Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | Peter Hilz
Tussen de lakens

Renate bezocht een datingsite voor vreemdgaan
‛Het bleef niet alleen bij kijken’

journaliste

Hester Zitvast

I

In de rubriek 'Tussen de lakens' vertellen vrouwen over hun seksleven. Dit verhaal komt van Renate (47). Ze heeft een prima seksleven voor een vrouw die al 19 jaar met dezelfde man is getrouwd, zegt ze. Maar dat weerhield haar er niet van een kijkje te nemen op een datingsite voor vreemdgaan. En het bleef niet alleen bij kijken.

Seks met een ander

“Ik zag een paar jaar geleden ineens overal reclames voor een datingsite waar je discreet vreemd kon gaan. Ik hoorde het zelfs op de radio en dacht aanvankelijk dat de wereld echt gek was geworden.

Maar er werd wel door al die reclames – en de ophef eromheen – een zaadje in mijn hoofd geplant. Steeds vaker dacht ik er aan hoe het zou zijn om een keer seks te hebben met een andere man dan mijn eigen man. Er mocht alleen echt geen liefde of verliefdheid bij komen kijken, want daarvoor was mijn mooie gezin mij te lief.

Uitspatting

Ik weet nog goed dat ik de eerste keer een kijkje op de website nam. Ik vond het zo ongelooflijk spannend. En voordat ik het wist schreef ik me in. Met trillende vingers, mijn man zat aan de andere kant van de bank een voetbalwedstrijd te kijken. Hij moest eens weten.

Gek genoeg vond ik zijn nabijheid het gebeuren nóg spannender maken. Na een heel leven de brave echtgenote te hebben uitgehangen, was ik toe aan een uitspatting. Mijn man en ik hebben het goed. Hij is leuk, lief, best good looking, maar wel al jaren en jaren ‛mijn man’.

Ik wil niet zeggen dat ik op hem uitgekeken ben, maar ik zou er wel heel wat voor over hebben om dat vuur van het begin van onze relatie weer terug te krijgen. Het is een utopie om te denken dat zoiets nog gaat gebeuren. Hij is niet meer nieuw voor me. Dat gevoel komt nooit meer terug.

Verslavend

Ik begon met wat chatten met een aantal mannen en nam me voor het daarbij te laten. Waanzin natuurlijk; want als je eenmaal die stap hebt gezet, wil je meer. Ik had me niet ingeschreven om gezellig te kletsen met een onbekende vent. Ik wilde seks, bemind worden. Ik wilde iets stouts doen.

De eerste date was meteen raak. We hadden een klik, geweldige seks; hij zorgde ervoor dat het hek voor mij van de dam ging. Ik heb in de afgelopen jaren seks met acht verschillende mannen gehad. Het is verslavend voor me. Ik voel me na afloop echt even on top of the world. Ik voel me helemaal niet goedkoop, dat was wel waar ik van tevoren bang voor was.

Niet de enige

Het is slecht wat ik doe, dat hoeft niemand mij te vertellen. Maar zolang mijn man er niet achter komt, kan het geen kwaad. Tussen ons gaat het hartstikke goed en we hebben het ook tussen de lakens nog fijn. Ik heb dit nodig.

Zowel ik als die ander weet dat het alleen om seks gaat. Ik zie er geen groot probleem in. Ik denk dat iedereen wel iets geks en geheims doet. Misschien niet zo gek als ik, maar we zijn ook niet allemaal hetzelfde natuurlijk.

Ik timmer mijn vreemdgaan aan alle kanten dicht. Ik ben in de afgelopen jaren een echte pro geworden. Nee, ik ben er niet trots op en ik ga het ook niet goedpraten. Maar het is zoals het is. En het is geen geheim dat dergelijke datingsites het behoorlijk goed doen. Ik ben écht niet de enige.”

Jij op Vrouw

Wil jij ook jouw ‛Tussen de Lakens-verhaal’ vertellen?

Dat kan hier.