Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte
Tussen vreemde lakens

Carla: 'Ik vind mijn minnaars
online'

redacteur

Indra Jager

V

Vele mensen kennen de opvallende reclames van Second Love wel; een datingsite die je aanspoort tot het vinden van een tweede (seks)partner. "Ben jij gelukkig getrouwd? Ik ook", vertelt de zwoele stem van de tv-spot. Voor sommigen een ver-van-je-bed-show, voor anderen realiteit. Zo ook voor Carla (46).

"Mijn man en ik stapten zes jaar geleden in het huwelijksbootje. Maar vrijwel meteen daarna was alle intimiteit verdwenen", vertelt ze. De meeste verhalen leren ons dat vrouwen degenen zijn die geen zin meer hebben, maar in haar geval lag het aan de man. "Hij zei tegen me dat ik er niets aan kon doen, dat het aan hem lag."

Onzeker

"Natuurlijk ging ik twijfelen aan mezelf. Ik werd onzeker. Zag ik er nog wel goed uit? Was ik niet hygiënisch genoeg?" Maar heel veel gesprekken met haar man later werd duidelijk dat er eigenlijk geen duidelijke reden was voor de plotselinge omwenteling in hun seksleven.

Carla besloot voor zichzelf te kiezen. "Ik miste de intimiteit enorm. Mijn man en ik hebben een fantastische relatie en als we seks zouden hebben, was het zelfs het ideale huwelijk geweest. Maar dat zit er dus niet in. En toch heb ik behoefte aan seksualiteit."

Spannend

Toen Carla een reclame van Second Love zag, besloot ze om de stoute schoenen aan te trekken. Ze surfde over het web, bezocht fora en las recensies. "Het kwam eigenlijk heel goed over, dus maakte ik een profiel aan."

"Daar geef je naam, foto en burgerlijke status op en geef je aan welke interesses en hobby’s je hebt en of het contact voor lange of korte duur moet zijn." Algauw ging Carla op haar eerste date. "Spannend, maar ik kwam er al snel achter dat we geen klik hadden", vertelt ze.

De eerste keer

Toch mondde het al snel uit in hetgeen Carla zo miste: "Mijn eerste keer seks voelde als thuiskomen. Ik voelde me eindelijk weer een vrouw. Het was fantastisch."

"Het voelde zo vertrouwd. We hadden overdag een leuke date gehad en waren de nacht geëindigd in een hotel. ’s Ochtends werd ik in de armen van mijn Second Love wakker, ontbeten we in het hotel en liepen nog even door de stad."

Een smet

Toch zat er ook een smet op het avontuur; Carla’s man weet van niks. "Ik wil hem geen verdriet doen." Maar de dates opgeven vindt ze ook geen optie: "Daar ben ik nog veel te jong voor. Seks is niet belangrijker dan mijn relatie, maar ik heb het wél nodig om hem tot stand te houden."

Veel moeite om haar buitenechtelijke escapades te verbergen, doet ze overigens niet. "Ik ben niet bang om betrapt te worden. Als mijn man ernaar vraagt, zal ik eerlijk zijn."

Appen met dates

"Als we Second Love op televisie voorbij zien komen, doe ik gewoon net als bij elke andere reclame; ik blijf gewoon kijken. En appen met dates doe ik ook gewoon naast mijn man op de bank."

Ze vervolgt: "Een eerste date nodig ik nooit thuis uit." Dan spreken ze namelijk af in een restaurant of op een andere openbare plek. Vervolgens kijkt Carla of er een klik is.

Veel vrijheid

"In dat geval kunnen er meer dates volgen; ik spring niet meteen met hem de koffer in. Als er meer vertrouwen is, nodig ik hem weleens thuis uit." Dat kan, want Carla werkt niet en haar man is de hele dag aan het werk. "Ik heb dus veel vrijheid."

De mannen met wie ze afspreekt, zijn dus veelal getrouwd en daar voelt Carla zich weleens slecht onder. "Natuurlijk heb ik weleens schuldgevoelens, ook tegenover de vrouwen van mijn minnaars. En ik moet toegeven dat veel affaires zijn gestrand omdat de man het op een gegeven moment toch niet meer kon."

Onenightstands

"Maar ik wil absoluut geen mannen van hun vrouw afpakken en die mannen geven over het algemeen ook aan dat zij niet op zoek zijn naar een nieuwe liefde. Zij missen - net als ik - iets in hun relatie en zoeken dat op deze manier."

Toch is de site volgens haar geen broeiplaats voor mensen die op zoek zijn naar onenightstands. "De mensen die op Second Love staan, zijn op zoek naar een klik met iemand."

"Ze zoeken naar iets dat ze niet krijgen in hun huidige relatie. Ik doe dan ook niet aan onenightstands; daar heb je andere vrouwen voor."

Klik hier voor meer informatie

Jij op VROUW.nl

Ben jij ook, net als Carla, wel eens minnares? En wil je daarover vertellen?

Dan kan dat hier!