Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | dpa Picture-Alliance GmbH
Tussen de lakens

Rosanne (36): Seks met mijn baas kostte me
mijn baan en bijna mijn relatie

journaliste

Hester Zitvast

I

In de rubriek ‘Tussen de lakens’ vertellen vrouwen over hun seksleven. Dit verhaal komt van Rosanne (36). Ze heeft seks gehad met haar baas en dat ene slippertje heeft haar leven behoorlijk op z'n kop gezet. Ze heeft er veel spijt van. 

“Ik werkte bij een ontzettend leuk bedrijf, met veel jonge, creatieve mensen. Doordeweeks werd er keihard gewerkt en op vrijdag leefden we al vanaf de ochtend toe naar de vrijdagmiddagborrel.

Ik moest er wel even aan wennen dat de omgang met collega’s zo close was, dat was zeker niet zo bij het vorige bedrijf waar ik werkte. Maar het voelde ergens ook alsof ik er een groep vrienden bij had gekregen.

Ontspanning

De vrijdagmiddagborrel mondde vaak uit in een etentje en niet zelden kwam ik pas halverwege de avond thuis aanfietsen. Mijn vriend Rutger is heel relaxed, hij vond dat prima.

We hebben samen een dochtertje van nu vijf jaar, hij genoot van een avond alleen met zijn kleine meisje, zei hij altijd. En hij gunde mij mijn ontspanning. Jaloers is hij nooit geweest. Ik gunde hem omgekeerd ook zijn feestjes.

Leuke gast

Mijn baas, Olivier, was een leuke gast van mijn leeftijd. Een echte charmeur, die altijd een tandje bijzette als er weer een nieuwe mooie jonge vrouw bij ons kwam werken of stage lopen.

Olivier was getrouwd, maar daar leek hij niet echt mee te zitten. We wisten allemaal, zonder dat we dat op de werkvloer uitspraken, dat hij vreemdging. Maar hij is zo iemand die daar mee wegkomt.

Goedkeurende blik

Het gebeurde twee jaar geleden. Ik voelde me die dag heel zelfverzekerd, weet ik nog. Ik sportte al een tijdje om mijn laatste zwangerschapskilo’s kwijt te raken en dat was eindelijk gelukt.

Ik had gave nieuwe kleren gekocht en had me die dag lekker uitdagend uitgekleed; ik droeg een strakke zwarte broek, hoge hakken en een vuurrode blouse. Al in de ochtend kreeg ik een goedkeurende blik van Olivier.

Compliment

Het flirten was begonnen en het was echt een wisselwerking. Nadat hij mij een knipoog gaf, liep ik even heel bewust, quasi nonchalant langs zijn kantoor. Ik voelde zijn ogen in mijn rug prikken. Aandacht doet iets met je, of je nou wil of niet.

Ik heb een ontzettend goede relatie met Rutger, maar als een andere man mij een complimentje geeft, raakt me dat toch. Iedere vrouw wil weten dat ze er nog mag zijn, toch? Ik heb geen seconde het gevoel gehad dat het uit de hand zou lopen. Wat onschuldig geflirt leek me geen probleem. Maar dat werd naarmate de dag vorderde steeds heftiger. Zo heftig zelfs, dat ik me nauwelijks nog op mijn werk kon concentreren.

Voordat we aan de vrijdagmiddagborrel begonnen, werkte ik mijn make-up en haar nog even extra goed bij op het toilet. Ik had kriebels in mijn buik. ‘Wat zie jij er geweldig uit, iets van plan?’, vroeg een collega nog. Ze moest eens weten.

Krachtige handen

De eerste borrel smaakte me fantastisch. En de tweede en derde ook. Ik had alleen nog maar oog voor Olivier, het was alsof ik ineens inzag wat een geweldig leuke vent hij was. En Olivier had alleen nog maar oog voor mij. Ik voelde wel dat collega’s het doorhadden, maar het interesseerde me niet zoveel. Er gebeurde toch niets?

Nou… wel dus. Olivier en ik bleven alleen over en ik ben meegegaan naar zijn appartement. Daar hebben we geweldige seks gehad. Het stemmetje in mijn achterhoofd drukte ik weg. Ik wilde niets horen. Ik wilde alleen maar genieten van de krachtige handen van mijn baas, die over mijn lichaam gleden.

Verleider

De volgende ochtend had ik de ergste kater uit mijn leven. Ik had nauwelijks geslapen, ik voelde me zo schuldig naar Rutger toe. Mijn hoofd knalde uit elkaar. Die maandag durfde ik Olivier niet onder ogen te komen op kantoor. Hij deed alsof er niets was gebeurd. Ondertussen had ik wel het gevoel dat al mijn collega’s het wisten.

De vlinders die ik gevoeld had, waren verdwenen. Ik zag weer hoe hij echt was; een verleider. En ik was er vol ingetrapt. Er volgde een heftige tijd, waarin ik mezelf flink ben tegengekomen. Ik besloot Rutger niets te vertellen, maar dat heeft me heel veel moeite gekost.

Baan opgezegd

Het liefst ben ik 100% eerlijk tegen hem, maar dit is dus mijn, terechte, straf. Ik zal me altijd schuldig voelen. Dat heeft tot veel spanningen geleid; spanningen die ik wel begreep, maar Rutger niet. Onze relatie heeft behoorlijk onder druk gestaan. Om het te verklaren, heb ik geveinsd dat ik een burn-out had.

Ook heb ik – met de burn-out als excuus – mijn baan opgezegd. Ik kon het niet langer, werken met Olivier. Ik raakte mijn leuke baan en al mijn leuke collega’s kwijt. Die ene keer seks heeft heel wat teweeg gebracht. Ik heb er ongelooflijk veel spijt van.

De laatste tijd gaat het gelukkig wel weer beter. Ik kan het wat meer achter me laten en nu ik zwanger ben van ons tweede kindje, kan ik weer vooruit kijken. Eén ding weet ik zeker: vreemdgaan doe ik nooit meer. Het is me alle ellende niet waard!”

Jij op Vrouw

Wil jij ook jouw ‘Tussen de lakens-verhaal’ vertellen?

Dat kan hier.