter steeds moeilijker worden.”

Eenzaam

“Ik kan er niet meer van genieten als ik voorheen deed. Steeds als we bezig zijn, dringen de beelden van Jason met andere vrouwen zich aan mij op. Dat beneemt me direct mijn zin in seks. Hem oraal bevredigen vind ik afschuwelijk. De gedachte aan wat hij er misschien de dag ervoor nog mee heeft gedaan... ik walg ervan.

Het is natuurlijk vreemd om halverwege een vrijpartij ineens de handdoek in de ring te gooien, maar dat is wel wat ik het liefst zou doen. Ik weet niet hoe lang ik dit nog volhoud. Het voelt zo eenzaam. Ik praat er met niemand over, want wie begrijpt dit nou?

Het is kiezen voor mijn eigen waardigheid of mijn bijna perfecte leventje hier in Amsterdam mét een man die mij bedriegt. Misschien hak ik de knoop door als de kinderen studeren. Dat duurt alleen nog wel een paar jaar…”

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook jouw Tussen de lakens-verhaal vertellen?

Dan kan dat hier...