Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: EyeEm Mobile GmbH | Hollandse Hoogte
Tussen de lakens

Rebecca’s seksleven lijdt onder haar pubers:
Betrapt worden is zó gênant

journaliste

Hester Zitvast

I

In de rubriek ‛Tussen de lakens’ vertellen vrouwen over hun seksleven. Rebecca (46) en haar man Michael (46) hebben drie pubers in huis, die een negatieve invloed op hun seksleven hebben. “Als ze ons weer eens hebben gehoord, laten ze dat de volgende dag uitgebreid weten. Heel gênant.”

Ranzig gedoe

Onze oudste is zeventien jaar, de jongste dertien. Waar tot een paar jaar geleden het gehele huis rond 22.00 uur in diepe rust was, mag ik nu blij zijn als iedereen voor middernacht slaapt.

Daardoor komen Michael en ik bijna niet meer toe aan seks. We hebben een behoorlijk gehorig huis en we zijn al een paar keer ‛betrapt’. Ik kan je vertellen dat het super gênant is als er een kind roept of je op wilt houden met “dat ranzige gedoe”.

Gehorig huis

Het gebeurde een jaar of twee geleden voor het eerst. Het was rond een uur of elf ’s avonds en Michael en ik dachten dat iedereen sliep. We waren wat vroeger naar bed gegaan, omdat we allebei heel veel zin hadden in elkaar.

Natuurlijk doe je in een huis met drie kinderen rustig. Je laat je niet zo gaan zoals je dat het liefst zou willen. We wonen in een oud huis, waar de muren van karton zijn. Maar zelfs in alle stilte waren we blijkbaar goed te horen. Er ging beneden een deur open en onze oudste riep chagrijnig: “Doe dat even in jullie eigen tijd, ja. Ik moet morgen vroeg op.”

Libido-killer

Als íets een libido-killer is, is dat het wel. We werden heel vroeger ook wel eens onderbroken door een huilend kind, maar dan kun je na wat troostende woorden of een glaasje water brengen wel weer door.

Dit is heel anders. Je weet dat er iemand wakker is en je weet ook dat diegene weet wat jij aan het doen bent. Dat besef hebben ze inmiddels wel. Ik had dat zelf ook niet van mijn ouders willen weten. Ik snap ook echt dat ze hier niet op zitten te wachten.

Opgewonden

Tegen de tijd dat alle kinderen slapen, ben ik al zo moe, dat ik geen zin meer heb in seks. Of ik ben zelf ook allang in dromenland. We hebben het vorige week een keer overdag gedaan. Ik was vrij en Michael zou wat later naar zijn werk gaan, omdat hij naar de tandarts moest.

Het huis was volledig leeg, iedereen was naar school, we zagen onze kans schoon. Dat had wel wat, moet ik zeggen. De hele dag heb ik met een opgewonden gevoel rondgelopen.

Misselijkmakende geluiden

Als we het toch weer een keer in de avond doen en de kinderen horen ons, dan wordt dat de dag erna altijd uitgebreid voor onze voeten geworpen, begeleid door veel misselijkmakende geluiden.

Ze vinden het maar wat ranzig dat wij het nog doen. “Wacht maar totdat jullie eraan toe zijn,” zeg ik dan. Maar daar willen ze nog niets van weten.

Geluidsvrij bed

Seks is de normaalste zaak van de wereld, maar dat maak je een puber niet wijs. Het trekt ondertussen wel een flinke wissel op ons seksleven. Michael maakt zich er wat minder druk over dan ik, die vindt dat ze hun oren maar gewoon dicht moeten doen.

Maar als we bezig zijn, let ik vooral op elk geluid dat we maken. Het was zelfs belangrijk bij de keuze van een nieuw bed: we kozen er een die zo geluidsvrij mogelijk is!

Weekendje weg

Ik heb al talloze keren ‛nee’ gezegd, omdat ik geen zin had in gedoe. Daar baal ik van, want ik heb dan wél zin in Michael. Met drie kinderen is je huis ook zelden helemaal leeg. Ze zijn allemaal wel eens een weekendje weg of bij vrienden, maar er is er altijd wel eentje thuis.

Over een maand gaan Michael en ik een weekend samen weg, voor het eerst. Ik vind het best spannend ze alleen te laten, mijn ouders houden een oogje in het zeil. Maar ik zet mijn plannen echt door, ik verheug me enorm op de qualitytime die Michael en ik zullen krijgen. Het dak gaat er af!

Jij op vrouw

Wil jij ook jouw ‘Tussen de lakens-verhaal’ vertellen?

Dat kan hier.