Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

fans dagboek minnares
Foto: Eigen beeld
Tussen vreemde lakens

Fans van het eerste uur: 'Dagboek van een
minnares' is gewoon smullen

Kiki van der Meijden

W

Wekelijks lezen 100.000 vrouwen de avonturen van de feuilleton Dagboek van een minnares. Uit onze 'vreemdgaanenquête' blijkt dat slechts 32% van de vrouwen ooit vreemd is gegaan en 45% fantaseert van seks met een ander. De fans van het eerste uur leggen uit wat zij zo leuk vinden aan de verhalen.

Janneke (35): "Maandag 22 mei stond al wekenlang in mijn agenda! Toen ben ik meteen het boek gaan kopen. Het lijkt me zo heerlijk om alle columns in een keer te kunnen lezen. Ook lekker om straks gewoon het boek erbij te kunnen pakken." 

Cliffhanger

"Normaal lees ik de nieuwe afleveringen op mijn telefoon. Ik zit er iedere zaterdagavond om 20 uur klaar voor hoor! Ik zou wel willen dat de afleveringen wat langer worden. Nu eindigt het altijd zo snel met een cliffhanger, dan denk: 'Oh nee, nu moet ik weer een week wachten'."

"Wat ik zo leuk vind aan Dagboek van een minnares is dat het zo anders is vergeleken met mijn eigen leven. Ik kan me gewoon even verliezen in een stukje fantasie. Ik heb een man en een kind en ik kan me er helemaal niets bij voorstellen dat ik of mijn man vreemd zou gaan."

"Nu er ook nog een tv-serie van is ben ik helemaal verkocht. Nu heb ik er ook eindelijk beeld bij! Ik moet eerlijk zeggen dat ik de eerste drie afleveringen al een stuk of tien keer heb bekeken, zo leuk! Ik moest wel even wennen aan Mark, maar ik vind het nu een prima keuze."

Janneke

Een soap

Sandra (34): "Ik lees iedere zaterdag gelijk de nieuwe aflevering. Het is gewoon een soap! Elke keer gebeurt er weer iets spannend, daar houd ik van. Ik ontdekte de columns pas toen het al een tijdje bezig was. Ik ben toen begonnen bij aflevering 1 en dan las ik er een paar achter elkaar. Ik baalde echt toen ik bij was, want nu moet ik iedere week weer wachten!"

"Ik vind de minnares ook een heel erg leuk karakter, ze is van dezelfde generatie als ik en daardoor vind ik het erg herkenbaar. Niet het minnaresgedeelte hoor, haha. Maar hoe zij in het leven staat herken ik wel. Ik heb ook wel een bepaalde sympathie voor haar gekregen, ook al is het niet goed te praten wat ze doet. Ik denk vaak tijdens het lezen: 'Ach meid, ga lekker verder met je leven.'"

"De tv-serie heb ik ook gekeken, maar ik had de karakters toch heel anders voorgesteld. Ze doen het leuk hoor! Maar ik had eerder een type als Peter Blok in mijn hoofd. Een wat oudere man, die niet zo afgetraind is."

Sandra

Smullen

Diana (45): "Ik vind het verhaal echt geweldig. Ik kan me ook best voorstellen dat als je zo jong bent en een slimme, intelligente zakenman je betovert, zoiets kan gebeuren. Ze verliest zichzelf gewoon in de liefde. Toch denk ik ook vaak: 'Potverdorie, ga gewoon bij hem weg.' Dan hoop ik natuurlijk wel dat het verhaal nog doorgaat, want ik vind de columns echt smullen."

"Ik kwam er laatst ook achter dat mijn collega’s het ook lezen. Het kwam ter sprake tijdens de lunch. Zij gaven me de tip om ook Helen’s dagboek te lezen, dus daar ben ik ook mee begonnen. De tv-serie van Dagboek van een minnares vond ik gelijk heel erg leuk. Vooral Viggo Waas vind ik heel leuk voor deze rol en Eva Laurenssen is ook een frisse meid. Het zag er echt zo uit zoals ik me had voorgesteld."

Diana

Klik hier voor meer informatie