Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

detective
Foto: 123RF
Tussen vreemde lakens

Privédetective Ron: Ze dook telkens
met een ander in bed

Kiki van der Meijden

N

Na jaren voor de politie in Amsterdam te hebben gewerkt gooide Ron Troost opeens het roer om. Hij startte zijn eigen privédetectivebedrijf Active CSI. Vreemdgaan is een grote inkomstenbron voor hem: "Het doel is om een foto te maken van de partner met een ander. En dat is moeilijker dan je denkt."

Uit onze 'vreemdgaan-enquête' blijkt dat 16,6% van de vrouwen gebruik zou maken van een privédetective, als vermoed wordt dat de partner vreemdgaat. Toch ontdekken de meesten vreemdgaan middels de telefoon van de partner of doordat iemand het zelf opbiecht. 

Gek van onzekerheid

Ron krijgt dagelijks telefoontjes van vrouwen en mannen, omdat ze denken dat hun partner vreemdgaat. Volgens Ron bellen mannen net zo vaak als vrouwen.

"Mensen bellen mij en vertellen dat ze vermoeden dat hun partner vreemdgaat. Meestal worden deze mensen gek van onzekerheid en willen ze dat ik het voor ze oplos, door te komen met bewijzen."

Niet naar tennis

"Het makkelijkst is natuurlijk als ze al weten wanneer de partner vreemdgaat. Als een vrouw zegt: 'Mijn man gaat op donderdag altijd naar tennis, maar ik denk dat hij dan naar andere vrouw gaat', is het voor mij kat in het bakkie."

"Ik volg die man en als hij opeens een hotel in gaat, in plaats van naar de tennisbaan, is het duidelijk. We weten allemaal dat je daarvoor niet naar een hotel gaat."

Vijfhoeksverhouding

"Soms kan ik het zelf bijna niet meer volgen. Zo kreeg ik een keer een verzoek van een getrouwde vrouw die verliefd was geworden op een getrouwde vrouwelijke collega. Ze wilde weten of die vrouw niet ook nog een ander zag. Volg je het nog?"

"De vrouw waarop ze verliefd was, had op vrijdag vrij genomen en een andere man op kantoor ook. Ze wilde dat ik zou kijken of ze die vrijdag zouden afspreken. Ze bleek gelijk te hebben. Dit was gewoon een vijfhoeksverhouding!"

Een miljardair

"Het geeft mij altijd een kick als ik een zaak oplos. Recherchewerk is zo onvoorspelbaar, je weet nooit van te voren of je het kunt oplossen. Bij vreemdgaan is de kans groot dat ik slaag; ik heb nog maar twee keer meegemaakt dat iemand niet vreemdging."

"Het meest bizarre wat ik heb meegemaakt, bij een zaak over vreemdgaan, was een miljardair die zijn aanstaande 24/7 wilden laten volgen."

Niet netjes

"Hij wilde met haar trouwen in gemeenschap van goederen. Maar niet voordat hij zeker wist dat zijn vriendinnetje trouw was aan hem. We moesten haar dag en nacht volgen maar dat was zo makkelijk nog niet; dit meisje hield namelijk heel erg van uitgaan…"

"Dus daar zaten we dan iedere nacht. Al vrij snel zagen we dat ze zich niet netjes gedroeg; ze zoende met andere mannen en aan het einde van de avond ging ze zelfs met een man mee naar huis."

Nog meer mannen

"Toen ik dit meldde aan de miljardair verwachtte ik dat dit het einde was van het onderzoek, maar nee, hij wilde dat we haar nog weken bleven volgen. Het werd steeds erger; na het uitgaan dook ze telkens met een andere man het bed in."

"Ik heb die man wel gered, anders had hij deze vrouw de helft van zijn vermogen gegeven. Al blijft het natuurlijk wel heel rottig om dit slechte nieuws te brengen."

Mooiste spel

"Veel mensen maken ook het grapje: 'Het mooiste spel is overspel'. Ik verdien er inderdaad mijn geld mee, maar een mooi spel vind ik het niet."

"Het is toch vreselijk dat je elkaar trouw belooft en dat je dan te horen krijgt dat de ander vreemdgaat? Het heeft echt wel een impact op mij als ik mensen slecht nieuws breng. Dat is het rottigste van mijn vak."

Klik hier voor meer informatie.

Jij op VROUW.nl

Ben jij wel eens bedrogen? Of heb je zelf wel eens bedrogen? Hoe heb je toen gehandeld? Hoe is het afgelopen? Hoe heb je het ontdekt of juist verborgen gehouden? Kortom, wil je erover vertellen?

Dan kan dat hier!