Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | Camera Press Ltd
Tussen de lakens

Sjoukje: ‛Ik doe het vaker met mezelf
dan met mijn man’

journaliste

Hester Zitvast

I

In de rubriek 'Tussen de lakens' vertellen vrouwen over hun seksleven. Dit verhaal komt van Sjoukje (36). Zij en haar man hebben een prima relatie, maar seks heeft ze meer met zichzelf dan met hem. "We zijn nu al zo lang samen en ik heb hem al zo vaak uit proberen te leggen wat ik precies lekker vindt. Maar hij heeft er het gevoel niet voor, lijkt wel. Gelukkig weet ik wel wat ik moet doen en het is voor mij prima zo."

 

Niet klaarkomen

“Het komt er bij een vrouw nogal precies op aan. Of laat ik anders voor mezelf spreken: het komt er bij mij nogal precies op aan. Als een man mij net iets te hard vingert of mij net iets te zacht oraal bevredigt – om maar eens iets te noemen – kan ik niet klaarkomen. Dat is altijd al zo geweest.

Onzekerheid

Nick en ik zijn al ontzettend lang bij elkaar, we zijn bijna negen jaar getrouwd. We hebben best regelmatig seks, maar daarbij kom ik vrijwel nooit klaar. Dat is zo gegroeid. Ik heb Nick heel veel aanwijzingen gegeven, we hebben er zelfs een paar keer ruzie over gehad.

Ik snapte zijn onzekerheid wel. Je kunt het bij mij niet snel goed doen. En als je dan iedere keer letterlijk op je vingers wordt getikt, gaat de lol er snel af natuurlijk. Het is bij mij ook vooral een kwestie van ‘de juiste locatie vinden’. Het komt op een millimeter aan, zo voelt het.

Ik heb het al zo vaak meegemaakt dat Nick ineens wat verschuift op het moment dat ik bijna klaarkom. Of het ritme verandert. Dan lukt het mij niet meer. Dan moet ik echt weer helemaal opnieuw beginnen, wil ik weer bij dat ‘we zijn er bijna-moment’ komen.

Dromen

Ik geloof direct dat er vrouwen zijn die al klaarkomen als je bij wijze van spreken alleen maar naar ze kijkt. Daar kan ik heel jaloers op zijn. Het lijkt me geweldig, ook voor de man met wie je seks hebt, als je goed kunt klaarkomen. Een vriendin van mij komt klaar tijdens de penetratie. Daar kan ik alleen maar van dromen.

Of tegelijk een orgasme krijgen, dat moet ook geweldig zijn. Ik heb wel eens gedacht aan een cursus volgen, samen. Toch vind ik dat wel een hele stap, om je probleem zo bij een ander neer te leggen. En ik weet dat ik daar bij Nick al helemaal niet mee moet aankomen.

Vibrator

Nick heeft het een tijd vervelend gevonden dat het bij mij niet lukte. Inmiddels heeft hij het losgelaten. Ik geniet ook echt van de seks alleen met hem. En ik geniet van zijn aanrakingen. Maar klaarkomen moet ik alleen doen.

Soms blijft hij naast mij liggen en doe ik het met een vibrator. Dan delen we dat moment tenminste nog een beetje. Maar net zo vaak zoek ik overdag even een momentje voor mezelf om op die manier te ontspannen.

Minder spastisch

Ik bevredig me meer dan Nick weet – elke dag is geen uitzondering. Als ik hem dat zou zeggen, denk ik dat hij voelt dat hij tekortschiet. Het is er ingeslopen, het werd steeds vaker even een break in de dag. En om in de stemming te komen, kijk ik porno op mijn telefoon.

Iets wat onder vrouwen toch een heel stuk minder is geaccepteerd, als je het mij vraagt. Zelfbevrediging is iets waar we niet makkelijk open over zijn. Ik ook niet. Ik vind het best een drempel om het zo te delen. Toch zou ik ervoor pleiten dat we er wat minder spastisch over doen.

Wat maakt het uit? Het is toch fijn dat je jezelf seksueel genot kunt geven? Waar staat dat een ander dat voor je moet doen? Doordat ik het zo vaak met mezelf doe, ben ik behoorlijk tevreden over mijn seksleven. Ik kom wel aan mijn trekken, ondanks dat mijn man de juiste knoppen niet weet te vinden.”

Jij op Vrouw

Wil jij ook jouw ‘Tussen de Lakens-verhaal’ vertellen?

Dat kan hier.