Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Robine (40) heeft iedere dag seks
Foto: Hollandse Hoogte | Camera Press Ltd
Tussen de lakens

Robine (40): Zelfs hoogzwanger
deden we het dagelijks

journaliste

Hester Zitvast

I

In de rubriek Tussen de lakens vertellen vrouwen over hun seksleven. Dit verhaal komt van Robine (40). Zij en haar partner Ivar hebben iedere dag seks. "Eigenlijk slaan alleen over als we echt flink ziek zijn."

Robine: "Ik ben altijd heel open over mijn seksleven. Mijn omgeving weet dan ook dat Ivar en ik het iedere dag doen. Vrijwel niemand gelooft het, als ik het zeg. Ik vind dat opmerkelijk. Hoezo zou ik daarover liegen? Je kunt wel iedere dag koffie drinken, maar iedere dag seks hebben is bijzonder?

Hoogzwanger

We hebben allebei een hoge seksdrive. We zijn nu ruim vijftien jaar bij elkaar en ik kan me niet anders herinneren dan dat we elke dag zin in elkaar hebben. We hebben inmiddels twee kinderen gekregen, die wat dat betreft geen roet in het eten hebben gegooid.

Zelfs hoogzwanger deden we het dagelijks. Alleen de eerste week na mijn bevallingen hebben we even een time-out gehad. Aan de aangeraden 'stoptijd' hebben we ons niet gehouden. Zo lang konden we niet wachten.

Schermen

Wij zijn geen mensen die tot we doodmoe zijn blijven tv-kijken of Netflixen. We hebben ook geen televisie op onze slaapkamer. Als je je seksleven niet om zeep wil helpen, moet je schermen uit je slaapkamer weren. Als we in bed gaan liggen, leggen we onze telefoons ook weg. Dan hebben we alleen maar aandacht voor elkaar.

We hebben niet veel nodig om opgewonden te raken. Ivar heeft een gespierd lichaam, als ik alleen al mijn handen over zijn lijf laat glijden, heb ik zin in hem. En omgekeerd is dat net zo, weet ik. Je moet je best blijven doen voor elkaar. Ik ben na mijn bevallingen blijven sporten, ik was zo weer in shape. Ik maak me iedere dag zorgvuldig op en trek altijd iets sexy's aan. Dat ontgaat Ivar nooit.

Ruzie

We hebben ook seks als we die dag ruzie hebben gehad. Juist, zou ik bijna zeggen. Niets is lekkerder dan een ruzie achter je laten door een flinke vrijpartij. We hebben alleen geen seks als een van ons ziek is. En dan bedoel ik eigenlijk 'echt ziek', als in ziek met hoge koorts bijvoorbeeld. Een beetje hoofdpijn of een verkoudheid houdt ons niet tegen.

Ik hoor van veel vriendinnen dat ze het hooguit een keer in de week doen. Of soms zelfs nog minder. Ik zou de intimiteit zo missen. Je lijf maakt een stofje aan, als je seks hebt met elkaar. Daardoor ga je je beter voelen. Ik denk dat dat stofje bij Ivar en mij extra goed werkt. We hebben helemaal geen aansporing nodig. Het gebeurt gewoon, net zoals we daarna naakt tegen elkaar aan in slaap vallen.

Saai

Je zou zeggen dat het met die frequentie wel saai moet worden, maar niets is minder waar. We doen het natuurlijk wel vaak op de meest eenvoudige, basic manier, maar we proberen ook altijd te zoeken naar iets spannends. Een bijzonder standje. Een speeltje erbij. Een gekke plek. We doen het niet altijd in de avond, ook vaak in de ochtend. Wakker worden en dan half slaperig seks hebben is echt fantastisch. Daar begin je je dag zo lekker mee.

We hebben een heel goede relatie, ik weet zeker dat ik met Ivar oud ga worden. Dat merk ik aan de gesprekken die we hebben, aan de manier waarop we over de dingen denken, maar dus ook aan ons seksleven. Aan seks met anderen moeten we allebei niet denken. We hebben genoeg aan elkaar. En als we toch een keer geen zin hebben? Dan maken we zin. Dat kan ik iedereen aanraden. De kans is héél groot dat je er dan toch enorm van gaat genieten."

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook jouw verhaal vertellen?

Stuur dan een berichtje!