Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

vrouw zwaaien
Foto: Hollandse Hoogte
Tussen vreemde lakens

Godzijdank,
hij gaat vreemd!

Kiki van der Meijden

R

Ruim de helft van de vrouwen is ooit bedrogen, blijkt uit onze enquête over vreemdgaan. 20% van deze vrouwen is opgelucht dat haar partner het bij een ander zocht. Zo ook Sarah*; ze was niet meer gelukkig met haar man, maar durft zelf geen punt achter haar relatie te zetten. "Als hij vreemdgaat, ligt de sympathie bij mij."

“Ik heb al een tijd geen zin meer in mijn man. Ik erger me aan een heleboel dingen. Aan de manier waarop hij in zijn neus peutert als hij denkt dat ik niet kijk en dan de stukjes onder de tafel smeert. Aan de manier waarop hij loopt en aan de grapjes die hij maakt, die zijn al jaren hetzelfde!

Er is weinig over van de leuke, frisse vent die ik ooit trouwde. Hij wordt steeds kaler en dikker en doet helemaal niks om in vorm te blijven, of in zijn geval: te komen. Ik ga een paar keer per week naar de sportschool en let op mijn voeding, maar meneer is moe van zijn werk, zegt ie, en hangt liever op de bank met een blikje bier. Ik hou niet van bankhangen, ik word depri van al dat gezap. Zonde van mijn tijd.

Saai

Vroeger praatten we uren over van alles en nog wat. Tegenwoordig alleen nog maar over praktische zaken; wie doet de boodschappen en wie haalt de kinderen. Vroeger gingen we vaak naar de film. Nu valt hij in slaap zodra de film is begonnen en vind ik het niet leuk meer om met hem te gaan.

Er beginnen mij steeds meer dingen te storen. Ik vind dat hij lui is en ongeïnteresseerd naar de kinderen doet. Ik deed altijd al veel alleen met ze, maar de laatste tijd lijkt het wel alsof hij helemaal niks meer met ze doet. Als mijn zoons moeten voetballen, sta ik negen van de tien keer alleen langs de lijn. Hij gaat eigenlijk nooit meer mee naar gesprekken op school.

Turn-off

In bed doet hij ook steeds minder vaak een toenaderingspoging en ik merk dat ik het eigenlijk wel prima vind. Ik walg steeds meer van zijn lijf. Dat lijf dat ooit wel jong en strak was. Ik vind zo’n pens echt een ontzettende turn-off in bed. Ik word daar zo niet opgewonden van. 

De laatste jaren begin ik er dus steeds meer over te denken om bij hem weg te gaan, maar ik durf het niet. We hebben twee kinderen - twee zonen - en als kind van gescheiden ouders wil ik hun een scheiding niet aandoen. Mijn man slaat me niet, hij drinkt niet en hij zorgt braaf voor ons inkomen, houd ik mezelf altijd maar voor. Maar de vonk is weg. Het vuurtje is gedoofd.

Vermoedens

Ik dacht altijd dat mijn man een braverik was. Hij gaat weinig uit en heeft weinig vrienden. Toch begin ik de laatste tijd te vermoeden dat hij er een vriendin op nahoudt. Hij werkt nu bijna elke avond over, terwijl hij dat vroeger niet deed, en bewaakt ineens angstvallig zijn telefoon. Ik kan er niet echt mijn vinger op leggen, maar ik heb het idee dat hij leukere kleren koopt en lekkere luchtjes. Dat deed hij vroeger nooit. 

Een vriendin van me heeft hem in de stad gezien met een vrouw. Maar hij ontkent dat het zijn vriendin is en zegt dat het een collega was met wie hij broodjes ging halen. Maar ik moet zeggen dat als het wel zo is, dat als hij een vriendin heeft, ik er wel de voordelen van inzie.

Opgelucht

Voor seks klopt hij dan bij haar aan en niet bij mij en het geeft mij een goed excuus om met opgeheven hoofd uit de relatie te stappen. Niemand die het me dan kwalijk neemt! Dan ligt de sympathie bij mij, niet bij hem. Beter kan niet eigenlijk.

Ik speur nu naar bewijs van zijn ontrouw, dan kan ik zonder schuldgevoel de deur uitlopen en kan ik hem flink laten dokken! Ik had niet gedacht dat ik het ooit zou zeggen, maar ik ben eigenlijk dolblij met deze ontwikkelingen. Toch wel erg dat je blij bent als je man een verhouding is begonnen.”

Klik hier voor meer informatie

*Deze naam is gefingeerd, maar bekend bij de redactie.