Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | Image Source Ltd RF
Tussen de lakens

Mirjam: ‛Het gemis van een man
lossen we op met sekstoys’

journaliste

Hester Zitvast

I

In de rubriek 'Tussen de lakens' vertellen vrouwen over hun seksleven. Mirjam (31) heeft sinds kort een nieuwe liefde, met wie ze een compleet ander seksleven heeft dan ze voorheen gewend was. Haar nieuwe liefde is namelijk een vrouw. "Bij Evelien kom ik niets tekort. Ik kom altijd klaar en zij ook."

Kriebels

“Ik heb altijd al geweten dat ik biseksueel was. Ik vond vrouwen vaak heel mooi, maar dan echt op een seksuele manier. In de brugklas zat ik naast een meisje van wie ik echt de kriebels in mijn buik kreeg.

Ik fantaseerde erover hoe het zou zijn om naakt naast haar in bed te liggen. Maar daar durfde ik niets over te zeggen. Zij had een vriendje; ze zag me aankomen...

Ongemakkelijk

Bovendien vond ik jongens ook hartstikke leuk. Dat stoere, mannelijke sprak me net zo aan als het zachte, vrouwelijke. De eerste keer dat ik over biseksualiteit las, maakte mijn hart een sprongetje. Dit ben ik, dacht ik.

Maar ik voelde me er ook ongemakkelijk bij. Ik ben nogal verlegen en zag het niet voor me hoe ik dit aan mijn ouders uit zou kunnen leggen.

Een ander

Verliefd worden op jongens was ‛de makkelijke weg’. En omdat ik het zeker niet vervelend vond om met een jongen uit te gaan, gebeurde dat ook regelmatig. Zo rond mijn twintigste ontmoette ik een man met wie ik zes jaar lang een relatie heb gehad.

Ik heb serieus lange tijd gedacht dat ik met hem zou trouwen en kinderen zou krijgen. Zo nu en dan kreeg ik nog wel vlinders in mijn buik van een vrouw, maar mijn focus lag bij hem. Totdat hij mij op een dag vertelde dat hij verliefd was geworden op een ander.

Flirten

Ik ben heel lang kapot geweest van mijn verbroken relatie. Maar na een periode waarin ik vooral snikkend op de bank series keek en repen chocola wegwerkte, zette ik een knop om. Ik ging sporten, wisselde van baan, ontmoette nieuwe mensen en ging weer uit.

Mijn zelfvertrouwen kreeg in elk opzicht een enorme boost. Via een gay-vriend kwam ik voor het eerst in een gaybar. Het was meteen raak; er flirtte een meisje met me en ik zakte zowat door mijn benen van de spanning.

Uit de kast

Die avond zoenden we alleen en wisselden we nummers uit. Ik heb haar nooit meer gebeld, dat durfde ik niet. Ik moest echt even bekomen van wat mij overkwam. Het was mijn eerste seksuele ervaring met een vrouw.

Het heeft best even geduurd voordat ik aan mezelf toegaf dat dit niet eenmalig zou zijn. In het gezin waarin ik ben opgegroeid, heerst toch een bepaalde schaamte over homoseksualiteit, over seksualiteit in het algemeen. Toch heb ik op een bepaald moment voor mezelf gekozen en ben ik uit de kast gekomen.

Kinderwens

Mijn vader deed er wat lacherig over en mijn moeder werd er zichtbaar ongemakkelijk van. Mijn zus heeft de situatie gered; ik was zo gespannen, dat ik er geen normaal woord meer uit kreeg.

We hebben er uiteindelijk lang over gesproken. Mijn moeder begon er meteen over dat ze bang was dat ze nu van mij nooit kleinkinderen zou krijgen. Maar mijn geaardheid heeft niets met mijn kinderwens te maken. Ik weet namelijk ook al heel lang dat ik moeder wil worden.

Fantastische seks

We zijn nu drie jaar verder en ik heb de afgelopen jaren alleen maar wat losse scharrels gehad. Dan weer een man, dan weer een vrouw. Maar sinds kort heb ik Evelien ontmoet. Zij is de vrouw van mijn dromen. En seks met haar is fantastisch.

Ze is zo lief en heeft zoveel aandacht voor mij; we kunnen uren en uren met elkaar in bed doorbrengen zonder dat het verveelt. Bij Evelien kom ik altijd klaar, ze weet waar ze mee bezig is. En omgekeerd zal ik haar ook het bed niet uit laten stappen, zonder dat zij aan haar trekken is gekomen.

Seks met een vrouw is echt heel anders dan met een man. Ik kan niet zeggen wat ik lekkerder vind, het heeft allebei iets bijzonders.

Gemis

We zijn inmiddels al een keer bij mijn ouders geweest en dat blijft voor mij toch wel ongemakkelijk aanvoelen. Misschien went het met de jaren. ‛Ben je nou ineens lesbisch?’, vroeg mijn moeder nog. Ik hoop dat ik voor altijd bij Evelien zal blijven, maar dat maakt me niet lesbisch.

Mocht het toch uitgaan, dan zou mijn nieuwe liefde zomaar weer een man kunnen zijn. Ik weet dat dat is waar mijn ouders stiekem op blijven hopen. Wat Evelien en ik allebei wel missen tijdens de seks, is een penis – daar zijn we heel eerlijk in.

Ook Evelien is biseksueel, dus zij weet ook waar ze het over heeft. Gelukkig kun je dat gemis prima opvangen met sekstoys. Nee, we komen echt niets tekort bij elkaar.”

Jij op Vrouw

Wil jij ook jouw ‛Tussen de Lakens-verhaal’ vertellen?

Dat kan hier.