Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | Tera Images
Tussen de lakens

Henriëtte is nog maagd: Misschien nooit moeder worden
vind ik het ergst

journaliste

Hester Zitvast

I

In de rubriek 'Tussen de lakens' vertellen vrouwen over hun seksleven. Dit verhaal komt van de 34-jarige Henriëtte. Zij heeft nog nooit seks gehad, door een mix van factoren. 'Het zou mij niets verbazen als het er ook nooit van gaat komen. Naarmate je ouder wordt, wordt het er namelijk niet makkelijker op.'

Verlegenheid

“Ik ben ontzettend verlegen, altijd al geweest. Ik was dat meisje dat achteraan in de klas zat, over wie aan het einde van de dag niemand iets zinnigs kon zeggen. Je vergeet mijn naam makkelijk. Ik ben een grijze muis, ja ook qua uiterlijk.

Mijn verlegenheid heeft voor een groot deel met mijn opvoeding te maken, maar ook met mijn autisme. Ik vind het lastig om met mensen om te gaan.

Sociaal beperkt

Vriendinnen had ik nauwelijks, vriendjes totaal niet. Als ik op de middelbare school zag hoe meiden van mijn leeftijd met jongens omgingen, kon ik daar vol bewondering naar kijken. Ik sloeg dicht in het bijzijn van jongens. Ik wist de juiste woorden niet te vinden.

Ik ben een aantal jaar flink gepest, overbodig te zeggen dat dit je zelfvertrouwen ook geen goed doet. Mijn ouders hebben mij nooit gesteund. Zij zijn, zo zie ik nu, sociaal heel beperkt. Als kind heb je dat niet door.

Grijze muizen

‘Op ieder potje past een dekseltje’, hoor je mensen vaak roepen. Maar dat houdt toch niet in dat ik maar met iedere left-over genoegen hoef te nemen? Een collega heeft mij een tijdje geleden gekoppeld aan een jongen met wie ik echt niets had. Hij durfde mij niet eens aan te kijken!

Ik heb juist iemand nodig die mij stimuleert om op dit gebied te veranderen. Als je twee grijze muizen bij elkaar zet, wordt het wel heel ongemakkelijk.

Gigolo

Ik hoorde ooit een verhaal over een jongen die nog ver na zijn twintigste maagd was en die vervolgens naar een prostituee ging om dat te veranderen. Mannen hebben die mogelijkheid een stuk makkelijker dan vrouwen.

En nou zou ik wel een gigolo kunnen inschakelen, maar voor mij hoort mijn eerste keer niet zo te gaan. Het gaat niet alleen om seks. Het gaat om liefde, toch? Ik moet er niet aan denken het zo te doen, mannen zijn daar over het algemeen toch anders in.

Onervarenheid

Ik heb een tijdje op Tindr gezeten, maar tot een date is het nooit gekomen. Ik voelde zo ongemakkelijk bij die poppenkast. Na drie vragen ging het vaak al over seks. En ook datingsites zijn niets voor mij.

Mijn leeftijd en onervarenheid beginnen een steeds grotere rol te spelen. Wie wil er nou een 34-jarige maagd? Ja, de mannen die dat heel graag willen, hebben andere intenties. Die kicken er juist op, daar moet ik helemaal niet aan denken.

Kinderen

Als je geen seks hebt, merk je pas dat er overal seks is. Mensen praten er over, je leest erover en er is maar weinig op tv te zien, zonder dat er seks in voorkomt. Ik word er altijd ongemakkelijk van. Het is voor mij namelijk een heet hangijzer; ik wil het ook graag, maar het komt er niet van.

Ik heb altijd heel graag moeder willen worden, maar weet niet of die droom uit zal komen. Voor het alleenstaand moederschap voel ik niets. Een kind heeft in mijn ogen twee ouders nodig. Dat ik die droom misschien wel nooit vervuld zal zien worden, doet me nog het meest pijn.

Weinig respect

Ik ben er een keer heel dichtbij geweest. Ik was een man tegengekomen in de sportschool waar ik kom, die interesse in mij toonde. We hebben een paar keer koffie gedronken, maar toen ging zijn gezelschap mij benauwen. Hij liet doorschemeren dat hij meer wilde en dat ging mij te snel. Toen ik zijn irritatie daarover merkte, ben ik afgehaakt. Ik ga mijn eerste keer niet delen met een man die zo weinig respect toont.

Zelfde schuitje

‘Je bent veel te kritisch en te moeilijk’, lachte een vriendin ooit. Ik ben daar heel boos over geweest. Het leven loopt voor mij gewoon anders. Bij mij staan de mannen niet in bosjes op de stoep en een praatje maken in een kroeg is voor mij een enorme opgave.

Ik ben vast niet de enige, maar dit is niet iets wat je aan de buitenkant aan mensen ziet. Het zou fijn zijn eens iemand te ontmoeten die in hetzelfde schuitje zit.”

Jij op Vrouw

Wil jij ook jouw ‘Tussen de Lakens-verhaal’ vertellen?

Dat kan hier.