Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | Camera Press Ltd
Tussen de lakens

Nadia en Ronald doen aan tantraseks:
We komen nu heftiger klaar

journaliste

Hester Zitvast

I

In de rubriek 'Tussen de lakens' vertellen vrouwen over hun seksleven. Nadia (42) en haar partner Ronald (47) doen aan tantra. "Daar hebben mensen de meest wilde ideeën bij, maar het komt er vooral op neer dat we er flink de tijd voor nemen en het echt met aandacht doen."

Druk van de ketel

“We waren allebei al een tijdje niet meer zo tevreden over ons seksleven. We deden steeds vaker een vluggertje, en dan hooguit eens per week. Het stelde gewoon niet meer zoveel voor. Ik kreeg een beetje het gevoel dat het vooral voor Ronald een manier was om even ‛de druk van de ketel’ te halen.

 

Toen ik dat bij hem aankaartte, reageerde hij niet beledigd, maar juist opgelucht. Hij had dat gevoel ook en miste de verbinding, zei hij. Dat is nu vijf jaar geleden. We zijn op internet gaan zoeken naar manieren om ons seksleven te verdiepen en kwamen uit bij tantra.

Ik heb wel even getwijfeld. Ik kreeg er een zweverig gevoel van en zo zijn Ronald en ik totaal niet. Maar naarmate we er meer over lazen, raakten we enthousiast.

Tips op internet

Op internet vind je volop ‛tantratips’. Wat je vooral moet doen, is er de tijd voor nemen. We hebben geen kinderen, dus die tijd is er bij ons gelukkig wel. Wij hoeven ons geen zorgen te maken dat we halverwege de avond gestoord worden door kleintjes.

Omdat we er allebei echt 100% met onze aandacht bij willen zijn, plannen we onze avonden. Dat klinkt verre van spontaan, maar daardoor heb ik niet nog in mijn hoofd zitten dat ik van alles voor mijn werk moet doen, bijvoorbeeld. Ik zorg dat mijn hoofd leeg is.

Wennen

We hebben er echt wel even aan moeten wennen. Hoe overtuigd we er ook van waren dat ons seksleven dit nodig had, in het begin hebben we best wel wat lachbuien gehad samen. Maar gek genoeg was zelfs dat heel fijn.

Als Ronald en ik seks hadden, gingen we binnen een paar minuten eigenlijk al over tot ‛de daad’. Dat is nu bijzaak geworden. We raken elkaar heel uitgebreid en intens aan. We voelen elkaar meer dan ooit.

Zoveel fijner

We zijn echt uren met elkaar bezig en masseren elkaar altijd lang. Als Ronald met mij bezig is, probeer ik me volledig te focussen op zijn handen en zijn warmte. Dat is best moeilijk. Moet je dat maar eens proberen; je gedachten zijn zo bij iets onbenulligs. Maar als het je lukt, is het fantastisch. Dan voelt alles zoveel fijner.

Ademhalingsoefeningen

Ook doen we samen diverse ademhalingsoefeningen. Daar kan ik echt van in een trance raken, Ronald ook. Voor veel stellen die tantra beoefenen is penetratie of klaarkomen niet zo heel belangrijk. Wij hebben met elkaar afgesproken dat we dat wel nastreven.

We vinden dat allebei namelijk heel erg prettig, dus waarom zou je het niet doen? We ervaren allebei heel sterk dat het klaarkomen veel heftiger is dan voorheen. Het duurt ook langer.

Bevredigd

Na afloop in slaap vallen, is het allerlekkerste dat er is. Ik ben dan zo loom en bevredigd. En ik sta de dag erna weer volledig opgeladen op. Natuurlijk doen we het ook nog wel eens snel tussendoor; ons werkschema en drukke sociale leven leent zich er niet voor dit meerdere keren in de week te doen. Maar we proberen er zeker wel eens per week tijd voor vrij te maken.

Cursus

Binnenkort gaan we een cursus volgen, samen. Dat vind ik wel heel spannend. Dat er een derde persoon zo dicht op ons seksleven komt meekijken en tips geeft, is niet niks. Het heeft dan ook niet zomaar vijf jaar geduurd voordat we deze stap durfden te nemen.

Ik ben er van overtuigd dat we er heel blij mee gaan zijn. Op deze manier seks hebben, kan ik iedereen aanraden. Het brengt je dichter bij elkaar.”

Jij op Vrouw

Wil jij ook jouw ‛Tussen de Lakens-verhaal’ vertellen?

Dat kan hier.

Gerelateerde onderwerpen