Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Tussendoortjes

Sylvie Meis:
Jeugdigheid is een mindset

Elenoor Nietsch

A

Afgelopen woensdag spraken wij met Sylvie Meis (40) na de lancering van haar beauty-masker in samenwerking met Le Masque Switzerland. Ze had ook nog een paar beautytips voor de VROUW-lezeressen.

Wat doe je allemaal om jong te blijven? 
"Ik denk dat jeugdigheid echt een mindset is. Ik heb ooit een interview met Jennifer Lopez gelezen die een soort van mantra in haar hoofd heeft: 'Ik ben jong en tijdloos in elke fase in mijn leven'.

Als je jezelf dat voorneemt, zijn er natuurlijk allerlei dingen die je kunt doen om dat te bereiken. Een gezonde levensstijl, goede voeding, sporten, veel slapen en genoeg drinken is belangrijk, maar ook een product als dit nieuwe masker kan daarbij helpen.

Het is anti-aging, vernieuwt de huid en je krijgt er een mooie glow van. Alles waar ik voor sta, is in dit product gestopt. Ik gebruik het masker twee keer per week om de tekenen van het ouder worden af te remmen."

Vind je het belangrijk om jong te blijven?
"Ja natuurlijk! Toen ik jong was, vond ik mensen van 40 al oud. Maar je ziet nu dat dingen aan het veranderen zijn. We worden gemiddeld ouder en je merkt ook dat mensen door hun gezonde levensstijl, waarmee ze twintig jaar geleden zijn begonnen, langer jong blijven. Vrouwen én mannen van 40 of 50 kunnen er nog geweldig uitzien." 

Heb je een rolmodel, een vrouw die volgens jou mooi oud wordt?
"Als ik kijk naar Jennifer Lopez, dan denk ik: 'Ongelooflijk, die wordt gewoon volgend jaar 50!' Kijk hoe zij eruitziet en hoe ze zich beweegt. Of het je stijl is, daar kun je over discussiëren, maar kijk naar die vrouw zelf. Wauw! 

Maar ook een Heidi Klum of Robin Wright, allemaal powervrouwen die midden in het leven staan en hun carrière vormgegeven hebben. Ook omdat ze zichzelf geen grenzen hebben opgelegd, zoals vroeger het geval was. Toen werd gedacht: 'Een vrouw van 35... die komt nog moeilijk aan werk in de showbizz, en met 40 is het eigenlijk wel klaar'. Dat is niet meer zo!"

Hoelang duurt jouw beautyritueel? Moet de man de krant erbij pakken of gaat het best snel? 
"Haha, als ik het Le Masque-masker gebruik dan trek ik daar natuurlijk de tijd voor uit die ik nodig heb; ongeveer 20 minuten. Mijn dagelijkse beautyritueel is veel korter, dat is het cleanen en hydrateren van de huid, een beetje make-up... Met douchen en al ben ik ongeveer drie kwartier bezig."

Goud heb je ook verwerkt in je masker, waarom ben je daar zo dol op?
"Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot goud, ik zou minder snel voor koeler zilver of witgoud gaan. Misschien heeft dat ook te maken met mijn huidskleur, die is meer golden."

Hoop je in de toekomst op een eigen beautylijn of komt er een vervolg met een diamond masker?
"Ik vind het heel leuk om te kijken waar deze weg naartoe leidt. Ik droom nog wel van ooit een make-uplijn, iets in die richting. Zelf vind ik het echt een eer om dit met Le Masque te mogen doen!"