Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | EyeEm Mobile GmbH
Tussen de lakens

Nicole: ‘Zijn geheime affaire heeft
ons seksleven kapotgemaakt’

journaliste

Hester Zitvast

I

In de rubriek 'Tussen de lakens' vertellen vrouwen over hun seksleven. Dit verhaal komt van Nicole (44). Haar man René heeft twee jaar geleden een affaire gehad en ze hebben samen besloten hun huwelijk een tweede kans te geven. Dat valt Nicole vooral in bed heel zwaar.

Leuk wijf

“René was al wat langer stil. Druk op zijn werk, moe, nasleep van een flinke griep; ik had er allemaal verklaringen voor, terwijl ik diep van binnen wel wist wat er speelde. Hij had sinds een jaar een nieuwe collega, over wie hij vanaf het begin al op alarmerende wijze sprak. Carolien was zo'n 'leuk wijf', zo begon het. Hij kon enorm met haar lachen.

Kop in het zand

René en ik zijn zelf destijds bij elkaar gekomen in een fase van bedrog. We hadden toen we elkaar ontmoetten allebei een relatie, maar werden verliefd. In plaats van dat op te biechten en samen verder te gaan, tastten we eerst onder de radar af wat we voor elkaar voelden.

We hebben onze partners maandenlang bedrogen en we weten dus van elkaar als geen ander waar we toe in staat zijn. ‘Als jij ooit een affaire krijgt, weet ik dat meteen’, heb ik wel eens gezegd. En dat klopte ook. Alleen ik stak mijn kop in het zand.

Bom

Ik heb zo vaak op het punt gestaan rechtstreeks te vragen naar wat er speelde tussen hem en Carolien, maar in plaats daarvan hield ik mijn mond. Het was of dat of een bom onder mijn huwelijk leggen.

Onzin natuurlijk; de enige die een bom onder ons huwelijk legde, was René. Hij moest steeds vaker overwerken, bleef langer plakken bij de vrijdagmiddagborrel. En waardoor ik helemaal argwaan kreeg: ik mocht zijn telefoon niet meer zomaar inzien.

Opstappen

We hadden nauwelijks tot geen seks meer. Dat hield hij af, maar ik ook al heel snel. Steeds als ik naar onze twee kleine kinderen keek, werd ik woest. Hoe kon hij ons dit aandoen? Ik vervloekte mezelf om het feit dat ik zo slap was dat ik niet opstapte. Ik kon het alleen echt niet. Opstappen zou alles, maar dan ook alles overhoop trekken.

Berouw

Uiteindelijk barstte de bom door René. Hij kreeg op een avond plotseling een verschrikkelijke huilbui, alles kwam eruit. Hij vertelde snikkend dat hij mij inderdaad al vier maanden bedroog met Carolien. En dat hij daar heel veel spijt van had.

Het was spanning-zoeken geweest. Zij had met hem geflirt, hij was er in al zijn zwakte vol in getrapt. Ik wist niet zo goed wat ik er mee aan moest. Ik merkte dat hij oprecht was, hij zat vol schaamte en berouw. Maar ik had ook mijn trots. Ik kon het niet opbrengen mijn arm om hem heen te slaan.

Kapot van verdriet

We hebben die nacht niet bij elkaar geslapen – ik heb zelfs helemaal niet geslapen –  en de volgende dag is René naar zijn ouders gegaan, op mijn verzoek. Ik heb geëist dat hij ze zou vertellen wat hij had gedaan. Ik had geen zin om voor hem te liegen.

Ik ben al die tijd redelijk kalm gebleven, maar van binnen ging ik kapot van verdriet. Ik wilde René niet kwijt, maar kon hem ook niet langer om me heen hebben. Het was zo dubbel allemaal.

Crisis

We hebben ongeveer een maand gescheiden van elkaar geleefd. Het enige contact dat we hadden, was telefonisch of via de app. Zijn ouders hebben mij geweldig opgevangen, door een deel van de zorg voor de kinderen over te nemen.

Gelukkig waren zij op dat moment nog zo klein, dat ze er niets achter zochten dat papa een tijdje bij opa en oma logeerde. Tegen onze vrienden heb ik toch maar gezegd dat we een tijdelijke crisis hadden. De ware reden hield ik achter, uit angst dat René voorgoed een stempel zou krijgen.

Seksleven

René en ik hebben voor therapie gekozen, we spraken keer op keer naar elkaar uit dat we door wilden samen. Voor René was dat besluit een opluchting. Voor mij begon toen pas het proces van verwerken. Het is nu ruim twee jaar geleden.

René heeft een andere baan gezocht, alle banden met Carolien verbroken en hij zet zich echt enorm in voor onze relatie, daar kan ik niet omheen. We hebben het weer goed samen. Er is alleen één iets flink veranderd; ons seksleven.

Steeds weer als we het met elkaar doen, dringt het beeld van ‘die andere vrouw’ zich aan mij op. Dan zie ik voor me hoe hij haar lief heeft gehad, gestreeld en hoe hij in haar klaar kwam. Ze ligt figuurlijk gezien tussen ons in, in bed. En hoe harder ik er probeer niet aan te denken, hoe meer ze door mijn hoofd dwarrelt.

Onzeker

Ik heb Carolien één keer gezien en kan niet anders zeggen dan dat het een mooie vrouw is. We lijken totaal niet op elkaar, daar om vraag ik me wel eens af of René mij nog wel mooi vindt. We praten erover, maar niet heel vaak. Dat wil ik niet, ik wil niets liever dan de affaire achter me laten.

Toch zal er echt iets moeten gebeuren om dat laatste restje pijn bij mij weg te halen. Ik ben onzeker geworden, beschadigd. Seks is voor mij door René’s slippertje een opgave geworden, terwijl ik er altijd zo van genoten heb. Ik neem hem dat kwalijk.

Jij op Vrouw

Wil jij ook jouw ‘Tussen de Lakens-verhaal’ vertellen?

Dat kan hier.