Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | EyeEm Mobile GmbH
Tussen de lakens

Naomi: ‛Mijn aanrander heeft mij
mijn plezier in seks ontnomen’

journaliste

Hester Zitvast

I

In de rubriek 'Tussen de lakens' vertellen vrouwen over hun seksleven. Dit verhaal komt van Naomi (29). Ze werd vier jaar geleden aangerand en ondervindt daar nog dagelijks de gevolgen van. “Het zit voortdurend in mijn hoofd, ondanks dat ik er intensieve therapie voor heb gevolgd. Mijn aanrander heeft me heel veel ontnomen, ook mijn plezier in seks.”

Niets bedreigends

“Het gebeurde op vakantie; het was zo’n zon & zuipen-reis met vriendinnen. Ik besloot iets eerder terug te gaan naar ons appartement, omdat ik moe was. Plotseling was hij daar, ook een Nederlandse jongen. Hij liep met me op en kletste wat over koetjes en kalfjes. Ik zag er niets bedreigends in. Maar toen ik bijna bij mijn appartement was, sloeg de sfeer om.

Net geen verkrachting

Hij wilde me zoenen, ik hielde dat af. Daarop kreeg hij een heel enge blik in zijn ogen, koud. Het was mij meteen duidelijk wat hij wilde, deze jongen moest en zou seks met mij hebben. Hij betastte me en is daarin heel ver gegaan.

Ik wil niet in details treden, daarvoor is het te pijnlijk. Maar laat ik het zo zeggen; het was nét geen verkrachting – zo voelde het alleen wel.

Keihard schreeuwen

Aanvankelijk was ik verlamd van schrik. Ik kon niets meer. Dat heb ik mezelf lang kwalijk genomen. Hij was ook zo sterk. Pas na een paar minuten kon ik iets doen; ik ben keihard gaan schreeuwen.

Daar schrok hij van, hij zette het op een lopen. Ik bleef gehavend en in shock achter. De dader is nooit gevonden, dat hij mijn leven in die paar minuten volledig op zijn kop heeft gezet, weet hij waarschijnlijk niet.

Impact

De vakantie was voor mij op dat moment afgelopen. Ik kon alleen nog maar huilen. Ik ben eerder naar huis gegaan en mijn ouders hebben mij gelukkig heel goed opgevangen. Ook ben ik in therapie gegaan.

Het had echt een enorme impact op me, ik was bang en boos. Twee jaar na de aanranding kwam ik Jaap tegen. Ik vond hem hartstikke leuk, de eerste man voor wie ik niet bang was – buiten mijn vader en broer.

Alcohollucht

Jaap en ik kregen een relatie en zijn hartstikke gelukkig samen. Maar de aanrander staat nog regelmatig tussen ons in, voor mijn gevoel. Ik wil er niet meer aan denken, maar gedachten zet je nou eenmaal niet stop. 

Ik word getriggerd door alcohollucht bijvoorbeeld, maar ik kan Jaap moeilijk verbieden een biertje te drinken. En ook in bed moet ik er regelmatig aan denken.

Als Jaaps handen me aanraken op de plekken waar degene die me aanrandde dat ook heeft gedaan, kan ik volledig bevriezen. Jaap heeft daar alle begrip voor, hij is superlief voor me. Maar ik baal er zo ongelooflijk van.

Seksuoloog

Ik wil ook genieten van seks. Ik zie mensen in series in elkaar opgaan, ik hoor wel eens verhalen van vriendinnen; ik mis dat. Bij mij hangt er altijd een donkere wolk boven het bed.

Jaap stelde een tijdje geleden voor om samen naar een seksuoloog te gaan en daar sta ik eigenlijk wel voor open. Ik wil hier vanaf. Ik vind het doodeng en heb geen idee wat mij daar dan te wachten staat, maar ik gun mezelf én Jaap meer dan wat we nu hebben tussen de lakens.

Het is ongelooflijk hoe je leven van de ene op de andere seconde een onaangename wending kan krijgen. En dat zo’n lul er nog mee wegkomt ook, is voor mij onverteerbaar.

Jij op Vrouw

Wil jij ook jouw ‛Tussen de lakens-verhaal’ vertellen?

Dat kan hier.