Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

vrouw met kaartje
Foto: Hollandse Hoogte
Tussen vreemde lakens

Anne liet de minnares
van haar man schrikken

Kiki van der Meijden

A

Anne (53)* is 36 jaar samen met haar man met wie ze twee kinderen heeft. Vorig jaar kwam zij er via zijn telefoon achter dat hij vreemdging... met zijn ex! Ze heeft allesbehalve begrip voor minnaressen en nam zelfs wraak op de minnares van haar man.

Vorig jaar ontdekte ik dat mijn man vreemdging op de klassieke manier: via zijn telefoon. Hij vergat ’s ochtends zijn telefoon mee te nemen naar zijn werk, dus besloot ik zijn collega een appje te sturen via zijn telefoon.

Mop

In zijn WhatsApp-lijst zag ik twee zinnetjes staan van een ander gesprek. Het opende met 'Hee mop'. Ik klikte op het gesprek. Er stond een vreemde naam bij en geen foto. De alarmbellen gingen bij mij af: Wie noemt hij in godsnaam 'mop'?

Ik heb meteen naar zijn werk gebeld en hem ermee geconfronteerd. Ik vroeg hem wie deze 'mop' was. Hij antwoordde: 'Dat vertel ik je vanavond wel.' 'Dacht het niet', zei ik. 'Je komt nu naar huis!' 

Opgebiecht

Hij is naar huis gekomen en biechtte op dat hij contact had met zijn ex-vriendin van 36 jaar geleden. Een jaar geleden had zij contact met hem opgenomen via Facebook en hadden ze besloten een kopje koffie te drinken. Eerst waren ze gewoon vrienden, maar toen zij hem uitnodigde om te blijven slapen heeft hij dat gedaan. Walgelijk.

Ik ben dat jaar drie keer op vakantie geweest en iedere keer dat ik weg was, deelde hij met haar het bed. Hij zei wel meteen dat hij de affaire al had beëindigd. Ik vroeg natuurlijk gelijk wat dat berichtje dan te betekenen had. Hij zei dat hij dat berichtje een paar dagen eerder had gestuurd om drie uur ’s nachts toen hij met collega’s dronken was geworden. Het was volgens hem echt over.

Afpakken

Wat ik nog het ergste vind, is dat het met zijn ex-vriendin was. Toen ik 35 jaar geleden iets met hem kreeg, was het net uit met haar. Zij was toen pas 15 jaar en probeerde hem toen ook al van mij af te pakken. Ze heeft me toen zelfs gebeld dat ik met mijn poten van haar man moest afblijven. En nu probeerde ze het weer!

Zij is zelf gescheiden en heeft vast gedacht 'Ik wil dat leuke vriendje weer terug'. Maar dat doe je toch niet als diegene gelukkig getrouwd is en twee kinderen heeft? Ze had niet zo ver moeten gaan.

Na dat kopje koffie had ze moeten zeggen: 'Leuk je weer gezien te hebben, veel plezier met je leven.' Maar in plaats daarvan heeft ze geprobeerd hem los te wrikken en hem telkens uitgenodigd.

Laten schrikken

Om haar terug te pakken, heb ik haar even flink laten schrikken. Ik heb mijn man een afspraak met haar laten maken in het park waar ze altijd samen afspraken. Toen zij naar hem toeliep, ben ik tevoorschijn gesprongen.

Ze schrok zich rot en liep gelijk weg. Ik heb haar aan haar sjaal getrokken en ingefluisterd: 'Ik wist al dat je heel klein was, maar dat je verstand ook zo minuscuul was, wist ik niet.' Toen ben ik weggelopen.

Een paar weken later lag er een tijdschrift op de mat waar op de cover stond: 'Hebben kleinere mensen ook kleinere hersenen?' Het antwoord was 'ja'. Dat vond ik zo grappig. Ik heb het uitgeknipt en op een kaart geplakt en naar haar toegestuurd. Ik weet het, heel flauw. Ze heeft nooit meer iets van zich laten horen.

Opbiechten

Op mijn man ben ik natuurlijk ook woest. We hebben heel veel zware gesprekken gevoerd en ik had ook de behoefte om alles te horen over hun relatie. Tot in de smerigste details. Hij heeft alles moeten opbiechten.

Toch snap ik echt niet dat hij vreemd is gegaan. Hij zegt zelf dat het komt doordat we langs elkaar heen leefden en hij behoefte had aan aandacht. Hij is zelf gestopt met de affaire, omdat hij helemaal niet weg wilde bij mij. Ik wil ook niet bij hem weg, want ik houd heel erg van hem. Het vertrouwen is wel helemaal weg en dat zal weer moeten groeien. Maar hij hoeft het mij geen tweede keer te flikken.

Tegen alle minnaressen zou ik willen zeggen: 'Doe het niet!' Je weet niet wat je veroorzaakt in een gezin. Wil je dat allemaal op je geweten hebben? Is het iets wat je trots aan je kinderen gaat vertellen? Lijkt mij niet. Je doet mensen ontzetten veel verdriet.

Klik hier voor meer informatie

*Deze naam is gefingeerd, maar bekend bij de redactie.